Husqvarna Norden 901 Expedition 2023 - Η επίσημη παρουσίαση

Με WP XPLOR αναρτήσεις και ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού
Husqvarna Norden 901 Expedition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/3/2023

Το Husqvarna Norden 901 Expedition είναι η νέα -και κορυφαία- έκδοση της μοτοσυκλέτας, με αναβαθμισμένες και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP XPLOR και με βελτιωμένο επίπεδο εξοπλισμού σε σχέση με το βασικό μοντέλο.

Το Expedition αποχαιρετά έτσι τις WP APEX αναρτήσεις του βασικού μοντέλου, για χάρη των WP XPLOR πλήρως ρυθμιζόμενων αναρτήσεων του KTM 890 Adventure R, με μεγαλύτερη διαδρομή 240 mm εμπρός και πίσω, 20 mm περισσότερα από των APEX.

Χάρη στις νέες αναρτήσεις, το μεταξόνιο μεγάλωσε στα 1.529 mm από τα 1.513 mm προηγουμένως, ενώ αντίστοιχα μεγάλωσαν τόσο η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 270 mm -από 252 mm-, όσο και το βάρος στα 214,5 kg χωρίς καύσιμο, από 204 kg.

Norden Expedition

Επιπλέον η Husqvarna “φόρτωσε” το Expedition με αρκετά αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της, όπως τα θερμαινόμενα γκριπ και τη θερμαινόμενη σέλα, τη μονάδα συνδεσιμότητας των οργάνων, αλλά και μια νέα μεγαλύτερη Touring ζελατίνα. Στον βασικό εξοπλισμό το εκδρομικό Norden διαθέτει ένα σετ μαλακών και αδιάβροχων σαμαριών, heavy-duty αλουμινένια ποδιά, χωρητικότητας 36 λίτρων, ενώ το TPMS για την ένδειξη πίεσης ελαστικών παρέμεινε στον έξτρα εξοπλισμό.

Διαφορές δεν υπάρχουν στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 889 κ.εκ., ο οποίος συνεχίζει να αποδίδει 105 hp και 10,2 kgm ροπής, με 4 Riding Modes (Street, Rain, Offroad, Explorer), ενώ με τη συνδεσιμότητα το Expedition έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών για Turn-by-Turn+ πλοήγηση, δυνατότητες τηλεφωνίας και μουσικής.

Norden Expedition

Τα ABS και Traction Control (9 επιπέδων παρακαλώ) έχουν cornering χαρακτηριστικά αλλά και Offroad mode, ενώ ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Οι ακτινωτοί τροχοί 21 και 18 ιντσών φέρουν ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Pirelli Scorpion Rally ST, και το ρεζερβουάρ παραμένει ίδιο στα 19 λίτρα. Τέλος νέα για τη μοτοσυκλέτα, είναι η βαφή σε μπλε-κίτρινο-λευκό χρώμα και με μοναδικά γραφικά.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται στους dealer της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα από τον Μάρτιο του 2023

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες