XPEED 125 RX - Από την UM Motorcycles

Νέο scooter της Α1 κατηγορίας
UM Motorcycles XPEED 125RX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/7/2023

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας της UM Motorcycles, παρουσιάζει το νέο σκούτερ UM XPEED 125 RX, που οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου υπό προϋποθέσεις. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της UM Motorcycles:

"Το νέο XPEED της UM είναι ένα σύγχρονο σκούτερ με τις ανέσεις ενός Maxi, σχεδιασμένο για ευέλικτη, ασφαλή και άνετη οδήγηση, που αποτελεί την ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και εντυπωσιακό design, με δυναμικές λεπτομέρειες και έντονες ακμές που το κάνουν να ξεχωρίζει. 

Το νέο ΧPEED 125 RX προσφέρει βέλτιστη εργονομία, κορυφαίο στυλ και απαράμιλλη άνεση στην οδήγηση. Οι μεγάλοι τροχοί των 14’’ και η αιχμηρή σχεδίαση των εμπρός και πίσω φώτων, αλλά και των φτερών, αναδεικνύουν το μοναδικό του χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονό, αστικό lifestyle, ενώ ο υπερσύγχρονος προβολέας LED εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα υπό όλες τις συνθήκες.

XPEED 125 RX

Παράλληλα, ο χώρος κάτω από τη μεγάλη, άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη σέλα προσθέτει στη συνολική άνεση. Το νέο scooter UM XPEED εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,84 ίππων (PS) και 8,6 Nm ροπής. Με ρεζερβουάρ 6 λίτρων και μόλις 2,4 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση, το νέο σκούτερ της αμερικάνικης UM έχει ικανή αυτονομία και κάνει μεγάλη οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις. 

To σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) εξασφαλίζει σταθερότητα και ασφάλεια, το στιβαρό πλαίσιο και η προσεκτικά σχεδιασμένη ανάρτηση με τηλεσκοπικό πιρούνι, φροντίζουν για την καθημερινή άνεση, ενώ το αυτόματο CVT κιβώτιο είναι ο απόλυτος σύμμαχος στις αστικές μετακινήσεις. 

Σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή των 2.230€, που πλαισιώνεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών, το νέο scooter UM XPEED αποτελεί μια έξυπνη επιλογή, με μοντέρνο στυλ και ανταγωνιστικές προδιαγραφές, που όλα τους συνθέτουν ένα μοναδικό πακέτο για το σύγχρονο αναβάτη, που θέλει να μετακινείται ευέλικτα στην πόλη, ενώ μπορεί να το οδηγήσει ακόμα και με δίπλωμα αυτοκινήτου."

Ετικέτες

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!