Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το V4 Multistrada στην τελική ευθεία για παραγωγή!

Νέες, αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το V4 Multistrada κατά την διάρκεια των τελευταίων δοκιμών πριν την παραγωγή στο δρόμο. Πέρσι το καλοκαίρι, ο CEO της Ducati, Caludio Domenicali, είχε αποκαλύψει ότι θα υπάρξει και μια έκδοση Multistrada με τον θηριώδη V4 κινητήρα, ενώ λίγες μέρες αργότερα είχαμε δημοσιεύσει ένα βίντεο από τις πρώτες δοκιμές στο δρόμο.

Και σε αυτές τις πρόσφατες φωτογραφίες, βλέπουμε ότι η μοτοσυκλέτα εξακολουθεί να είναι καμουφλαρισμένη, αλλά διαπιστώνουμε επίσης ότι οι Ιταλοί βρίσκονται πολύ πιο κοντά στη φάση της παραγωγής. Ο V4 κινητήρας θα αποδίδει κοντά στα 190 άλογα, με αλλαγές όμως –προφανώς- σε σχέση με την απόδοση του ίδιου κινητήρα στο Streetfighter και στο Panigale V4.

Το πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με το προηγούμενο Multistrada, με τον συνδυασμό αλουμινένιων δοκών και ατσάλινου χωροδικτυώματος για το υποπλαίσιο και τον κινητήρα ενεργό μέρος του. Το αμορτισέρ εδράζεται απευθείας στο αλουμινένιο ψαλίδι, χωρίς μοχλικό, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και το βάρος χαμηλά. Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως κάνει και ο μπροστινός τροχός που δείχνει να είναι 19''.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά του, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη πληροφόριση, αλλά θεωρούμε βέβαιο πως θα διαθέτει το πλήρες πακέτο DSP (Ducati Safety Pack), αλλά και ραντάρ που θα διαβάζει τον δρόμο μπροστά και θα ανιχνεύει για τυχόν κινδύνους, ειδοποιώντας τον αναβάτη.

Το V4 Multistrada θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του –λογικά- φέτος το φθινόπωρο και θα παρουσιαστεί ως μοντέλο του 2021 στα  μεγάλα, διεθνή, μοτοσυκλετιστικά Σαλόνια.

Tags: