MV Agusta F3 Evoluzione - Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport

Με περισσότερα από 30 αγωνιστικά εξαρτήματα από τον κατάλογο MV Agusta Special Parts -Έτοιμη για track day
motomag MV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/6/2024

Η MV Agusta σε συνεργασία με την EvolutionBike η οποία είναι συνεργάτης της MV Agusta Racing Department στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport παρουσίασε την έκδοση F3 Evoluzione η οποία βασίζεται στην F3 RR, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί μπόλικα καλούδια από τον κατάλογο MV Agusta Special Parts απευθύνεται στην οδήγηση πίστας.

Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στη μοτοσυκλέτα, με τους σχεδιαστές να έχουν προσθέσει τα λογότυπα “EVOLUZIONE” σε σημείο που δεν μπορείς να πεις πως περνά απαρατήρητο.

MV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport

Η MV Agusta F3 Evoluzione περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της αγωνιστικό εγκέφαλο (ECU) ο οποίος έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες οδήγησης σε πίστα, εξάτμιση τιτανίου Arrow, αγωνιστικά monoblock φρένα της Brembo, αναρτήσεις της WP, μπόλικο ανθρακόνημα, φίλτρο αέρα της MWΡ, αγωνιστικά κουμπιά -για pit limiter, αλλαγή χάρτη κλπ.- και μαρσπιέ, φαίρινγκ από fiberglass, προστατευτικά μανέτας φρένου, αγωνιστική σέλα και πολλά άλλα.

MV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport

Στην καρδιά της MV Agusta F3 Evoluzione βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας των 798 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 147 ίππους στις 13.200 σ.α.λ. ενώ όπως καταλαβαίνετε η τιμή της σε σχέση με την F3 RR είναι λίγο τσιμπημένη καθώς το νέο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 29.000 ευρώ, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να παίρνουν και ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση κάλυμμα μοτοσυκλέτας.

MV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SupersportMV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SupersportMV Agusta F3 Evoluzione – Με αύρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport
Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες