Husqvarna Nuda, η επιστροφή

Με βάση το KTM 890 Duke
Nuda
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/2/2023

Όπως δείχνουν “κατασκοπικές” φωτογραφίες του Motorrad, η Husqvarna εξελίσσει μια γυμνή μοτοσυκλέτα, με βάση το KTM 890 Duke, που θα μπορούσε να εμφανιστεί στην αγορά ως η επιστροφή του Nuda.

Το original Nuda βασιζόταν στη BMW F 800, όταν η Husqvarna ανήκε στη BMW Motorrad, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 898 κ.εκ. και απόδοση 105 ίππων. H μοτοσυκλέτα ήταν σαφώς πιο σπορ από οποιαδήποτε BMW της εποχής, όμως την ίδια ώρα λιγότερο σπορ από τις Husqvarna που γνωρίζαμε (βλ. SM 610R, κλπ.). Η Nuda κυκλοφόρησε σε 2 εκδόσεις, τη βασική και την R το 2012 και το 2013, ενώ η παραγωγή της σταμάτησε μετά την πώληση της εταιρείας στην KTM.

Τώρα, φωτογραφίες που δημοσιεύει το γερμανικό Motorrad δείχνουν μια γυμνή μοτοσυκλέτα με βάση τον κινητήρα το πιρούνι και τα φρένα της J.Juan από το 890 Duke, ψαλίδι και φρένα που δείχνουν να προέρχονται από το 890 Adventure, με τον δοκιμαστή να φορά ρούχα Husqvarna.

Ο προβολέας θυμίζει πολύ το παλαιότερο Nuda, ενώ στη νέα μοτοσυκλέτα λείπουν κατά την τακτική των δοκιμών κάποια πλαστικά -στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον μια μάσκα. Η μοτοσυκλέτα δοκιμής έχει πολύ πορτοκαλί πάνω της, πιθανώς για να παραπλανήσει τους παρατηρητές, θυμίζοντας ΚΤΜ.

Η απόδοση του LC8c δεν αναμένεται να αλλάξει στον νέο του ρόλο, με τους 121 hp να εγγυώνται τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της νέας Nuda, ενώ και το βάρος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με του ΚΤΜ, που ζυγίζει 190 γεμάτα κιλά.

H μοτοσυκλέτα δεν αναμένεται να βγει φέτος στην παραγωγή, με το 2024 να φαίνεται ως μια πιο πιθανή εκδοχή

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες