XPEED 125 RX - Από την UM Motorcycles

Νέο scooter της Α1 κατηγορίας
UM Motorcycles XPEED 125RX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/7/2023

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας της UM Motorcycles, παρουσιάζει το νέο σκούτερ UM XPEED 125 RX, που οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου υπό προϋποθέσεις. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της UM Motorcycles:

"Το νέο XPEED της UM είναι ένα σύγχρονο σκούτερ με τις ανέσεις ενός Maxi, σχεδιασμένο για ευέλικτη, ασφαλή και άνετη οδήγηση, που αποτελεί την ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και εντυπωσιακό design, με δυναμικές λεπτομέρειες και έντονες ακμές που το κάνουν να ξεχωρίζει. 

Το νέο ΧPEED 125 RX προσφέρει βέλτιστη εργονομία, κορυφαίο στυλ και απαράμιλλη άνεση στην οδήγηση. Οι μεγάλοι τροχοί των 14’’ και η αιχμηρή σχεδίαση των εμπρός και πίσω φώτων, αλλά και των φτερών, αναδεικνύουν το μοναδικό του χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονό, αστικό lifestyle, ενώ ο υπερσύγχρονος προβολέας LED εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα υπό όλες τις συνθήκες.

XPEED 125 RX

Παράλληλα, ο χώρος κάτω από τη μεγάλη, άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη σέλα προσθέτει στη συνολική άνεση. Το νέο scooter UM XPEED εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,84 ίππων (PS) και 8,6 Nm ροπής. Με ρεζερβουάρ 6 λίτρων και μόλις 2,4 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση, το νέο σκούτερ της αμερικάνικης UM έχει ικανή αυτονομία και κάνει μεγάλη οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις. 

To σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) εξασφαλίζει σταθερότητα και ασφάλεια, το στιβαρό πλαίσιο και η προσεκτικά σχεδιασμένη ανάρτηση με τηλεσκοπικό πιρούνι, φροντίζουν για την καθημερινή άνεση, ενώ το αυτόματο CVT κιβώτιο είναι ο απόλυτος σύμμαχος στις αστικές μετακινήσεις. 

Σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή των 2.230€, που πλαισιώνεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών, το νέο scooter UM XPEED αποτελεί μια έξυπνη επιλογή, με μοντέρνο στυλ και ανταγωνιστικές προδιαγραφές, που όλα τους συνθέτουν ένα μοναδικό πακέτο για το σύγχρονο αναβάτη, που θέλει να μετακινείται ευέλικτα στην πόλη, ενώ μπορεί να το οδηγήσει ακόμα και με δίπλωμα αυτοκινήτου."

Ετικέτες

CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Η CFMOTO έβαλε πλώρη να εισχωρήσει για τα καλά στον κόσμο των Superbikes
CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2024

Η εταιρεία ήδη διαθέτει στη γκάμα της το μικρό 250SR, 300SR, 450SR, 450SR-S και το νέο τετρακύλινδρο νέο-ρετρό 500 SR Voom.

Από πέρσι έχει αποκαλύψει και το τρικύλινδρο 675SR, το οποίο και παρουσίασε πριν λίγο καιρό με την προσμονή ενός V4 Superbike να είναι μεγάλη διότι επίσης έχει αποκαλυφθεί η ύπαρξη πρωτότυπης μοτοσυκλέτας υπό δοκιμή.

Στο μεταξύ όμως η CFMOTO έχει στη φαρέτρα της και το 750SR, φωτογραφίες του οποίου βγήκαν στη δημοσιότητα κατά τη μεταφορά του σε χώρο δοκιμών. Δίπλα του θα δείτε και KTM Duke και άλλα επερχόμενα μοντέλα της CFMOTO.

Οι φωτογραφίες αυτές που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλούς μήνες, έχουν μπερδέψει ακόμη και τους κινέζους συναδέλφους ως προς τις προθέσεις του εργοστασίου καθώς δεν μπαίνει απλά σε μία νέα κατηγορία, αλλά παρουσιάζει και μοντέλα που κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους.

Στο μεταξύ οι φωτογραφίες του 750SR κάνουν τώρα νέο κύκλο στα δυτικά αυτή τη φορά μέσα, καθώς όσο πλησιάζουμε στην EICMA πληθαίνουν οι πληροφορίες για ένα concept V4 από την CFMOTO.

CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Ανεβάζοντας τις προσδοκίες, παραβλέπεται εύκολα το 750SR ως το νέο V4 που περιμένουμε. Το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει, ως προς τον σχεδιασμό της γκάμας της CFMOTO, αν και μία εταιρεία που προμηθεύει διαφορετικές μοτοσυκλέτες σε άλλους κατασκευαστές και πληθώρα αγορών, δεν είναι απαραίτητο πως στοχεύει να εξάγει κάθε ένα μοντέλο της σε όλες τις αγορές. Για παράδειγμα υπάρχουν μοντέλα της CFMOTO στην Λ. Αμερική που δεν προορίζονται για την Ευρώπη, όμως αντίστοιχα κάνει η Honda.

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Παρατηρώντας το 750SR, το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης από αριστερά και δεξιά οι οποίες ξεπροβάλλουν κάτω από τη σέλα θυμίζοντας παλαιότερα μοντέλα της Aprilia και MV, τα φρένα της Brembo, το μονόμπρατσο, τα φτερά στα πλαϊνά πλαστικά όπως έχουνε οι μοτοσυκλέτες  του MotoGP, τα DRL φώτα ημέρας, η TFT οθόνη, και ψιλά clip-on καθώς και το Shifter.

Σε λίγες ημέρες στην EICMA θα δούμε τι ακριβώς εννοούσε η CFMOTO, μέσω αυτής της εικόνας που είχε δημοσιεύσει. Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι το νέο V4 αλλά το 750SR.

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά

 

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά