Kawasaki Z400RS - Το νέο τετρακύλινδρο Zephyr είναι προ των πυλών

Πληροφορίες εκ των έσω, όπως συνηθίζεται, από τον ιαπωνικό τύπο
Kawasaki Z400RS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/12/2024

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, γνωστό για τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους τέσσερις μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές που του παρέχουν πληροφορίες για επερχόμενα μοντέλα, έχει στοιχεία για μια επερχόμενη naked κλασικού ύφους με βάση το τετρακύλινδρο Kawasaki Ninja ZX-4RR.

Το νέο γυμνό μοντέλο του Akashi είναι γνωστό ως Z400RS, αν και θα μπορούσε να ονομαστεί και Zephyr 400, αποτίοντας φόρο τιμής στο “πράσινο” παρελθόν.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι αναφέρουν πως όπως και με το Supersport τετρακύλινδρο Ninja που κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, έτσι ίσως δούμε δυο εκδόσεις και για το Z400RS, με την κορυφαία να έχει υψηλότερες επιδόσεις και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Όπως έχουμε δει πρόσφατα, η Kawasaki έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην εξέλιξη μοτοσυκλετών μικρομεσαίου και μεσαίου κυβισμού, όπως τα ZX-4R / ZX-4RR, τα δυο υβριδικά μοντέλα της, τα W230 / Meguro S1, το KLX230 Sherpa, τα δικύλινδρα Ninja / Z / Eliminator των 500 κυβικών, κλπ.

Kawasaki Z400RS

Τώρα, ο ιαπωνικός τύπος αναφέρει πως το 2025 θα δούμε και τη γυμνή έκδοση του τετρακύλινδρου Ninja 400. Αυτό που ακόμα και οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν ακόμα στα σίγουρα είναι το στιλ το οποίο θα ασπάζεται η νέα μοτοσυκλέτα, όμως οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ του κλασικού design στα πρότυπα των Z650RS & Z900RS.

Το μοτέρ δεν αναμένεται να έχει μικρότερη ιπποδύναμη από το Ninja, οπότε μπορούμε να περιμένουμε 76,43 hp / 14.500 rpm χωρίς Ram-Air και ροπή 4 kgm / 13.000 rpm. Η μοτοσυκλέτα δεν αναμένεται να έχει σύστημα Ram-Air, κι έτσι θα χάνει λίγη από τη μέγιστη ιπποδύναμη του SS μοντέλου που ανακοινώνεται στους 78,71 hp, ενώ διαφορετική θα είναι και η εξάτμιση.

Περιμένουμε να δούμε τώρα πόσο μέσα έχουν πέσει οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι, και πόσο ακριβείς ήταν οι πληροφορίες με τις οποίες τους τροφοδότησε η Kawasaki.

Ετικέτες

Ducati Hypermotard 698 Mono Nera – Σκοτεινή εμφάνιση και ενισχυμένος εξοπλισμός

Η τρίτη έκδοση του μονοκύλινδρου Hypermotard είναι μαύρη και φορά δυο Termignioni
ducati hyper mono
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/5/2026

H Ducati εμπλουτίζει τη γκάμα των Hypermotard 698 Mono με τη νέα έκδοση Nera, δηλαδή Μαύρη, δίπλα στο βασικό κόκκινο μοντέλο και το RVE. Προφανώς το όνομά του αντανακλά τον μαύρο χρωματισμό που χαρακτηρίζει τη Nera, με Ducati Red αντιθέσεις σε πλαίσιο και ζάντες.

Ωστόσο η Nera έχει και κάτι παραπάνω από απλώς μια βαφή, καθώς ξεχωρίζει επίσης από το δίδυμο τελικών εξάτμισης Termignoni, ομολογκαρισμένων για χρήση δρόμου και φυσικά σε μαύρο χρώμα, καθώς και την προσθήκη συστήματος Ducati Quick Shift στον βασικό πακέτο εξοπλισμού.

Ducati Hypermotard 698 Mono Nera

Ο μονοκύλινδρος Superquadro Mono αποδίδει, όπως και σε κάθε άλλη εκδοχή του Hypermotard 698 Mono, 77.5 hp στις 10.250 rpm, έχοντας να κινήσει μια μάζα 151 κιλών, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτό το καύσιμο.

Ducati Hypermotard 698 Mono Nera

Το νέο Hypermotard 698 Mono Nera θα αρχίσει να καταφτάνει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Ducati από τον Ιούνιο του 2026, με τη λιανική του τιμή στην Ιταλία να ξεκινά από 13.900 ευρώ.

Ετικέτες