Kawasaki – Νέο χρώμα για το W800 του 2025

Καμία αλλαγή όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου
Kawasaki w800 νέο χρώμα 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/8/2024

Μετά την ανακοίνωση για τους νέους χρωματισμούς της σειράς Ζ για το 2025 η Kawasaki έκανε γνωστό πως η μόνη αλλαγή που θα έχει το W800 για τη νέα χρονιά θα είναι αυτή στο χρώμα.

Το δικύλινδρο μοντέλο της Kawasaki με τη ρετρό σχεδίαση χρησιμοποιεί τον αερόψυκτο εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 773 κ.εκ. όπου ο εκκεντροφόρος παίρνει κίνηση από άξονα με κωνικά γρανάζια -εμφανής στη δεξιά πλευρά του μοτέρ- και συμβάλλει τα μέγιστα στη μοναδική εικόνα του μοτέρ. Τώρα όσον αφορά για το 2025 στα τεχνικά χαρακτηριστικά της ρετρό μοτοσυκλέτας από το Akashi δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Η μόνη αλλαγή που θα βρούμε στο W800 το 2025 είναι στον χρωματισμό, με το Midnight Gold/Metallic Diablo Black  (μαύρο μεταλλικό) να είναι αυτό που θα βρούμε διαθέσιμο στον κατάλογο του επόμενου έτους.

Kawasaki – Νέο χρώμα για το W800 του 2025

 

Yamaha YZF-R2: Γεννητούρια στη supersport οικογένεια τον Αύγουστο

Στην Ινδία η Yamaha έχει προαναγγείλει μια νέα μοτοσυκλέτα για τα τέλη Αυγούστου
yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ απέκτησε επισημότερη υπόσταση άπαξ και δημοσιεύτηκε στην Ινδία η κατοχύρωση του ονόματος YZF-R2 από τη Yamaha τον περασμένο Χειμώνα.

Πρόκειται για ένα όνομα που είχαμε πρωτοακούσει το 2021, όταν η Yamaha είχε κατοχυρώσει μια μεγάλη σειρά ονομάτων που πρακτικά περιλάμβαναν όλα τα πιθανά YZF-R, από το 1 ως το 9 και επιπλέον τα R15, R20 και R25. Τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα R7 και R9 ενώ, πλην αυτών των δύο και των R15, R1, R3 και R6 (για έναν χρόνο ακόμη), τα υπόλοιπα ονόματα εκείνης της λίστας δεν έχουν εμφανιστεί ως σήμερα.

Η αναζωπύρωση της είδησης οφείλεται στο γεγονός πως η Yamaha έχει προαναγγείλει στην Ινδία μια παρουσίαση νέου μοντέλου για τις 27 Αυγούστου. Οι Ινδοί συνάδελφοι ομόφωνα έχουν πειστεί πως εκείνη τη μέρα θα σκάσει μύτη επιτέλους το R2.

Επίσημες πληροφορίες προφανώς δεν υπάρχουν για τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μια υπερκυβισμένη εκδοχή του R15, δηλαδή του αντίστοιχου μοντέλου με το R125 με κινητήρα 155cc που κυκλοφορεί σε πολλές αγορές που δεν έχουν Α1 κατηγορία διπλωμάτων – γύρω στα 200 κυβικά εκατοστά και απόδοση περί τους 25 ίππους.

Εφόσον αυτό που θα παρουσιαστεί στην Ινδία είναι όντως το R2, είναι πολύ λογικό να το περιμένουμε με μονοκύλινδρο κινητήρα ώστε να μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή στις ασιατικές αγορές – γι’ αυτό άλλωστε το ντεμπούτο του θα γίνει εκεί.

Στόχος του R2 είναι να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε απόδοση από το μικρό R125/R15, μένοντας αρκετά πιο χαμηλά από την τιμή του δικύλινδρου R3 που είναι το επόμενο βήμα στην οικογένεια.

Το R2 ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενδιαφέρον και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στην πορεία του τελευταίου έτους η Yamaha έχει κατοχυρώσει το όνομα αυτό ξεχωριστά σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δείγμα των προθέσεών της.

Ετικέτες