Kove 800X Pro – Πρώτη δυναμομέτρηση: Η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του!

Η δυναμομέτρηση έδειξε αυτό που περιμέναμε
motomagKove 800X Pro – Η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

6/6/2024

Αφού ζυγίσαμε το πρώτο 800X Pro που πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα, αφήνοντάς μας θετική εντύπωση για την επαλήθευση των αριθμών που έδιναν δημιουργώντας ντόρο καθώς θα έθεταν νέα δεδομένα στην κατηγορία του, ήρθε η στιγμή να περάσουμε και από το δυναμόμετρο, ώστε να δούμε αν θα έχουμε την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο, σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την Kove, ο υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 800X Pro αποδίδει 95 ονομαστικούς ίππους στις 9.000 στροφές και 8,05 κιλά ροπής στις 7.500 στροφές. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ωστόσο, στον πίσω τροχό δεν φτάνουν όλα τα άλογα και η ροπή που ανακοινώνει το εργοστάσιο, καθώς η απόδοση η δική τους μετριέται στον στρόφαλο και οι τριβές που προκαλούνται από τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, τραβούν στην δίνη τους και μερικές μονάδες. Γι’ αυτό και δυναμομετρούμε κάθε μοτοσυκλέτα που έχουμε στα χέρια μας, θέλοντας να δούμε τον ακριβή αριθμό, σε σωστά ρυθμισμένο δυναμόμετρο και πάντα στο ίδιο που μετράμε όλες τις μοτοσυκλέτες ώστε να υπάρχει ευθεία αντιπαράθεση.

Kove 800X Pro – Η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του!

Η ζυγαριά του MOTO είχε σταματήσει στα μόλις 191,5 γεμάτα κιλά, επομένως ήδη το 800X Pro είχε δημιουργήσει την κατάλληλη προσμονή, καθώς η ίδια η Kove δίνει 190 ονομαστικά κιλά, όμως μετρά με 90% γεμάτο το ρεζερβουάρ και όχι με 100%, όπως κάνουμε εμείς. Οπότε δικαιολογείται ένα μικρό ποσοστό απόκλισης. Αντίστοιχη ειλικρίνεια περιμέναμε και στις τιμές της απόδοσης, με την ισχύ που φτάνει στον πίσω τροχό να αγγίζει τους 83,55 ίππους στις 9.250 στροφές και τα 6,95 κιλά ροπής στις 7.800, που μεταφράζονται σε 2,29 πραγματικά γεμάτα κιλά για κάθε έναν ίππο! Οι τιμές ισχύος τοποθετούν το 800X Pro ψηλά στην κατηγορία του, πλησιάζοντας την επόμενη αυτή των 900 κυβικών και πάνω. Το βάρος του, όμως, το κατατάσσει στην αμέσως προηγούμενη, εκεί που συναντάμε τις Yamaha Tenere 700 και Aprilia Tuareg 660.

Για να έχουμε μία σύγκριση, το 800MT της CFMOTO αγγίζει τα 239 γεμάτα κιλά, με κατά τι λιγότερους ίππους, φτάνοντας τους 83,05 στις 9.350 στροφές και τα 7 κιλά ροπής στις 7.100, για μία αναλογία 2,86 κιλών / ίππο. Αντίστοιχες είναι και οι περιπτώσεις των Suzuki V-Strom 800 DE και Honda XL750 Transalp, με 234 και 224 γεμάτα κιλά, αντίστοιχα. Στο δυναμόμετρο και τα δύο μοντέλα έδειξαν λιγότερους από 80 ίππους, με το Transalp να φτάνει τους 78,53 ίππους στις 9.550 στροφές και το V-Strom 800 DE τους 77,35 ίππους στις 8.400 στροφές. Όσον αφορά το Suzuki, σε κάθε ίππο αντιστοιχούν 3,07 γεμάτα κιλά, ενώ στην περίπτωση του Honda η αναλογία αυτή φτάνει τα 2,87 κιλά ανά ίππο. Τα παραδείγματα που αναφέρουμε τα έχουμε ζυγίσει με κάγκελα - ποδιά κινητήρα, αισθητήρες ηλεκτρονικών και καλωδίωση και γενικότερα με όλο τον εξοπλισμό που βρίσκουμε και στο 800X Pro (μείων τις χούφτες που δεν δημιουργούν μεγάλη διαφορά στο βάρος και του quickshifter) προκειμένου να μιλάμε για μία όσο γίνεται δίκαιη σύγκριση.

Kove 800X Pro – Η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του!

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι της Kove έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουν το βάρος όσο πιο χαμηλά γίνεται. Δύσκολα βρίσκεις κάγκελα, και πόσο μάλλον τελικό, τιτανίου, ενώ και η ποδιά είναι αλουμινένια. Αναμφίβολα, ο βασικός του εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, χωρίς να απαιτεί πολλές προσθήκες από τον αναβάτη για ταξιδιωτική χρήση, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να παραμείνει κάτω από τα 200 κιλά.

Αυτή την στιγμή το Kove 800X Pro βρίσκεται στα χέρια, καθώς θα περάσει μία πολύ σκληρή πολυήμερη δοκιμή, όπου θα φανεί αν η εξαιρετικά γραμμική καμπύλη του δυναμόμετρου μεταφράζεται σε αντίστοιχη αίσθηση και στον δρόμο. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα φανεί και στην άσφαλτο, αλλά ακόμα πιο έντονα στο χώμα, είναι το ζύγισμα και το κατά πόσο καλά έχουν κατανεμηθεί τα κιλά του 800X Pro, στους δύο άξονες της μοτοσυκλέτας

Μαζί του θα βρεθούν τα BMW F 900 GS και Voge DS900X, τα οποία θα περάσουν αντίστοιχα… μαρτύρια. Όπως καταλαβαίνετε από την στιγμή που έπεσαν στα χέρια μας, τα δύο μοντέλα θα περάσουν και από την ζυγαριά του MOTO, ενώ θα κάνουν την απαραίτητη στάση στο δυναμόμετρο για να δούμε την αντίστοιχη αναλογία και σε αυτές της μοτοσυκλέτες της ευρύτερης κατηγορίας. Υπομονή λοιπόν, καθώς σε λίγες ημέρες θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα νέα μοντέλα που έρχονται να ενταχθούν σε μία από τις πιο καυτές εμπορικά κατηγορίες αυτή την στιγμή, αυτή των μεσαίων On-Off.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες