Kawasaki – Νέο χρώμα για το W800 του 2025

Καμία αλλαγή όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου
Kawasaki w800 νέο χρώμα 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/8/2024

Μετά την ανακοίνωση για τους νέους χρωματισμούς της σειράς Ζ για το 2025 η Kawasaki έκανε γνωστό πως η μόνη αλλαγή που θα έχει το W800 για τη νέα χρονιά θα είναι αυτή στο χρώμα.

Το δικύλινδρο μοντέλο της Kawasaki με τη ρετρό σχεδίαση χρησιμοποιεί τον αερόψυκτο εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 773 κ.εκ. όπου ο εκκεντροφόρος παίρνει κίνηση από άξονα με κωνικά γρανάζια -εμφανής στη δεξιά πλευρά του μοτέρ- και συμβάλλει τα μέγιστα στη μοναδική εικόνα του μοτέρ. Τώρα όσον αφορά για το 2025 στα τεχνικά χαρακτηριστικά της ρετρό μοτοσυκλέτας από το Akashi δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Η μόνη αλλαγή που θα βρούμε στο W800 το 2025 είναι στον χρωματισμό, με το Midnight Gold/Metallic Diablo Black  (μαύρο μεταλλικό) να είναι αυτό που θα βρούμε διαθέσιμο στον κατάλογο του επόμενου έτους.

Kawasaki – Νέο χρώμα για το W800 του 2025

 

Royal Enfield Classic 350 Gorkha Edition: Στα χακί για την ινδική αγορά

Η νέα έκδοση του Classic 350 δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καινούργια χρωματική επιλογή
royal enfield classic 350 gorkha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/8/2026

Η Royal Enfield κυκλοφορεί στην Ινδία έναν νέο χρωματισμό για το πιο εμπορικό της μοντέλο, το Classic 350 που σπάει τα ταμεία με πωλήσεις που φέτος φτάνουν κοντά στις 40.000 μοτοσυκλέτες κάθε μήνα!

Αν και οι Ινδοί το αποκαλούν Classic 350 Gorkha Edition, επί της ουσίας δεν είναι μια νέα έκδοση αλλά μάλλον ένα ακόμη χρώμα στην παλέτα που ήδη μετρούσε άλλες επτά επιλογές (στην Ινδία). Σε τεχνικό και εξοπλιστικό επίπεδο το νέο Gorkha Edition δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά από κάθε άλλο Classic 350 της τρέχουσας γκάμας, πλην του χακί χρώματος (Gorkha Green) και του συμβόλου στα πλαϊνά καπάκια κάτω από τη σέλα.

Royal Enfield

Εκεί θα βρούμε δύο διασταυρωμένα μαχαίρια Khukri, όπλο που προέρχεται από το Νεπάλ και είναι χαρακτηριστικό εξάρτημα και πλέον έμβλημα των παραδοσιακών ταγμάτων Gorkha του Ινδικού Στρατού, τα οποία τιμά εδώ η Royal Enfield.

Λογικά αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν θα δούμε στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι στη μορφή που παρουσιάστηκε τώρα στην Ινδία, μιας και η λέξη Gorkha δεν έχει αναγνωρισιμότητα εκτός της χώρας και προφανώς απευθύνεται στην εγχώρια αγορά, όπου το στρατιωτικό έμβλημα έχει συναισθηματική αξία για το κοινό.

Το χακί πάντως ταιριάζει μια χαρά στο Classic 350 και εύκολα θα βλέπαμε μια τέτοια επιλογή στην ευρωπαϊκή γκάμα της Royal Enfield, με ή χωρίς το σήμα των ταγμάτων Gorkha.