Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Έρχεται δικύλινδρο 300 Suzuki

Από την Κίνα με αγάπη

Στις φωτορεαλιστικές απεικονήσεις βλέπουμε μια κινέζικη μοτοσυκλέτα με έναν κινητήρα παρόμοιο με τον δικύλινδρο Suzuki των 250cc στα 300 κυβικά. Η εταιρεία που θα τον κατασκευάζει ονομάζεται Haojue και στην Κίνα είναι στενός συνεργάτης με την Suzuki, καθώς εκεί κατασκευάζεται το δικύλινδρο GSX-250R. Με απλά λόγια, η Haojue δεν αντέγραψε τον κινητήρα του V-Strom 250, αλλά προφανώς τον χρησιμοποιεί σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία.

Αυτό δεν είναι κάτι παράξενο, ούτε πρωτόγνωρο και δεν θα σας τρώγαμε τον χρόνο για μια τέτοιου είδους πληροφορία. Εκείνο που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει 300 κυβικά και πιθανότατα διαθέτει διαφορετικό αντικραδασμικό άξονα, καθώς στα κάρτερ υπάρχει μια μικρή σχεδιαστική διαφοροποίηση στο εμπρός τμήμα τους.

Καθώς οι ανταγωνιστές της Suzuki σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών προσφέρουν δύο εκδόσεις κυβισμού σε 250 και 300 ή 400 κυβικά, πιστεύουμε ότι η χρήση αυτού του κινητήρα στα μικρά V-Strom και GSX-R/GSX-S θα είναι απόλυτα λογική επιλογή. Ειδικά για εμάς εδώ στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο ερχομός ενός V-Strom 300 θα είναι μια ευχάριστη είδηση. Όχι μόνο από εμπορικής σκοπιάς, αφού το μικρό V-Strom θα έχει τα ίδια κυβικά με τους άμεσους ανταγωνιστές του, αλλά κυρίως για τους μοτοσυκλετιστές που αναζητούν μια μικρή on-off με διευρυμένες δυνατότητες, πέρα από τα στενά όρια της απλής μετακίνησης.