Kawasaki Eliminator 400 2023 - Σε 2 εκδόσεις, με δικύλινδρο κινητήρα

Παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι της Osaka
Kawasaki Eliminator 400
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

H Kawasaki έκανε το επόμενο βήμα στα μικρά cruiser μοντέλα, παρουσιάζοντας στο σαλόνι της Osaka το νέο Eliminator 400, που φορά τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Z400, και μοιράζεται στιλιστικά στοιχεία από το κλασικό Eliminator και από το Vulcan S 650.

Οι γραμμές του Eliminator είναι κλασικές δίχως εκπλήξεις, με τον κινητήρα των 398 κ.εκ. να αποδίδει 47,4 hp / 10.000 rpm και 3,8 kgm / 8.000 rpm, και με το πλαίσιο να είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα.

Οι τροχοί είναι χυτοί με μπράτσα, και διαστάσεις 18 ιντσών μπροστά και 16 πίσω, με τα ελαστικά να έχουν διαστάσεις 130/70-18 και 150/80-16. Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.520 mm και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 150 mm.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 41 mm με διαδρομή 120 mm, πίσω έχουμε δυο αμορτισέρ με διαδρομή 90 mm, και στην πέδηση βρίσκουμε έναν δίσκο 310 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα, κι έναν ακόμα δίσκο 240 mm πίσω και δικάναλο ABS.

Eliminator 400

Στρογγυλός είναι ο προβολέας, στρογγυλή και η LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων που διαθέτει συνδεσιμότητα Kawasaki Rideology.

Eliminator 400

Πέρα από τη βασική έκδοση, η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση SE με υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει μάσκα προβολέα, φυσούνες, μια USB Type-C θύρα φόρτισης, δερμάτινες σέλες με μοναδική ραφή και την πρώτη διπλή (εμπρός και πίσω) κάμερα καταγραφής -συμβατή και με GPS- σε μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Το ρεζερβουάρ χωρά 12 λίτρα καυσίμου, η σέλα είναι ιδιαίτερα χαμηλή στα 735 mm, ενώ το επίσημο βάρος ανακοινώνεται στα 176 κιλά για τη βασική έκδοση και στα 178 για την έκδοση SE.

Eliminator 400

Οι τιμές του Eliminator 400 στην Ιαπωνία είναι 795.000 γεν (5.614 ευρώ) για τη βασική έκδοση και 858.000 γεν (6.060 ευρώ) για την έκδοση SE.

Για την ώρα η μοτοσυκλέτα δεν βρίσκεται στο press site της Kawasaki Ευρώπης, παρά μόνο στο εμπορικό site της Ιαπωνίας, αν και πιστεύουμε πως θα δούμε το Eliminator να έρχεται και από τα μέρη μας.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες