Kawasaki – Με νέα χρώματα η σειρά Ζ για το 2025

Μόνο χρωματικές αλλαγές και φέτος για τις naked της Kawasaki
motomag Kawasaki – Με νέα χρώματα η σειρά Ζ για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/8/2024

Η Kawasaki επέλεξε να προχωρήσει σε χρωματικές αλλαγές στα μοντέλα της σειράς Ζ, το παράξενο είναι πως πουθενά δεν γίνεται λόγος για τα Ζ900 και Ζ125 τα οποία υπάρχουν στον κατάλογο της ιαπωνικής εταιρείας.

Kawasaki – Με νέα χρώματα η σειρά Ζ για το 2025

Το Z H2 από το 2025 θα διατίθεται στον χρωματισμό Emerald Blazed Green/Metallic Matte Graphenesteel Gray/Metallic Diablo Black (γκρίζο-πράσινο), ενώ το Z H2 SE θα συνεχίσει να διατίθεται στον χρωματισμό Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony/Mirror Coated Black (μαύρο-γκρι-πράσινο).

Kawasaki – Με νέα χρώματα η σειρά Ζ για το 2025

Το Ζ900 RS για το 2025 θα διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: Metallic Diablo Black (μαύρο) και Ino Red (μπορντό). Από την άλλη το Ζ900 RS SE θα διατίθεται στον χρωματισμό Metallic Flat Spark Black/Metallic Matte Carbon Gray livery (μαύρο ματ).

Kawasaki – Με νέα χρώματα η σειρά Ζ για το 2025

Πάμε τώρα στο Ζ650 το οποίο για το 2025 θα έχει δύο χρωματικές επιλογές: Metallic Spark Black/Red (κόκκινο-μαύρο) και Metallic Spark Black/Green (μαύρο-πράσινο). Όσον αφορά το Z650 RS αυτό την επόμενη χρονιά θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Ebony (μαύρο), Ebony/Green (μαύρο-πράσινο) και Ebony/Yellow (μαύρο-κίτρινο).

 

LiveWire Concept Alpinista Corsa: Με ταχύτερη φόρτιση για την μπαταρία του

20%-80% σε 10 λεπτά - Παρουσιάστηκαν και τα δύο minimoto της εταιρείας υπό το όνομα Honcho
Livewire Models
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Στην EICMA 2025 η LiveWire, το ηλεκτρικό παρακλάδι της Harley-Davidson, θα παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων της μέχρι σήμερα, με το Concept Alpinista Corsa να ξεχωρίζει για την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας του και τον εξοπλισμό του, φέρνοντας την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε νέα επίπεδα χρηστικότητας και επιδόσεων.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Alpinista Corsa που βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής S2, είναι η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας που έχει ενεργειακή χωρητικότητα 10,5 kWh από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 10 λεπτά, χάρη στην υποστήριξη DC fast charging και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να αξιοποιήσει λογικά ταχυφορτιστή 50 kW. Φόρτιση από 0% ή έστω από το 20% έως και το 100% οι Αμερικάνοι δεν αναφέρουν σε αυτό το σημείο με το 80%-100% να είναι και το πιο "δύσκολο" για τις μπαταρίες και να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Livewire Models


Για σύγκριση, το μοντέλο παραγωγής προσφέρει Level 1 και Level 2 φόρτιση, με χρόνο 20–80% 5,9 ώρες σε οικιακή πρίζα ή 78 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Το Concept Alpinista Corsa διαθέτει αναρτήσεις Öhlins εμπρός και πίσω, ανθρακονημάτινους τροχούς BST 17 ιντσών, και κάποια ακόμη ανθρακονημάτινα τμήματα για τη μείωση του βάρους του. Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι επιδόσεις, αλλά το concept αναμένεται να διατηρεί τους 83 ίππους ισχύος και τα 26,8 κιλά ροπής του ηλεκτρικού κινητήρα παραγωγής.

Livewire Models

Νέα μοντέλα

Εκτός από το Corsa, η LiveWire παρουσίασε και την έκδοση Patrol, προσαρμοσμένη για αστυνομική χρήση, καθώς και τη μικρή S4 Honcho, που είχαμε δει και νωρίτερα (αντιστοιχεί σε μοντέλα 125cc), διαθέσιμη σε εκδόσεις Trail και Street.
Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ η παραγωγή των μοντέλων Honcho ξεκινά την άνοιξη του 2026, επιτρέποντας την οδήγηση με άδεια A1, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό της LiveWire.

Livewire Models

Η νέα γκάμα υπογραμμίζει την προσπάθεια της LiveWire να συνδυάσει υψηλή τεχνολογία, γρήγορη φόρτιση και φιλική εμπειρία οδήγησης, φέρνοντας τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο επίκεντρο της καθημερινής χρήσης.