Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο Peugeot Metropolis 2021: Νέα ηλεκτρονική εποχή!

Premium και… διασυνδεδεμένο!

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Peugeot Motorcycles παρουσίασε διαδικτυακά –ελέω κορωνοϊού- το νέο Metropolis του 2021. Πρόκειται για τη νέα γενιά του τρίτροχου σκούτερ του γαλλικού εργοστασίου, το οποίο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Mandeure στο Doubs Γαλλίας.

Πλέον, όχι μόνο πληροί τις προδιαγραφές Euro5, αλλά διαθέτει και σύστημα διασύνδεσης με έξυπνα κινητά, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρονική εποχή των Metropolis. Σχεδιαστικά έχει διατηρήσει την οικογενειακή ταυτότητα, αλλά τώρα διαθέτει μια πιο επιθετική και σπορ εμφάνιση, με τους αεραγωγούς που τονίζουν την μάσκα του, τα LED φώτα (υπάρχουν και DRL φώτα ημέρες) με τις μαύρες φάσες ως περίβλημα, θυμίζοντας αιλουροειδές έτοιμο να επιτεθεί. Το πίσω φωτιστικό σώμα ακολουθεί την σχεδιαστική φόρμα "3claw", εμπνευσμένη από το concept car του εργοστασίου, το Instict. Από το τμήμα αυτοκινήτων της Peugeot προέρχεται και η έμπνευση για την σχεδίαση των οργάνων, με μια κεντρική οθόνη TFT οθόνη 5'' που περιβάλλεται από τα αναλογικά ανεστραμμένα όργανα του Peugeot 308, το ταχύμετρο και το στροφόμετρο.

Το πακέτο των φρένων αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω με ABS της Continental, ενώ η λειτουργία των φρένων είναι συνδυασμένη (SBC, Synchro Braking Concept). Για να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια οδηγού και επιβατών, το Metropolis διαθέτει και το σύστημα φρένου έκτακτης ανάγκης το  οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τα προειδοποιητικά φώτα εκτός από τα φώτα στάσης, κάνοντας το σκούτερ πιο ορατό. Αυτό το σύστημα, το οποίο λειτουργεί κάθε φορά που το κοντέρ περνάει τα 50km/h, ενεργοποιείται επίσης όταν το σκούτερ επιβραδύνει σε περισσότερα από 6m/s και στη συνέχεια σβήνει τα φώτα κινδύνου όταν η επιβράδυνση πέσει κάτω από τα 2m/s. Πρόκειται για μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά στα αυτοκίνητα και είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει διαθέσιμη στην κατηγορία των τρίτροχων σκούτερ.

Το νέο Metropolis θα διαθέτει επίσης και traction control, με δύο επίπεδα επέμβασης (Urban, Sport) και δυνατότητα απενεργοποίησης (Off). Στην τεχνολογική του προίκα συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η keyless τεχνολογία η οποία προσφέρει την δυνατότητα εκκίνησης χωρίς επαφή, καθώς και κάθε λειτουργία (όπως το άνοιγμα του χώρου αποθήκευσης, της τάπας του ρεζερβουάρ και την απενεργοποίηση του ηλεκτρικού χειρόφρενου) με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το δυνατό όμως τεχνολογικό ατού του Metropolis είναι το σύστημα i-Connect που του προσθέτει νέες δυνατότητες διασύνδεσης. Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό των οργάνων, που έχουν εμπνευστεί από τον αντίστοιχο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, έχει γίνει ιδιαίτερη πρόβλεψη για να μην χαμηλώνει το βλέμμα ο αναβάτης από τον δρόμο. Με ένα αριστερόστροφο στροφόμετρο και μια μεγάλη οθόνη TFT πέντε ιντσών, ο αναβάτη έχει πρόσβαση στις δυνατότητες του i-Connect μέσω της εφαρμογής Peugeot Motorcycles. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή επιτρέπει στους αναβάτες να συνδέουν το smartphone τους με την ψηφιακή οθόνη και να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις από απόσταση.

