Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Το BMW R18 Bagger δοκιμάζεται στο δρόμο

Γερμανική επίθεση στην εμβληματική Street Glide

Με την R18 η BMW θέλει ξεκάθαρα να μπει στα χωράφια των παραδοσιακών αμερικάνικων cruiser και ειδικά της Harley Davidson. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εξόφθαλμο με την νέα Bagger έκδοση, που ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους και θα εμφανιστεί πιθανότατα στις επόμενες εκθέσεις ως μοντέλο του 2021. Η αισθητική της μοτοσυκλέτας μοιάζει υπερβολικά με την Street Glide, που ως μοντέλο έχει πολύ φανατικούς οπαδούς μέσα στην οικογένεια της Harley Davidson, οι οποίοι μάλιστα “τσακώνονται” με τους ιδιοκτήτες των Road Glide για το ποια από τις δύο “sport-touring” μοτοσυκλέτες της Harley είναι η καλύτερη!

Σε αυτό το φορτισμένο συναισθηματικά κοινό, η BMW αντιπροτείνει τον γιγαντιαίο αερόψυκτο boxer κινητήρα της και μια τεράστια οθόνη πολυμέσων που μοιάζει σαν να ήρθε από τις λιμουζίνες της σειράς 7. Ελπίζουμε να είναι όντως από τα υπερπολυτελή της αυτοκίνητα, διότι το σύστημα πολυμέσων που έχουν ήδη οι Street Glide έχει touch screen οθόνη, built-in navigation με φωνητικές εντολές και ηχοσύστημα με τέσσερα ηχεία και subwoofer! Επίσης οι Street Glide έχουν από φέτος cornering ABS και traction control, οπότε ο τομέας της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της άνεσης βρίσκεται ήδη σε υψηλό επίπεδο σε αυτή την κατηγορία και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εντυπωσιασμό από τους Γερμανούς. Όμως στις φωτογραφίες φαίνεται πως στο πρωτότυπο που δοκιμάζουν στους δρόμους έχει adaptive cruise control.

Επίσης μένει να δούμε αν ο boxer κινητήρας επηρεάζει αρνητικά και την παραδοσιακή bagger θέση οδήγησης, καθώς οι κύλινδροι δεν αφήνουν τα μαρσπιέ να πάνε πιο μπροστά και η απόσταση της σέλας από τα μαρσπιέ είναι αρκετά πιο μικρή. Επίσης πρέπει να θυμίσουμε πως η γυμνή έκδοση της R18 δεν έχει φτάσει ακόμα στα καταστήματα και πως η BMW έχει υποσχεθεί πως θα αρχίσει να παραδίδει μοτοσυκλέτες στους πελάτες της μέσω προ-παραγγελιών μετά την άνοιξη… περίπου!