Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha CEO αποκαλύπτει στο MOTO: «Έρχεται επίθεση στις Adventure»!

Η Yamaha θα σας ξαφνιάσει: Ο φιλέλληνας κ. Eric, μίλησε για όλα!

Η φετινή EICMA είχε μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον απ’ ότι είχε εμπορικό, καθώς κι από εκείνο συνολικά, που θα περίμενε κανείς με βάση τα μοντέλα που αναμέναμε να εμφανιστούν. Είναι όμως κάτι τέτοιες συζητήσεις που αξίζουν το ταξίδι περισσότερο από το να δεις τις νέες μοτοσυκλέτες από κοντά:

Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε σε βάθος, με έναν από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της μοτοσυκλέτας, τον κ. Eric De Seynes, President & CEO της Yamaha Motor Europe.

Από την δεσπόζουσα θέση που βρίσκεται, τόσο ο ίδιος όσο και η Yamaha στην αγορά, ο κ. Eric επηρεάζει τα πράγματα στην μοτοσυκλέτα όσο ελάχιστοι στον κόσμο. Το γεγονός πως ερχόταν από μία δίωρη συνάντηση με έναν εξίσου σημαντικό άνθρωπο, τον κ. Stefan Pierer CEO της KTM – την αποκαλυπτική και αποκλειστική συνέντευξή του διαβάζετε στο ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί- δηλώνει πως στα υψηλά κλιμάκια υπάρχει συνεργασία. - Και όχι μία συνεργασία για να ελέγξουν την αγορά και την τσέπη του υποψήφιου πελάτη, καθώς δεν χρειάζεται καμία απολύτως συνεννόηση για να το πετύχουν αυτό!

Το ακριβώς αντίθετο θέλουν οι δύο ισχυροί άντρες, όπως δήλωσε στο ΜΟΤΟ ο κ. Eric! Να μην γίνει εμπόδιο στην εξέλιξη ένας νέος πόλεμος μοντέλων…

Yamaha & MOTO - Βίοι παράλληλοι: Η σχέση μας μέσα από την ιστορία του περιοδικού - Διαμορφώνοντας μοτοσυκλετιστική κουλτούρα

Ίσως θα θυμάστε από την τελευταία συνέντευξη του κ. Eric στο MOTO, πως πρόκειται για άνθρωπο που μιλά με ειλικρίνεια, δεν κρύβει τα λόγια του, δηλώνει… και είναι, φιλέλληνας! Ο CEO της Yamaha Europe, τελευταία φορά επισκέφτηκε την χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες για την εμβληματική εκδήλωση εορτασμού της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ για τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα. Σχεδόν κάθε χρόνο όμως, ο κ. Eric έρχεται στην χώρα μας για διακοπές, ξεκούραση αλλά και για επίσκεψη μιας και η αδερφή του έχει σπίτι εδώ στην χώρα μας. Η μακροημέρευση της ελληνικής οικονομίας έχει και προσωπικό συμφέρον για τον κ. Eric, με άλλα λόγια…

Μιλήσαμε για τον «τυφώνα» KTM, για τον κ.Pierer και τα όσα φοβερά μας είπε ο CEO της KTM στο τεύχος που κυκλοφορεί, το ηλεκτρικό μέλλον και την θέση της Yamaha σε κάθε κατηγορία μοτοσυκλέτας.

Για τις μεγάλες Adventure ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός: «Θα δεις κάτι που θα σε ξαφνιάσει, θα κάνουμε μία μεγάλη επίθεση…» ήταν ξεκάθαρα τα λόγια του κ.Eric που συνέχιζε μιλώντας και για την διάταξη που θα έχει αυτή η νέα μοτοσυκλέτα! Στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ θα υπάρχουν όλα όσα αποκάλυψε.

Στελέχη όπως ο κ.Eric είναι κέρδος για την μοτοσυκλέτα γενικά και τυχερή η εταιρία που τα έχει υπό την σκέπη της… Πρόκειται για άνθρωπο που έχει περάσει από όλα τα στρώματα της εταιρίας, βρίσκεται στην Yamaha για πάνω από δύο δεκαετίες και πιο πριν ήταν σε παρεμφερές επάγγελμα, υπεύθυνος της Mobil για κάθε τι που αφορούσε την μοτοσυκλέτα!

Οδηγεί κάθε μοντέλο, κάθε πρωτότυπο και επιβλέπει όλες τις διαδικασίες ακόμη και τώρα. Είναι εκείνος που εδραίωσε την Yamaha στην Γαλλία την δεκαετία του ’90, όταν η Yamaha είχε χάσει την κυρίαρχη θέση της. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και από τα μέσα του ’70 η Yamaha ήταν ένα μικρό κράτος στην Γαλλία και εκείνη που πρακτικά ξεκίνησε το Paris – Dakar επενδύοντας περισσότερο από κάθε άλλον. Δεν θα υπήρχε -πιθανότατα- το πιο σκληρό Rally του κόσμου, αν δεν υπήρχε η Yamaha. Πέφτοντας από εκείνη την θέση, ήταν ο κ. Eric που την επανάφερε, εντυπωσιακά και γρήγορα συνάμα! Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η Yamaha έγινε και πάλι το νούμερο ένα στην Γαλλία, μία θέση που κρατά ακόμη από τότε σταθερά! Μεγαλωμένος στους αγώνες και γνωρίζοντας κάθε πρωτότυπο, ο κ. Eric βαδίζει με στόχο την μοτοσυκλέτα ως μέσο, και η κουβέντα μαζί του το επιβεβαιώνει κάθε φορά. Στο επόμενο MOTO, όλα όσα συζητήσαμε μαζί του!