Νέα αντιπροσωπεία TRS Trials

Με "αρχηγείο" στη Σίφνο!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/4/2020

Τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων είναι γνωστά για τις υπέροχες παραλίες τους, το εξαιρετικό κλίμα τους και τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρουν ως προορισμός διακοπών. Μια παρέα από την Σίφνο όμως, ανακάλυψε κι άλλο ένα αβαντάζ που διαθέτουν. Πιο συγκεκριμένα, έχουν μετατρέψει ολόκληρο το νησί σε μια τεράστια πίστα trial, με την μορφολογία του εδάφους να ταιριάζει γάντι με τις απαιτήσεις του… μοτοαλπινισμού (η sic μετάφραση του Trial!).

Ο Γιώργος Ατσόνιος είναι η ψυχή αυτής της παρέας, που αριθμεί 13 μέλη (ένας ικανοποιητικός αριθμός δεδομένου του μόνιμου πληθυσμού του νησιού) που είναι μάλιστα ιδιαίτερα δραστήρια, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι πέρσι έφεραν για εκπαίδευση στο νησί τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, Jordi Pascuet (κάτι που ενδέχεται να επαναληφθεί και φέτος), ενώ πριν από δύο χρόνια είχε πραγματοποιηθεί και αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Trial στο νησί!

Στις αρχές της χρονιάς έφτασε στο νησί η πρώτη trial μοτοσυκλέτα της TRS (η προσωπική μοτοσυκλέτα του Γιώργου Ατσόνιου), μιας TRS 300RR και λίγο αργότερα, αφού προηγήθηκε και μια επίσκεψη σε αγώνα Indoor Trial στην Ισπανία, ο Γιώργος Ατσόνιος αποφάσισε την εισαγωγή της φίρμας στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία –που φυσικά εδρεύει στη Σίφνο- διαθέτει και site στο οποίο μπορείτε να δείτε τα μοντέλα της TRS μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2020

 

TRRS ONE RS / Electric Start

Η TRS Motorcycles παρουσίασε στην EICMA το RACA RACING με μοναδικό στόχο να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της από άποψη ποιότητας, και επιδόσεων. Η εξέλιξή του διήρκεσε τέσσερα χρόνια και θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις κυβισμούς (300, 280, 250 και 125 κ.εκ.) για τον μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα και σε δύο εκδόσεις (με και χωρίς μίζα). Τα μαρσπιέ "Grip" είναι από χυτό αλουμίνιο, ενώ νέας σχεδίασης είναι το προστατευτικό του πλαισίου, το πίσω γρανάζι και τα γκριπ της Neken.

Νέο είναι και το φιλτροκούτι, με επανασχεδιασμένη εισαγωγή για μεγαλύτερη ροή και καλύτερη προστασία σε περίπτωση πτώσης. Η αντλία του πίσω φρένου είναι της Braktec με ενσωματωμένο το δοχείο υγρού, ενώ το προστατευτικό του κινητήρα είναι κι αυτό καινούργιο παρέχοντας βελτιωμένη προστασία. Το πλαίσιο έχει μεγαλύτερη ακαμψία στην περιοχή του λαιμού και στο κιβώτιο ο άξονα ας και ο επιλογέας είναι πλέον κατασκευασμένα από ανοδιωμένο αλουμίνιο με επεξεργασία σκλήρυνσης, για μείωση του βάρους και πιο θετική αίσθηση στις αλλαγές των ταχυτήτων.

Βελτιωμένος είναι επίσης και ο συμπλέκτης, ενώ η κεντρική μονάδα έχει επαναπρογραμματιστεί για βελτίωση της απόκρισης σε όλο το φάσμα των στροφών. Τέλος, αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις, με νέες εργοστασιακές ρυθμίσεις.

 

TRS ONE R

To TRS ONE του 2020, διατηρεί αναλοίωτα και φέτος τα στοιχεία της οικογένειας ONE, όπως το αλουμινένιο πλαίσιο και το πιρούνι της Tech, ενώ πλέον "φοράει" τον κινητήρα της έκδοσης RR (με τροφοδοσία από το καρμπυρατέρ της Keihin) και το αμορτισέρ της Reiger έχει αναλάβει την πίσω ανάρτηση.

Παρότι αποτελεί μια πιο οικονομική πρόταση, σε σχέση με το RR, το ONE R διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής, με λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν όπως το τιμόνι της Nekken,οι δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Braktec που συνδυάζονται μεδίσκους της Galfer, τα D803 ελαστικά της Dunlop και το νέο προστατευτικό του πλαισίου. Όπως και το RR, έτσι και το ONE R θα διατίθεται σε τέσσερις κυβισμούς.

 

TRS ON-E Kids

Το TRS ON-E Kids είναι το πρώτο ηλεκτρικό trial της εταιρείας που προορίζεται για τις μικρότερες ηλικίες. Το λασάρισμά του στην αγορά έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ διατίθεται σε δύο εκδόσεις (20'' για αναβάτες 6-10 ετών και 16'' για μικρότερα παιδιά).

Το monocoque πλαίσιο είναι αλουμινένιο με την 48V 17,5A μπαταρία λιθίου να ενσωματώνεται μέσα σ' αυτό. Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει μέχρι και τις τρεις ώρες, ένω ο 4Α φορτιστής παρέχει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από τρεις ώρες. Ο ηλεκτροκινητήρας 48V 1350W είναι χαμηλά τοποθετημένος, κατεβάζοντας αντίστοιχα και το συνολικό κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας και αποδίδει ροπή 3.2 χιλίογραμμόμετρων. Η μονάδα ελέγχου είναι τοποθετημένη μέσα στο υποπλαίσιο και υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της απόδοσης μέσω εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο, με τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα ("1" για αναβάτες με ελάχιστη εμπειρία, "2" για αρχάριους, "3" με περισσότερη δύναμη και "4" για πλήρη δύναμη, ικανό να περάσει και μεγάλα εμπόδια).

 

Τιμοκατάλογος
TRS 2019-2020
TRS ONE
125 cc 5.900
250 cc 6.700
300 cc 6.900
TRS ONE R
125 cc 6.200
250 cc 7.000
300 cc 7.200
TRS ONE R μίζα
250 cc 7.300
300 cc 7.500
TRS ONE RR
125 cc 6.500
250 cc 7.300
300 cc 7.500
TRS ONE RR μίζα
250 cc 7.700
300 cc 7.900
 
 
TRS X-TRACK
125 cc 6.400
250 cc 7.200
300 cc 7.400
TRS X-TRACK μίζα
250 cc 7.600
300 cc 7.750
TRS X-TRACK RR
125 cc 6.650
250 cc 7.450
300 cc 7.650
TRS X-TRACK μίζα
250 cc 7.850
300 cc 8.000
 
 
E BIKE 2020
3.700 (S,M,L,XL)

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες