Suzuki V-Strom 1050 / 1050DE 2025 - Νέα χρώματα, και μικρή διαφοροποίηση σε επιδόσεις

Euro5+ φρεσκάρισμα στα δυο μεγάλα Adventure μοντέλα του Hamamatsu
Suzuki V-Strom 1050 / 1050 DE 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Suzuki Ιαπωνίας παρουσίασε τα νέα V-Strom 1050 / 1050DE του 2025, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε νέα χρώματα, και με Euro5+ προδιαγραφές, οι οποίες φέρνουν διαφοροποίηση σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα το V-Strom 1050DE του 2025 με τον τροχό 21 ιντσών μπροστά και τις ακτινωτές ζάντες θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: Κίτρινο-μαύρο με μπλε λεπτομέρειες και μπλε ζάντες, Λευκό με μπλε και κόκκινες λεπτομέρειες και μπλε ζάντες (θυμίζοντας πολύ το Honda Transalp!), και μαύρο με γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες -το τελευταίο θα κυκλοφορήσει μόνο στις αγορές εκτός Ιαπωνίας.

V-Strom 1050 2025

Αντίστοιχα, το V-Strom 1050 με τον 19άρη μπροστινό και τις χυτές ζάντες με μπράτσα θα κυκλοφορήσει σε γκρι /μαύρο συνδυασμό, σε πράσινο μεταλλικό / ματ μαύρο και σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερά και ματ φινιρίσματα.

V-Strom 1050 DE 2025

Οι Euro5+ προδιαγραφές έφεραν μια μικρή πτώση στις επιδόσεις, με τη Suzuki να ανακοινώνει απόδοση 102 hp / 8.500 rpm και 9,9 kgm / 6.000 rpm για το νέο μοντέλο στην Ιαπωνία αναφέροντας το ως "Euro5+" μοντέλο, μια μείωση ελαφρώς κάτω των 3 hp και 0,02 kgm ροπής από την ανακοινώσιμη ιπποδύναμη και την ανακοινώσιμη ροπή του προηγούμενου μοντέλου, συγκριτικά με τα νούμερα που δίνει η Suzuki Ιαπωνίας. 

Suzuki V-Strom 1050 2025

Αντίθετα, κατά τι αυξημένη είναι η ανακοινώσιμη κατανάλωση, στα 19,4 χλμ/λίτρο αντί για τα 19,3 του προηγούμενου Euro5 μοντέλου. 

Οι V-Strom 1050 του 2025 στην Ιαπωνία (τόσο στην DE όσο και στην έκδοση με τον 19άρη τροχό) θα πωλούνται κατά 490 ευρώ πάνω από ότι τα μοντέλα του 2024, και περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε παρόμοια αύξηση και στην Ευρώπη.

Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν τα νούμερα επιδόσεων μόλις ανακοινωθεί η μοτοσυκλέτα από τη  Suzuki Global για την Ευρώπη. 

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες