Dinli: Mονοκύλινδρα 800

Από το

Μαύρο Σκύλο

23/5/2012

Η εταιρεία από την Ταιβάν παρουσίασε δυο μοντέλα μοτοσυκλετών με ίδιο κινητήρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα που υπάρχει σήμερα σε παραγωγή. Είναι υγρόψυκτος με δυο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τέσσερις βαλβίδες, διάμετρο 106 χιλιοστά και διαδρομή 85, με τη χωρητικότητά του να φθάνει τα 750 κυβικά. Η τροφοδοσία γίνεται από ψεκασμό, ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια στοιχεία για την απόδοσή του. Εκτός από το μέγεθος του μονοκύλινδρου κινητήρα που μοιράζονται οι DL281 και DL282 έχουν και την ίδια μετάδοση, η οποία είναι CVT, αντίστοιχη με των σκούτερ, με την τελική μετάδοση στον πίσω τροχό να γίνεται με ιμάντα. Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία από την κατασκευή ATV που χρησιμοποιούν μετάδοση συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, αυτή που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των σκούτερ, την μετέφερε στις δυο μοτοσυκλέτες της. Η ενασχόληση της Dinli με αυτή τη μοτοσυκλέτα είχε αρχίσει με την παρουσίαση του πρωτότυπου 800 στην περσινή έκθεση του Μιλάνου, και μετά από την αποδοχή που εκφράστηκε προχώρησε στην παρουσίαση των δυο μοντέλων στην Ταϊβάν δηλώνοντας ότι έχουν σκοπό να αρχίσει η παραγωγή του κατά τη διάρκεια του 2012 και θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Και τα δυο έχουν ζάντες με ακτίνες με το DL282 να φοράει ελαστικά 130/70-18 εμπρός και 180/55-18 πίσω ενώ το DL281 130/90-16 μπροστά και 160/80-16 πίσω και το τιμόνι του είναι ψηλότερο. Το πιρούνι είναι συμβατικό με καλάμια 41 χιλιοστών, υπάρχουν δυο δισκόφρενα εμπρός με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, ενώ και πίσω υπάρχει ένας δίσκος ίδιας διαμέτρου με ίδια δαγκάνα. Το ύψος της σέλας είναι χαμηλό στα 680 χιλιοστά, ενώ το βάρος του DL282 είναι 230 κιλά.
Τα νέα μοντέλα της Dinli δείχνουν ότι δεν είναι μόνο οι αγορές των χωρών της Ασίας που αναπτύσσονται αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τους κατασκευαστές, αλλά είναι και οι κατασκευαστές που έχουν έδρα σε χώρες όπως η Ταϊβάν και η Κορέα που απλώνονται περισσότερο στην παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής μοτοσυκλετών.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.