Honda MSX125 Grom 2024 - Φρεσκάρισμα στο design και νέα χρώματα

Νέο σχήμα ρεζερβουάρ, νέα πλαϊνά πλαστικά και προσθήκη καρίνας
Honda MSX125 Grom 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/7/2024

Για το 2024 TO MSX125 Grom δέχεται βελτιωτικά χάδια από τη μαμά Honda, με νέο σχήμα ρεζερβουάρ, νέα πλαϊνά πλαστικά και την προσθήκη καρίνας. Νέα είναι τα χρώματα, ενώ για πρώτη φορά οι Ιάπωνες παρουσιάζουν σειρά δικών τους αξεσουάρ για τη μικρή μοτοσυκλέτα.

Το νέο σχήμα του ρεζερβουάρ κάνει το Grom να δείχνει πιο επιθετικό, με τη μάζα να έχει μετακινηθεί πιο μπροστά, ενώ υπάρχουν και εσοχές για τα γόνατα του αναβάτη.

Το MSX125 Grom συνεχίζει να εξυπηρετεί τους αναβάτες που θέλουν να κάνουν customizing με βάση το μοτοσυκλετάκι της Honda, καθώς το κοστούμι έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, ενώ πλέον προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια πάνω στην οποία να μπορεί να εκφραστεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης με σπέσιαλ βαφή, αυτοκόλλητα και γραφικά.

Honda MSX125 Grom 2024

Μια ακόμα αλλαγή είναι πως το λογότυπο Grom έχει μεταφερθεί από τα πλαϊνά μικρά πλαστικά κάτω από τη σέλα, όπου βρισκόταν το 2023, στο ρεζερβουάρ και έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις.

Honda MSX125 Grom 2024

Για πρώτη φορά το 2024 θα υπάρχει σειρά Honda Genuine Accessories για το Grom, που περιλαμβάνει χούφτες, μικρή ζελατίνα, μαλακές πλαϊνές τσάντες, σχάρα και μαλακή τσάντα για τη σέλα.

Κατά τα άλλα το Grom παραμένει χωρίς αλλαγές, διατηρώντας τον γνωστό μονοκύλινδρο αερόψυκτο και διβάλβιδο κινητήρα των 125 κ.εκ. με το πεντατάχυτο κιβώτιο, την ίδια LCD οθόνη οργάνων, το ανεστραμμένο πιρούνι των 31 mm και το μονό αμορτισέρ πίσω, τις ζάντες των 12 ιντσών, και τα δισκόφρενα εμπρός-πίσω.

Honda MSX125 Grom 2024

Το MSX125 Grom του 2024 θα διατίθεται στα εξής 3 χρώματα:

  • Candy Blue
  • Pearl White
  • Matte Black Metallic
Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες