Suzuki V-Strom 1050 / 1050DE 2025 - Νέα χρώματα, και μικρή διαφοροποίηση σε επιδόσεις

Euro5+ φρεσκάρισμα στα δυο μεγάλα Adventure μοντέλα του Hamamatsu
Suzuki V-Strom 1050 / 1050 DE 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Suzuki Ιαπωνίας παρουσίασε τα νέα V-Strom 1050 / 1050DE του 2025, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε νέα χρώματα, και με Euro5+ προδιαγραφές, οι οποίες φέρνουν διαφοροποίηση σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα το V-Strom 1050DE του 2025 με τον τροχό 21 ιντσών μπροστά και τις ακτινωτές ζάντες θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: Κίτρινο-μαύρο με μπλε λεπτομέρειες και μπλε ζάντες, Λευκό με μπλε και κόκκινες λεπτομέρειες και μπλε ζάντες (θυμίζοντας πολύ το Honda Transalp!), και μαύρο με γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες -το τελευταίο θα κυκλοφορήσει μόνο στις αγορές εκτός Ιαπωνίας.

V-Strom 1050 2025

Αντίστοιχα, το V-Strom 1050 με τον 19άρη μπροστινό και τις χυτές ζάντες με μπράτσα θα κυκλοφορήσει σε γκρι /μαύρο συνδυασμό, σε πράσινο μεταλλικό / ματ μαύρο και σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερά και ματ φινιρίσματα.

V-Strom 1050 DE 2025

Οι Euro5+ προδιαγραφές έφεραν μια μικρή πτώση στις επιδόσεις, με τη Suzuki να ανακοινώνει απόδοση 102 hp / 8.500 rpm και 9,9 kgm / 6.000 rpm για το νέο μοντέλο στην Ιαπωνία αναφέροντας το ως "Euro5+" μοντέλο, μια μείωση ελαφρώς κάτω των 3 hp και 0,02 kgm ροπής από την ανακοινώσιμη ιπποδύναμη και την ανακοινώσιμη ροπή του προηγούμενου μοντέλου, συγκριτικά με τα νούμερα που δίνει η Suzuki Ιαπωνίας. 

Suzuki V-Strom 1050 2025

Αντίθετα, κατά τι αυξημένη είναι η ανακοινώσιμη κατανάλωση, στα 19,4 χλμ/λίτρο αντί για τα 19,3 του προηγούμενου Euro5 μοντέλου. 

Οι V-Strom 1050 του 2025 στην Ιαπωνία (τόσο στην DE όσο και στην έκδοση με τον 19άρη τροχό) θα πωλούνται κατά 490 ευρώ πάνω από ότι τα μοντέλα του 2024, και περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε παρόμοια αύξηση και στην Ευρώπη.

Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν τα νούμερα επιδόσεων μόλις ανακοινωθεί η μοτοσυκλέτα από τη  Suzuki Global για την Ευρώπη. 

KOVE 800X 2026 - Με νέο design, νέα φώτα και ψηλό φτερό, τουλάχιστον στην Κίνα

Θυμίζοντας χρωματικά την KOVE 625X - Δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει και στην Ευρώπη
KOVE 800X 2026 στην Κίνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/1/2026

Στον κινέζικο τύπο εμφανίστηκαν φωτογραφίες και render από Η/Υ της KOVE 800X του 2026, μαζί με κάποια στοιχεία της έγκρισης τύπου που κατατέθηκε από την εταιρεία στο Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, με το νέο design να κλέβει τις εντυπώσεις.

Να υπογραμμίσουμε εδώ πως οι πρώτες αναφορές έρχονται αποκλειστικά από τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης και όχι από τα επίσημα κανάλια της εταιρείας, κι έτσι δεν θεωρούμε δεδομένο ούτε ότι αυτή θα είναι και η αντικαταστάτρια της 800X -θα μπορούσε να είναι μια ακόμα έκδοση-, ούτε ότι θα τη δούμε και στην Ευρώπη σε αυτή τη μορφή -αν και δεν το αποκλείουμε.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2026, σε νέα χρώματα, με το facelift που βλέπετε στις φωτογραφίες.

KOVE 800X 2026 στην Κίνα

Η τιμή της στην Κίνα αναμένεται στα 47-49.000 Γουάν, ενώ η μοτοσυκλέτα δείχνει να συνδυάζει στοιχεία από το Χ Pro και από το X Touring. Τα στοιχεία απόδοσης παραμένουν ίδια ή παραπλήσια με τα μοντέλα του 2025 που πωλούνται και στη χώρα μας (178 στεγνά κιλά βάρους για 96,5 ίππους και 8,15 κιλά ροπής), ενώ ο υπερπλήρης εξοπλισμός (Cornering ABS, TCS πολλών επιπέδων που απενεργοποιείται, quickshifter, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, χούφτες και αλουμινένια ποδιά, κάθετα τοποθετημένη TFT οθόνη 6,5 ιντσών με ένδειξη πίεσης ελαστικών και συνδεσιμότητα, κλπ.) και το ρεζερβουάρ των 22 λίτρων θυμίζουν την έκδοση X Touring. Όμως ο μπροστινός τροχός δείχνει 21 ιντσών, όπως του X Pro, ενώ εντυπωσιάζει το νέο design σε πλαστικά, ο συνδυασμός ψηλού και χαμηλού φτερού μπροστά, οι νέοι προβολείς που θυμίζουν Honda Transalp και τα νέα χρώματα. Νέα είναι και τα κάγκελα προστασίας, με ενίσχυση σε σχέση με τα προηγούμενα. Στην Touring έκδοση, πέρα από τη βασική του άρθρου που στον κινέζικο τύπο αναφέρεται ως Cross-Country, περιλαμβάνεται και τριβάλιτσο.

KOVE 800X 2026 στην Κίνα

Η Cross Country έχει ελάχιστη απόσταση από το έδαφος τα 275 mm και ύψος σέλας 865/875mm, ενώ η Touring έχει χαμηλότερη σέλα κατά 26mm, μακρύτερο μεταξόνιο και διαφορετικές αναρτήσεις -οψόμεθα για το αν έχει και τροχό 19 ιντσών μπροστά.

Υπομονή μέχρι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες από επίσημα χείλη, και να δούμε αν η συγκεκριμένη έκδοση θα βρει το δρόμο της και για την Ευρώπη, σε τι μορφή και με τι όνομα.

Ετικέτες