Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

H Suzuki ετοιμάζει νέο GSX-R250!

Θα εμφανιστεί πρώτα στην Ινδία

Η αγορά της Ινδίας είναι μια από τις πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά την μοτοσυκλέτα, με τα νούμερα των πωλήσεων να φτάνουν σε ιλιγγιώδη επίπεδα, συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι λογικό λοιπόν οι Ιάπωνες να προσμετρούν με ιδιαίτερο βάρος τις απαιτήσεις της ινδικής αγοράς, που στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως συντονίζονται και την μεγάλη άνοδο στην Ευρώπη για τις σπορ μοτοσυκλέτες μικρού και μεσαίου κυβισμού.


Ο λόγος γίνεται για το νέο GSX-R250 που φέρεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, σύμφωνα με τις πηγές του ιαπωνικού περιοδικού Young Machine. Το Ιούλιο του 2018 είχαν διαρρεύσει οι πατέντες ενός κινητήρα που διέφερε σημαντικά από τον ανταγωνισμό, χάρη στους κάθετους αυλούς εισαγωγής από το φιλτροκούτι και το κύκλωμα της τροφοδοσίας. Έκτοτε οι πληροφορίες σταμάτησαν εντελώς, με εξαίρεση τις πατέντες που κατέθεσε στην συνέχεια η Suzuki για μια μοτοσυκλέτα με πλαίσιο χωροδικτύωμα και μακρύτερο ψαλίδι, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο ότι αυτά τα δύο συνδυάζονται για την περίπτωση του νέου GSX-R250.
Οι πατέντες του Ιουλίου, λοιπόν, έδειχναν μια μοτοσυκλέτα με ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, πλαίσιο χωροδικτύωμα, ανεστραμμένο πιρούνι και ιδιαίτερα επιθετική σχεδίαση του φαίρινγκ. Το μοχλικό της πίσω ανάρτησης μοιάζει αρκετά με την πατέντα που δημοσίευσε το εργοστάσιο αργότερα και το μόνο που απομένει είναι να δούμε το πότε θα μπει στην παραγωγή.


Πολύ πιο σύντομα από αυτό όμως, μέσα στην άνοιξη συγκεκριμένα, αναμένεται να εισαχθεί στην αγορά της Ινδίας μια αναβαθμισμένη έκδοση του Gixxer με full fairing (του αερο-ελαιόψυκτου 150 naked που παράγεται στη χώρα) στα 250cc, που θα έχει πολλά στοιχεία από τη νέα μοτοσυκλέτα. Μάλιστα ο κινητήρας διαθέτει την τεχνολογία της δυναμικής κυκλοφορίας του λαδιού σε υψηλότερη ταχύτητα για αποτελεσματικότερη ψύξη, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και βάση για αγώνες τύπου ενιαίου, όπως συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό με μεγάλη επιτυχία στην Ινδία με την πλήρη υποστήριξη από την Suzuki.