Η νταλίκα του Harley On Tour με τα ολοκαίνουρια μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας για το 2020 ήταν άλλη μια χρονιά πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω COVID-19. Από την Πέμπτη 25 Ιουνίου έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο κατάστημα της Harley Davidson Athena στη οδό Πειραιώς 187, δημοσιογράφοι, VIP πελάτες και φίλοι της Harley Davidson είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ολοήμερη βόλτα στην Αττική, δοκιμάζοντας τα νέα μοντέλα που τους ενδιέφεραν ή ονειρεύονται να αγοράσουν. Από δημοσιογραφική άποψη, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα τουριστικά μοντέλα, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί τεχνολογικά στον τομέα της ασφάλειας με την προσθήκη IMU και cornering ABS. Επίσης το κορυφαίο ηχοσύστημα BOOM! με την υψηλής ανάλυσης touch screen οθόνη, έχει δυνατότητα σύνδεσης στην υπηρεσία H-D Connect, η οποία είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.
Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]
Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
11/9/2026
Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.
Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.
Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.
Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.
Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.