Νέο Yamaha R6 RACE: Για πίστες μόνο!

Με κιτ GYTR
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/11/2020

Η αγωνιστική παράδοση της Yamaha είναι αναμφίβολα μεγάλη και πλούσια, σε ένα ευρύτατο πεδίο αγώνων παγκόσμιας κλίμακας. Το R6, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999, έχει συμβάλλει σημαντικά στο χτίσιμο αυτής της αγωνιστικής Ιστορίας, εκπροσωπώντας την Yamaha στην κατηγορία των Supersport, και για το 2021 θα διατίθεται και στην έκδοση Race, με το ειδικά εξελιγμένο κιτ της GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing), η οποία δεν θα έχει έγκριση χρήσης στο δρόμο και θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας.

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το R6 έχει συμβάλλει σημαντικά στις αγωνιστικές περγαμηνές της Yamaha, καθώς το 1999 στην δεύτερη μόλις αγωνιστική του εμφάνιση με αναβάτη τον Jamie Witham, πήρε την παρθενική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, στον αγώνα του Donington Park. Έκτοτε το R6 έχει οδηγήσει πολλούς αναβάτες στην κατάκτηση παγκόσμιων τίτλων, όπως οι Jörg Teuchert, Cal Crutchlow, Chaz Davies, Sam Lowes, Lucas Mahias, Sandro Cortese και Randy Krummenacher. Φέτος στη λίστα προστέθηκε και ο Andrea Locatelli, ο οποίος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSS για το 2020.

Όπως ανακοίνωσε η Yamaha, η παραγωγή του R6 με έγκριση τύπου για το δρόμο θα σταματήσει, καθώς η το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην δημιουργία "της απόλυτης μοτοσυκλέτας για την πίστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Πλέον, από το 2021, θα είναι διαθέσιμο μόνο το R6 RACE σε αγωνιστική τιμή, το οποίο θα προορίζεται για αυτούς που θέλουν μια μοτοσυκλέτα αποκλειστικά για track days ή για την συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα ταχύτητας. Οι υποψήφιοι πελάτες μάλιστα, θα έχουν την επιλογή για το πώς θέλουν οι μοτοσυκλέτα τους να φέρει τις προσωπικές τους πινελιές.

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχουν κάποια αλλαγή, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά, υγρόψυκτο κινητήρα των 599cc με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις βαλβίδες τιτανίου, το αλουμινένιο Deltabox πλαίσιο που συνδυάζεται με το υποπλαίσιο μαγνησίου και τις αναρτήσεις της KYB να παραμένουν ως έχουν. Αντίστοιχα ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει τα riding modes, το traction control και τον ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού.

Το R6 GYTR κιτ έχει εξελιχθεί σε στενή συνεργασία με τις εργοστασιακές ομάδες της Yamaha στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους αναβάτες εξέλιξης των ομάδων και αποτελείται από ένα πλήθος εξαρτημάτων, όπως το πακέτο των GYTR ηλεκτρονικών με την ελαφρύτερη καλωδίωση και την προγραμματιζόμενη ECU. Το AIS (Air Intake System) σύστημα σφράγισης, επιτρέπει στον κινητήρα να εκμεταλλευθεί όλο τον αέρα που παρέχουν οι εισαγωγές, ενώ το αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης της Akrapovic από τιτάνιο, ολοκληρώνει το πακέτο… "εισπνοής-εκπνοής" του κινητήρα, μειώνοντας παράλληλα και το βάρος.

Το εύκολο στην τοποθέτηση φαίρινγκ WSS μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση, ενώ τα φρένα έχουν βελτιωμένα ατσάλινα σωληνάκια υψηλής πίεσης. Το GTYR ABS Emulator (ο εξομοιωτής του ABS) δίνει την δυνατότητα για αφαίρεση της αντλίας του ABS, για περαιτέρω μείωση του βάρους. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί και εξαρτήματα που απαιτούνται από τους κανονισμούς της FIM, όπως το προστατευτικό για την μανέτα του φρένου και για το πίσω γρανάζι, ενώ το ψαλίδι διαθέτει και τις βίδες για την τοποθέτηση αγωνιστικού σταντ.

Η R6 RACE θα είναι διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Yamaha από τον Ιανουάριο του 2021.

R6 GYTR κιτ

  • GYTR φαίρνγκ
  • Ολόκληρη αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic
  • GYTR ECU
  • GYTR καλωδίωση
  • GYTR διακόπτης on/off
  • GYTR καλώδιο διασύνδεσης
  • GYTR AIS σετ
  • GYTR ABS εξομοιωτής
  • GYTR τάπα ρεζερβουάρ χωρίς κλειδί
  • GYTR αποστάτης σέλας
  • Ανοξείδωτα σωληνάκι φρένων εμπρός/πίσω
  • Προστατευτικό μανέτας φρένου
  • GYTR πλήρως ρυθμιζόμενα μαρσπιέ με προαιρετικό κιτ αναστροφής επιλογέα ταχυτήτων
  • Προστατευτικό πίσω γραναζιού
  • Οδηγός γραναζιού 14Τ που ταιριάζει με αλυσίδα 520
  • Πίσω γρανάζι με 45 δόντια που ταιριάζει με αλυσίδα 520
  • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για αλυσίδα 520
  • Χρυσή αλυσίδα τελικής μετάδοσης 520 της DID
  • Βάσεις για πίσω αγωνιστικό σταντ
  • Αγωνιστικό σταντ

Επιπλέον θα υπάρχουν διαθέσιμα εξαρτήματα και αξεσουάρ της GYTR και της Öhlins, για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τον αγωνιστικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας τους.

Δείτε το πλούσιο photo gallery για το R6 RACE

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες