Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition – Αφιερωμένη στον βασιλιά της ροκ [VIDEO]

Σε περιορισμένη παραγωγή 925 μοτοσυκλετών παγκοσμίως
motomag Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition – Αφιερωμένη στον θρύλο Elvis Prisley [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Η Triumph παρουσίασε την περιορισμένης έκδοσης Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition, η οποία αποτελεί έναν φόρο τιμής στον βασιλιά της Rock ‘n’ Roll Elvis Presley.

Όταν μιλάμε για τον θρύλο της μουσικής Elvis Presley, πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας πως υπάρχουν ιστορίες οι οποίες σχετίζονται και με την μοτοσυκλέτα. Ως εκ τούτου με την έκδοση Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition, η οποία θα παραχθεί σε 925 αριθμημένα κομμάτια, η Triumph κάνει γνωστή μία ιστορία η οποία συνέβη το 1965. Πρωταγωνιστής φυσικά είναι ο Presley και η T120 650 Bonneville που είχε αγοράσει ο φίλος του και μέλος της “Memphis Mafia” Jerry Schilling.

Triumph

Ο Presley ζήτησε να κάνει μία βόλτα ενώ λίγο αργότερα αφού είχε εντυπωσιαστεί από το βρετανικό μοντέλο έδωσε εντολή στον υπεύθυνο μεταφορών του, Alan Fortis, να παραγγείλει από μία μοτοσυκλέτα για κάθε έναν που βρισκόταν μαζί του. Ο θρύλος την μουσικής απαίτησε η παράδοση να γίνει την ίδια βραδιά, με την Robertson & Sons να καταφέρνει να παραδώσει εφτά Triumph το ίδιο βράδυ. Και κάπως έτσι το συγκεκριμένο μοντέλο απέκτησε μία ιστορία την οποία αρκετοί κατασκευαστές θα ζήλευαν.

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition

Τώρα όσον αφορά την περιορισμένης παραγωγής Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition αυτή έχει αρκετές ομοιότητες με την Bonneville του 1959. Η μοτοσυκλέτα χρωματικά συνδυάζει το κόκκινο με το ασημί ενώ σε αυτήν βρίσκουμε χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες. Στο ρεζερβουάρ και στο δεξί καπάκι κάτω από τη σέλα υπάρχει το όνομα "ELVIS" με χρυσά γράμματα, ενώ η υπογραφή του καλλιτέχνη βρίσκεται εκτός από αυτά τα δύο μέρη και στα καβαλέτα του τιμονιού στα οποία υπάρχει ο αύξοντας αριθμός της εκάστοτε μοτοσυκλέτας που θα παραχθεί. Επιπρόσθετα στο εμπρός φτερό υπάρχει το έμβλημα του Presley “Taking Care of Business in a Flash”.

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition

Στην καρδιά του μοντέλου συναντάμε τον δικύλινδρο Euro 5 κινητήρα των 1.200 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 80 ίππους στις 6.550 σ.α.λ., ενώ στάνταρ είναι ηλεκτρονικά καλούδια όπως το Traction Control, το cruise control και το ride-by-wire γκάζι. Οι υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι θα κάνουν δική τους την Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition θα παραλάβουν μαζί με τη μοτοσυκλέτα, έναν χρυσό δίσκο της Sony μέσα σε αποκλειστική προστατευτική θήκη και πιστοποιητικό αυθεντικότητας υπογεγραμμένο από τον CEO της Triumph, Nick Bloor και την Jamie Salter, ιδρυτή-CEO της ABG, Elvis Presley Enterprises.

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελία ΕΔΩ, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Αύγουστο του 2024.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες