Suzuki GSX-8S Kevin Schwantz Edition - Στην Ιταλία, σε έκδοση μόλις 5 μοτοσυκλετών

Με την υπογραφή του Kevin Schwantz, και σε εξωφρενική τιμή
Suzuki GSX-8S Kevin Schwantz edition
Από το

motomag

5/9/2023

Ο αντιπρόσωπος της Suzuki στην Ιταλία, δημιούργησε μία ξεχωριστή έκδοση για την GSX-8S ως φόρο τιμής για την επέτειο 30 χρόνων από την κατάκτηση του τίτλου στα 500GP από τον Kevin Schwantz πάνω στη δίχρονη RGV500, προσφέροντας μόλις 5 αντίτυπα με τη βαφή Lucky Strike (χωρίς το λογότυπο της εταιρείας τσιγάρων, στη σύγχρονη πολιτικώς ορθή εποχή) και την υπογραφή του αναβάτη της Suzuki.

H Suzuki GSX-8S παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022, φέροντας τον ολοκαίνουργιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Hamamatsu. Τώρα ο αντιπρόσωπος του ιαπωνικού εργοστασίου στη Ιταλία, “έντυσε” το GSX-8S στα χρώματα της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιούσε ο Kevin Schwantz, για την κατάκτηση του τίτλου στα 500GP του 1993. Αυτός ήταν και ο μοναδικός τίτλος στην κατηγορία για τον Αμερικανό, πριν αποσυρθεί από τους αγώνες το 1995.

GSX-8S Schwantz

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του GSX-8S Kevin Schwantz Edition, παραμένουν ίδια. Έτσι, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 776 κυβικών διατηρεί την μέγιστη απόδοση των 83 ίππων στις 8.500 στροφές και των 7,9 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.800 στροφές. 

Η Suzuki GSX-8S Kevin Schwantz Edition θα παραχθεί σε μόλις 5 αντίτυπα, ενώ όποιος θέλει να αποκτήσει κάποιο από αυτά, μπορεί να το κάνει μόνο διαδικτυακά, μέσω της φόρμας που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδας της Suzuki Ιταλίας, καταθέτοντας προκαταβολή 500€. Μέχρι τώρα έχουν ήδη πουληθεί δύο αντίτυπα.

Suzuki GSX-8S Schwantz

Όσον αφορά την τιμή του GSX-8S Kevin Schwantz Edition, αυτή ανακοινώνεται στα 11.490€ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων), 2.590€ ακριβότερο δηλαδή από την βασική έκδοση του GSX-8S, η οποία στην Ιταλία στοιχίζει 8.900€, μαζί με τους φόρους. Σημειώστε πως αυτά τα έξτρα 2.590 ευρώ αφορούν μόνο στη βαφή, την υπογραφή του Kevin, και στην περιορισμένη παραγωγή, καθώς η νέα έκδοση δεν φέρει κανένα έξτρα αξεσουάρ...

Ετικέτες

Kawasaki Brute Force 450 - Σε έκδοση με στάνταρ EPS για το 2026

Βασίζεται στο KYMCO MXU 450i, και βγάζει πινακίδες για δρόμο
Kawasaki Brute Force 450 EPS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/1/2026

Το Brute Force 450 που ουσιαστικά είναι ένα “rebadged” KYMCO MXU 450i είχε κάνει το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2024, ενώ για το 2026 θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με ηλεκτρονική υποβοήθηση τιμονιού EPS στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η νέα έκδοση διατηρεί όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά του Brute Force 450 -τον αξιόπιστο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο SOHC κινητήρα 443 κ.εκ. με 4 βαλβίδες και 17 hp, τον LED φωτισμό, τις σχάρες μπρος-πίσω, τον προβολέα στο τιμόνι συν τα φώτα στο σώμα, τα τρία δισκόφρενα, Low-High, όπισθεν, 2WD/4WD και την ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό- αλλά προσθέτει ηλεκτρονική υποβοήθηση τιμονιού, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ευκολία χρήσης και το επίπεδο εξοπλισμού του ATV.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης τιμονιού διαθέτει δύο λειτουργίες, προσφέροντας premium αίσθηση και ταυτόχρονα διαφορετική λειτουργία ανάλογα την ταχύτητα κίνησης, προσφέροντας ελαφρύτερο τιμόνι σε χαμηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη σταθερότητα ψηλά. Αν καταλαβαίνουμε καλά, καθώς το δελτίο τύπου δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο, πέρα από τη διαφορετική, αυτόματη ρύθμιση υποβοήθησης ανάλογα τα χλμ/ώρα, υπάρχουν και δυο επίπεδα λειτουργίας που μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης:

Όργανα

• Standard Mode: υψηλότερο επίπεδο υποβοήθησης

• Low Mode: μειωμένη υποβοήθηση για πιο “άμεση” αίσθηση

Όπως και το βασικό μοντέλο, το Brute Force 450 EPS διαθέτει στιβαρές σχάρες με το σύστημα Kawasaki Quick Release (KQR), σχάρες που έχουν τοποθετηθεί σε νέα γωνία για το 2026, με μειωμένη κλίση προς τα εμπρός, για πιο σταθερή τοποθέτηση του φορτίου, ενώ νέο είναι και το σχήμα τους.

Brute Force 450

Για την ευρωπαϊκή αγορά, το μοντέλο συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές WTVA και μπορεί να ταξινομηθεί για χρήση εντός και εκτός δρόμου στην κατηγορία T3b (T‑cat), με μέγιστη νόμιμη ταχύτητα τα 60 km/h.

Μακάρι τώρα να βγάλει επιτέλους η KYMCO και μια έκδοση LONG για το ATV της που χρησιμοποιεί και το Akashi, ώστε να μπορεί να φέρει με ευκολία δυο αναβάτες (ουσιαστικά τώρα το 450 δεν μπορεί να πάρει συνεπιβάτη με τόσο κοντή σέλα) και να μπορέσει έτσι να ανταγωνιστεί τα ανάλογα τουριστικά οχήματα που σαρώνουν στη χώρα μας.

Ετικέτες