Επιπλέον, ο αναβάτης έχει στην διάθεσή του ένα σύστημα πλοήγησης bend-by-bend (στροφή-στροφή) το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σκούτερ της Peugeot κι έχει πολύ πιο απλοποιημένη λειτουργία από ένα GPS, εστιάζοντας μόνο στις πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες. Φυσικά ο χειρισμός των κλήσεων του τηλεφώνου και των μηνυμάτων είναι μέσα στις δυνατότητες της εφαρμογής, ενώ στην TFT οθόνη προβάλλονται και όλες οι πληροφορίες που αφορούν την κατάσταση του Metropolis, όπως η αυτονομία, το επίπεδο στάθμης καυσίμου, η κατανάλωση, το επίπεδο φόρτισης μπαταρίας ή η ημερομηνία και η ώρα. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα τριών χρωματικών επιλογών για την οθόνη, η ένταση του φωτισμού προσαρμόζεται αυτόματα και δίνεται η επιλογή ανάμεσα σε πέντε γλώσσες.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα 400i LFE, οι Γάλλοι προχώρησαν σε μια ολοκληρωτική ανανέωση προκειμένου να πληροί τις Euro5 προδιαγραφές, για μείωση των τριβών και του βάρους των κινούμενων μερών, αλλά και στην χαρτογράφηση του ψεκασμού για βελτιστοποίηση της απόδοσης και ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών ρύπων. Ο ψεκασμός είναι της Dell'Orto, διαθέτει τριοδικό καταλύτη, ενώ η απόδοση φτάνει τους 36 ίππους στις 7.250 στροφές και τα 3,9 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.750 στροφές αντίστοιχα. Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η κατανάλωση που ανακοινώνει το γαλλικό εργοστάσιο, με 3,9 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα που ανεβάζουν την αυτονομία του Metropolis στα 300 χιλιόμετρα, έναντι 285 της προηγούμενης έκδοσης. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, έχουν τοποθετηθεί ελαστικές βάσεις για μείωση των κραδασμών.

Παρά το γεγονός ότι η σχεδιαστική ανανέωση έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, οι βασικές διαστάσεις που έχουν να κάνουν με την εργονομία και την πρακτικότητα δεν έχουν μειωθεί, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με της προηγούμενης γενιάς. Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος έχει χωρητικότητα 17 λίτρων, με δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα jet κράνος ή ένα laptop, ενώ ο πίσω αποθηκευτικός χώρος μπορεί να χωρέσει ένα full face κράνος και άλλα ογκώδη αντικείμενα. Και οι δύο χώροι είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος, ενώ η θήκη για γάντια έχει χωρητικότητα αποθήκευσης ενός λίτρου και δυνατότητα αποθήκευσης κινητού τηλεφώνου με υποδοχή 12V ή USB, ανάλογα με την επιλογή έκδοσης.

Προς το παρόν το Metropolis θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Active και την Allure, αλλά σύμφωνα με τους Γάλλους, ήδη εξελίσσονται περισσότερες εναλλακτικές εκδόσεις, όπως μία πιο σπορ που θα μπει στην παραγωγή το 2021. Οι διαφορές έχουν να κάνουν κυρίως με τον εξοπλισμό, καθώς στο πιο entry level Active έχουν τοποθετηθεί μαύροι τροχοί, συνδυασμένο ABS, παροχή 12V, η TFT οθόνη, μηχανικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενη πλάτη αναβάτη, διαφορετικού σχεδιασμού ποδόφρενου και μαύρα αντίβαρα τιμονιού. Η πιο ακριβή έκδοση Allure, πέραν του παραπάνω εξοπλισμού, διαθέτει επιπλέον χρωμιομένα αντίβαρα, θύρα USB, μάυρους γυαλιστερούς τροχούς, το σύστημα i-Connect και premioum καθρέφτες.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, η Peugeot Motorcycles έχει δημιουργήσει και μια μεγάλη γκάμα από after market αξεσουάρ, όπως η ποδιά για τον αναβάτη, κιτ στήριξης πλάτης, κάλυμμα δαπέδου από ανοξείδωτο ατσάλι, αντικλεπτικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για το Metropolis, κάλυμμα προστασίας καθίσματος, αδιάβροχο κάλυμμα, top case χωρητικότητας 47 λίτρων στο χρώμα του σκούτερ που περιλαμβάνει πλάτη καθίσματος συνεπιβάτη καθώς και βάση για smartphone.

Τα νέα Peugeot Metropolis Active & Allure αναμένονται στην ελληνική αγορά σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.