X-Wedge – Ο KISKA ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης σε νέα κινέζικη εταιρεία

Κατασκευαστής είναι η HISUN Motors
X-Wedge – Ο KISKA ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης σε νέα κινέζικη εταιρεία
Από το

motomag

13/9/2023

Η νέα εταιρεία μοτοσυκλετών X-WEDGE η οποία αποτελεί το νέο δημιούργημα της κινεζικής Hisun Motors, θέλει να μπει στον κόσμο των V-twin cruiser μοτοσυκλετών με πέντε νέα μοντέλα των οποίων τον σχεδιασμό έχει επιμεληθεί το γραφείο KISKA, με V-Twin κινητήρας της S&S.

Το αμερικανικό όνειρο θέλει να κάνει πραγματικότητα μία νέα εταιρεία μοτοσυκλετών η οποία όμως βρίσκεται στην άλλη πλευρά της γης και συγκεκριμένα στην Κίνα. Ο λόγος για το νέο δημιούργημα της Hisun Motors, την μάρκα X-Wedge. Η κινεζική εταιρεία αποφάσισε πως θέλει να μπει και αυτή στην αγορά των cruiser μοτοσυκλετών -θα διαβάσετε παρακάτω πως στην παρουσίαση της δεν είδαμε μόνο cruiser μοτοσυκλέτες- ενώ απευθύνεται σε διάσημους οίκους σχεδιασμού για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία και αποδοχή. Προφανώς για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιεί και μία δοκιμασμένη λύση για τον κινητήρα, ιδιαίτερα δημοφιλή σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η Hisun Motors απευθύνθηκε στο γραφείο KISKA που εδώ και χρόνο ανήκει πλήρως στο group KTM. Εκτός από τον αποκλειστικό σχεδιαστή για όλες τις μάρκες του Αυστριακού Ομίλου, συνεχίζει να αναλαμβάνει και εξωτερικές συνεργασίες ενώ όπως μάθατε πρόσφατα στο ΜΟΤΟ κατά την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Pierer ανοίγει γραφείο στην Ιταλία, μέσα στο εργοστάσιο της MV Agusta για να απασχολεί το πλήθος Ιταλών σχεδιαστών που διαθέτει και οι οποίοι θέλουν να εργάζονται σε Ιταλικό έδαφος.

X-Wedge – Ο KISKA ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης σε νέα κινέζικη εταιρεία
Το γραφείο KISKA δημιουργεί από το μηδέν

Ο σχεδιασμός των νέων μοντέλων από τους ανθρώπους της KISKA έγινε μετά από εκτεταμένη έρευνα μέσα από τον ανταγωνισμό αλλά και μετά από έρευνα για το τι θέλουν να δουν οι πελάτες από μια νέα εταιρεία μοτοσυκλετών η οποία θα παράγει V-Twin cruiser μοντέλα ως επί το πλείστον. Το επόμενο βήμα αφορούσε όπως είναι λογικό στον κινητήρα, όπου επιλέχθηκε ο V-Twin της X-WEDGE ο οποίος προέρχεται από την S&S.

Με τα σχέδια να προχωρούν ήρθε η ώρα για έργα, οι άνθρωποι της νέας εταιρείας X-WEDGE “στρώθηκαν στη δουλειά” και αποφάσισαν πως δεν θα φτιάξουν ένα μόνο μοντέλο cruiser αλλά θα δημιουργήσουν μία οικογένεια νέων μοντέλων στα οποία θα υπάρχουν εκτός από cruiser μοτοσυκλέτες, τρίροδες μοτοσυκλέτες αλλά και sidecar. Όλες αυτές οι ιδέες καθώς και τα πλάνα έχουν ήδη γίνει πράξη καθώς η νεότευκτη εταιρεία μοτοσυκλετών X-WEDGE παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες όχι ένα αλλά και τα πέντε νέα μοντέλα τα οποία όπως ανέφερε θα βγουν στην παραγωγή το 2024. Συγκεκριμένα στην παρουσίαση αναφέρθηκε πως η νέα αυτή εταιρεία έχει τη δική της σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα χάρη στην KISKA, ενώ ο κινητήρας V-Twin X-WEDGE συνεχίζει να βρίσκει την θέση του στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο.

X-Wedge – Ο KISKA ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης σε νέα κινέζικη εταιρεία
Δεν σχεδιάζουν μόνο τα μοντέλα αλλά όλη την εικόνα της εταιρείας

Όσον αφορά τα πέντε αυτά μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν από την X-WEDGE, είδαμε ένα cruiser μοντέλο, ένα bomber μοντέλο, ένα sidecar καθώς και δύο τρίροδα μοντέλα τα οποία είχαν τους τροχούς σε διαφορετική διάταξη, στο ένα είχαμε δύο τροχούς εμπρός και έναν πίσω, ενώ στο άλλο είχαμε έναν τροχό εμπρός και δύο πίσω. Αυτό σημαίνει πως χτυπά την αγορά των trike και ταυτόχρονα και την ιδιαίτερη κατηγορία των CAN-AM, με σαφή δηλαδή προσανατολισμό και την αμερικάνικη αγορά, παράλληλα με την ευρωπαϊκή.

X-Wedge – Ο KISKA ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης σε νέα κινέζικη εταιρεία
ξεκάθαρη επίθεση στην CAN-AM 

Και τα πέντε μοντέλα χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα X-WEDGE πιθανότατα αυτόν των 1.917 κυβικών εκατοστών καθώς η εταιρεία δεν έκανε αναφορά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Από πλευράς σχεδιασμού όλα τα μοντέλα είναι μυώδες, με τεράστιες εξατμίσεις και μεγάλα ρεζερβουάρ καυσίμου με το λογότυπο της εταιρείας Χ-WEDGE να είναι σε περίοπτη θέση, ενώ ο βασικός χρωματισμός που είδαμε σε όλα τα μοντέλα στην παρουσίαση ήταν αυτός του μαύρου-κόκκινο. Περισσότερες πληροφορίες για τα πέντε νέα αυτά μοντέλα δεν δόθηκαν ωστόσο το πλάνο της νέας εταιρείας είναι να τα δούμε στην παραγωγή το 2024. Η συνεργασία της KISKA και της HISUN Motors γέννησε την X-WEDGE με το “σλόγκαν” της νέας αυτής εταιρείας να είναι η φράση “Join the Ride”, περιμένουμε να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η νέα βόλτα την νέα εταιρεία X-WEDGE.

Ετικέτες

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες