Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό

Traction Control και στα δύο κορυφαία μοντέλα της εταιρείας, ABS, Start-Stop σύστημα, keyless κλειδί και έγχρωμη TFT οθόνη
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/3/2024

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα.

Ο σχεδιασμός των νέων DSR είναι ιδιαίτερα μοντέρνος, με τις διαστάσεις τους να είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν πρόκειται να κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας στα τέλη Μαρτίου, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμόThrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμόThrust Motor DSR 125 & 150 – Κοντά μας τον Μάρτιο σε τρεις εκδόσεις και με πλούσιο εξοπλισμό
Ετικέτες

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες