Husqvarna Norden 901 2024: Euro 5+ φρεσκάρισμα [Video]

Νέο σύστημα εξάτμισης, νέα θύρα USB, Traction Control 10 επιπέδων, και αλάρμ
Husqvarna Norden 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/10/2023

Το Husqvarna Norden 901 για το 2024 αλλάζει ελαφρώς χρώματα και γραφικά και δέχεται μικρές αλλαγές, με την κυριότερη να αφορά το νέο σύστημα εξάτμισης το οποίο πληροί τους κανονισμούς EURO 5+.

Το Norden 901 2024 συνεχίζει χωρίς αλλαγές όσον αφορά τον κινητήρα του, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 899 κ. εκ. να συνεχίζει να αποδίδει 105 ίππους και 10,2 kgm ροπής, ωστόσο η Husqvarna προχώρησε σε αλλαγή στο σύστημα εξάτμισης, με αυτό να είναι νέο και να πληροί πλέον τους κανονισμούς ρύπων EURO 5+. Όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, το Norden συνεχίζει να έχει 4 Riding Modes (Street, Rain, Offroad, Explorer), ABS, ενώ δέχθηκε και Traction Control 10 επιπέδων (όπως το Expedition του 2023) με cornering χαρακτηριστικά αλλά και Offroad mode, ενώ ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Norden 2024

Στις αναρτήσεις δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με το Norden να εφοδιάζεται με τις πλήρως ρυθμιζόμενες WP APEX (αντίθετα με τις XPLOR του Expedition) οι οποίες έχουν διαδρομή 220 mm εμπρός και 215 πίσω. Οι ακτινωτοί τροχοί 21 και 18 ιντσών φέρουν ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Pirelli Scorpion Rally STR, με το ρεζερβουάρ να παραμένει ίδιο στα 19 λίτρα.

Husqvarna

Σε δύο ακόμη αλλαγές προχώρησε η Husqvarna με την νέα έκδοση να έχει νέα θύρα USB και αλάρμ τα οποία συμβάλλουν στην ασφάλεια του αναβάτη. Το Norden 901 2024 βρίσκεται ήδη στο δίκτυο της Husqvarna, ωστόσο στην εκάστοτε χώρα η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει. Επικοινωνήστε με τους Έλληνες dealer για περισσότρες πληροφορίες, και λεπτομέρειες για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της εταιρείας.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες