Kawasaki Ninja ZX-4R - Τελική ταχύτητα και ήχος στο δυναμόμετρο - Video

Επίσημη παρουσίαση στην αγορά της Ινδονησίας στις 27 Μαρτίου 2023
Kawasaki ZX-4R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/3/2023

Τρεις μέρες πριν την επίσημη αναλυτική παρουσίαση των νέων ΖΧ-4R / ZX-4RR στην Ινδονησία, η τοπική Kawasaki ανέβασε στο youtube ένα εντυπωσιακό βίντεο από την επίτευξη τελικής ταχύτητας στο δυναμόμετρο.

Ναι, θα θέλαμε το βίντεο να είναι πιο καθαρό, και ναι το ίδιο θα θέλαμε και για την ποιότητα του ήχου, όμως παρόλα αυτά δεν παύει να εντυπωσιάζουν τόσο τα χιλιόμετρα που πιάνει -έστω και στο δυναμόμετρο- η μοτοσυκλέτα, όσο και ο ήχος των στροφών στις 14 και 15.000 rpm!

Η τελική ταχύτητα στο δυναμόμετρο είναι τις περισσότερες φορές πιο μεγάλη απ' ότι στον δρόμο -όπου υπάρχει και η αντίσταση του αέρα-, και μένει να δούμε πόσο χαμηλότερη θα είναι όταν η μοτοσυκλέτα βγει στην παραγωγή και ξεκινήσουν οι δοκιμές στον δρόμο.

Μέχρι τότε, πατήστε play και απολαύστε ήχο.

Ετικέτες

Rieju X-Over 357, το νέο crossover σκούτερ φτάνει Ελλάδα με πενταετή εγγύηση

Φέρει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλους χώρους
rieju x-over 357
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Η Rieju παρουσιάζει το X-Over 357, ένα μεσαίο crossover σκούτερ με 30 ίππους, μεγάλους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο πριν μερικούς μήνες.

Η Rieju διευρύνει τη γκάμα της με το X-Over 357 που φέρει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 329 κυβικών εκατοστών και αποδίδει 30 ίππους και 3,26 kg.m στις 5.500 σ.α.λ.

Rieju

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα 191 κιλά, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι με υγρά ή χωρίς, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 14,8 λίτρα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm.

Το σύστημα πέδησης αναλαμβάνουν μία διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 256 mm μπροστά και μία μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο 240 mm πίσω, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων βλέπουμε τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, χωρίς να ανακοινώνονται οι διαδρομές τους, με τους τροχούς του να είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.

rieju x-over 357

Ο εξοπλισμός του δίκυκλου είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, σύστημα keyless, LED φώτα, δύο θύρες USB, θερμαινόμενα grip, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η τιμή του Rieju X-Over 357 έχει οριστεί στα 5.900 ευρώ και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Σύντομα δε, η Rieju θα βάλει στην παραγωγή και το μικρότερο μοντέλο X-Over 125 που επίσης είχε παρουσιαστεί στην EICMA και χτίζεται πάνω στην ίδια ακριβώς σχεδιαστική βάση με το 357.

Ετικέτες