Royal Enfield- Έρχεται ο νέος "Ιπτάμενος Ψύλλος"

Το teaser των Ινδών στο Instagram - Αποκάλυψη αρχές Νοέμβρη
Royal Enfield Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Η Royal Enfield μας προϊδεάζει για την αποκάλυψη της επόμενης μοτοσυκλέτας που θα παρουσίαστει, η οποία όπως δείχνουν όλα, θα είναι και η πρώτη ηλεκτρική στην ιστορία της.

Δεν πάει πολύς καιρός από την τελευταία ενημέρωση που σας κάναμε στις αρχές Αυγούστου, σχετικά με την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής μοτοσκλέτας της Royal Enfield που κατέθεσε πατέντες προς κατοχύρωση και μας έδειξε έτσι ότι η ημερομηνία παρουσίασής της δεν βρίσκεται πολύ μακριά.

Τελικά και σύμφωνα με το video που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram η ημερομηνία που θα παρουσιαστεί επίσημα η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα  στην ιστορία της RE είναι η 4η Νοεμβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν η φετινή EICMA ανοίξει επίσημα τις πύλες της στο κοινό και μία ημέρα πριν από την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε αυτή.

Στο video, που φαίνεται η μοτοσυκλέτα να έρχεται από το διάστημα με αλεξίπτωτο, αποκαλύπτεται για λίγο και το προφίλ της, το οποίο είναι σύμφωνο με τις πατέντες της Royal Enfield. 

Οι πατέντες με τη σειρά τους δείχνουν ότι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη ρετρό σχεδίαση της πρωτότυπης Electrik01 που είναι εμπνευσμένη από την στρατιωτική WD/RE του 2ου ΠΠ, γνωστή με το παρατσούκλι "Flying Flea" (Ιπτάμενος Ψύλλος), λόγω του εξαιρετικά μικρού βάρους της που της επέτρεπε να πέφτει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο.

Με αλεξίπτωτο πέφτει και η μοτοσυκλέτα στο video και ίσως εκτός από τη σχεδίαση η ηλεκτρική RE να έχει ως όνομα και το παρατσούκλι του θερμικού προγόνου της.

Περισσότερα λοιπόν για την αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα των Ινδών στις 4 Νοεμβρίου, εκτός αν μέχρι τότε έχει διαρρεύσει κάτι άλλο. Δείτε το video της Royal Enfield εδώ.

Ecoshift: Το ελληνικό σκούτερ Noos αποκτά νέες εκδόσεις 

Εκδόσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης
Ecoshift Noos νέες εκδόσεις 2026
Από το

motomag

3/9/2026

Η Ecoshift ανακοίνωσε πως το ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής σκούτερ Noos είναι πλέον διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης, διευρύνοντας έτσι το κοινό που θέλει να το κάνει δικό του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ecoshift, η οποία αποτελεί επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, το Noos έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου (EU Whole Vehicle Type Approval) για την κατηγορία L1e-B, διευρύνοντας τις επιλογές πρόσβασης του κοινού. 

Η νέα έκδοση μπορεί να οδηγηθεί με άδειες οδήγησης ΑΜ, Α1, Α2 και Α, καθώς και με άδεια αυτοκινήτου (Β), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Το Noos L1e-B φέρει κινητήρα Bosch ισχύος έως 4 kW (5,4 ίππων), προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές της Ecoshift και έπειτα από τη νέα έγκριση που έλαβε θα διατίθεται πλέον σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις (με διαφορετικά επίπεδα ισχύος), ώστε να καλύψει περισσότερες ανάγκες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, το Noos κατέκτησε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία (L3e-A1) των ηλεκτρικών ελαφριών σκούτερ που έφτασε το 50,08%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να διευρύνουν το "αποτύπωμά" του στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς, όπως και η διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της Ecoshift.