Στην Ελλάδα τα νέα GASGAS ES/SM 700 που μόλις παρουσιάστηκαν

Τα κακά παιδιά από την Terrasa!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/4/2022

Η GASGAS μόλις αποκάλυψε τα νέα της μοντέλα on-off και street, μπαίνοντας πρώτη φορά σε αυτό τον κυβισμό και τοποθετώντας πρώτη φορά τα χρώματά της σε μία αντίστοιχη Supermoto, όμως όπως ακριβώς συνέβη και με την Enduro σειρά του 2023, τα νέα μοντέλα είναι ήδη στην Ελλάδα παράλληλα με την παρουσίασή τους!

Η οδηγική, δημοσιογραφική τους παρουσίαση εξελίσσεται αυτή την στιγμή με το ΜΟΤΟ να ταξιδεύει στην βάση τους, έξω από την Βαρκελώνη για τα συναντήσει, αν και μπορεί κανείς να δει από κοντά το SM 700 από τώρα!

Με τον κινητήρα των KTM 690 και Husqvarna 701, τα νέα ES 700 και SM700 βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν την διαφορά, προσανατολισμένα σε διαφορετική χρήση και με πλούσιο εξοπλισμό.

Δεσπόζει φυσικά το όνομα της μάρκας στο έντονο κόκκινο χρώμα, τόσο στις φωτογραφίες όσο και από κοντά.

Η απόδοση βρίσκεται στους 74 ίππους στις 8.000 στροφές με νέα ηλεκτρονική οδήγηση τους γκαζιού και κιβώτιο με quicksifter. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13,5 λίτρα και βρίσκεται τοποθετημένο μέσα σε πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Και τα δύο μοντέλα έχουν WP αναρτήσεις με πλήρεις ρυθμίσεις και πιρούνι διαμέτρου 48mm, ενώ αναμένουμε την πρώτη οδηγική εμπειρία για να δούμε τι έχουν ετοιμάσει στα ηλεκτρονικά καθώς στόχος είναι να μπορούν να αποτελέσουν βοήθημα στο παιχνίδι και όχι κόφτη της διασκέδασης. Κρίνοντας από το slide control της Adventure σειράς της KTM για το traction control, υπάρχει σίγουρα η εμπειρία για να έχουν καταφέρει τον στόχο τους.

Και στις δύο μοτοσυκλέτες τα ηλεκτρονικά μπορούν φυσικά να απενεργοποιηθούν, ενώ η GASGAS τα έχει ρυθμίσει διαφορετικά και με γνώμονα τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε μοντέλου.

Το SM700 ζυγίζει 148,5 κιλά άδειο με την σέλα τοποθετημένη στα 898mm και το ES700 147,5 κιλά με την σέλα στα 935mm.

 

 

 

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες