Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τα Benelli Leoncino / Trail 800 του 2021!

Euro5 και διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη

Η Benelli παρουσίασε τα Leoncino και Trail 800 του 2021, τα οποία θα πληρούν πλέον τις Euro5 προδιαγραφές. O κυβισμός και τα υπόλοιπα στοιχεία του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα με τα 754cc δεν άλλαξαν. Η απόδοση έχει μειωθεί ελαφρώς, ελέω νέων προδιαγραφών, φτάνοντας τώρα στα 76,2Hp, στις ίδιες στροφές με πριν (9.000), ενώ η ροπή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Αλλαγές δεν είχαμε ούτε στα σώματα του ψεκασμού που παρέμειναν στα 43mm, ούτε και στο κιβώτιο με τον μονόδρομο συμπλέκτη. Το πλαίσιο χωροδικτύωμα διατήρησε την συνεργασία του με τις ατσάλινες πλάκες, ως ένας αποδεδειγμένα αποτελεσματικός συνδυασμός. Στο Leoncino 800 tο ρεζερβουάρ κράτησε κι αυτό το σχήμα του χωρίς καμία αλλαγή, ενώ ο προβολέας –όπως και στο μοντέλο του 2020- ακολουθεί το σχεδιαστικό μονοπάτι του μικρότερου Leoncino 250, με LED τεχνολογία και το λογότυπο της εταιρείας στο κέντρο του. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το διακοσμητικό λιονταράκι πάνω στο μπροστινό φτερό, σήμα-κατατεθέν σε όλα τα μοντέλα του εργοστασίου.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται το κεντρικό σταντ και οι αναρτήσεις προέρχονται από την Marzocchi, με το ανεστραμμένο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι των 50mm μπροστά να διατηρεί την διαδρομή των 130mm και πίσω το αμορτισέρ που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση της επαναφοράς, να έχει κι αυτό την ίδια διαδρομή.

Τα φρένα είναι της Brembo, με δύο δίσκους 320mm μπροστά και ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων κι έναν δίσκο 260mm πίσω με δαγκάνα δύο εμβόλων, τα οποία διαθέτουν και ABS.

Η έκδοση Trail έχει τον ίδιο ακριβώς κινητήρα και επιδόσεις με το Leoncino, αλλά διαθέτει διαφορετικές διαδρομές στις αναρτήσεις (στα 140mm) προκειμένου να ταιριάξει στον scrambler χαρακτήρα της. Αντίστοιχα το ύψος της σέλας έχει αυξηθεί από τα 805 στα 830mm, ενώ ο μπροστινός τροχός έχει διάσταση 19'' αντί των 17'' του Leoncino.

Η εξάτμιση έχει δύο τελικά που ανεβαίνουν ψηλά δίπλα και κάτω από τη σέλα, με το number plate να παίζει και τον ρόλο της θερμικής ασπίδας. Ο προβολέας διαθέτει ένα μικρό μασκάκι που ενισχύει το πιο "χωματερό" προφίλ της μοτοσυκλέτας, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.λ