Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Honda CRF300L και CRF300 Rally 2021 προς το παρόν μόνο για την Ταϊλάνδη

Η Ευρώπη θα περιμένει λίγο ακόμη

Οι πληροφορίες που είχαμε πριν λίγο καιρό και μοιραστήκαμε μαζί σας εδώ, για νέες εκδόσεις του μικρού CRF, επιβεβαιώθηκαν επίσημα με την ανακοίνωση της Honda Ταϊλάνδης. Εκεί λοιπόν το 2021 θα κυκλοφορήσουν τα CRF300L και CRF300 Rally, με τον γνώριμο κινητήρα των 286 κυβικών που έρχεται από το CBR.

Θυμηθείτε: Honda και Yamaha ετοιμάζουν κίνηση ματ για το 2021: On-Off 250-300

Πρόκειται για τον γνωστό μονοκύλινδρο που με αλλαγή στην διαδρομή, από 76x55 γίνεται 76x63.047 αποδίδει 31 ίππους από 25. Στην οποία μάλιστα ιπποδύναμη παραμένει ο 250ρης παρά την αναβάθμισή του σε Euro5. Οι υπόλοιπες αλλαγές φαίνεται να παραμένουν ίδιες, είτε στο 250 Euro5 είτε στο νέο 300άρι που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην Ταϊλάνδη. Μειωμένο βάρος δηλαδή από ένα πλαίσιο ίδιο σε εμφάνιση αλλά διαφορετικό ταυτόχρονα με νέο ψαλίδι και αναρτήσεις με μεγαλύτερη διαδρομή.

Στο video από την παρουσίασή τους στην Ταϊλάνδη φαίνονται και τα νέα ψηφιακά όργανα:

Detail New Honda CRF 300 L / CRF 300 RALLY 2021, FIRST LOOK

Στην έκδοση Rally η χωρητικότητα γίνεται 12.8 λίτρα, που εξαιτίας της μικρής κατανάλωσης υπόσχεται αρκετά καλή αυτονομία και θα κάνουμε την κίνηση να υποθέσουμε πως η αύξηση της διαδρομής των αναρτήσεων συνοδεύεται από ολική επαναδιαπραγμάτευση για την γραμμικότητα των αποσβέσεων και κυρίως της συμπίεσης που ήταν αρκετά ενδοτική προσανατολισμένη για το χώμα. Αφαιρώντας έτσι δυνατότητες από την γρήγορη οδήγηση στην άσφαλτο. Είναι πλέον πιο εύκολο από παλιά, μεταφράστε το αυτό στο κατασκευαστικό κόστος, να τα συνδυάσεις εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τους δύο κόσμους, κι έτσι η αύξηση της διαδρομής που ήταν ήδη ικανοποιητική και στο άνω άκρο του ανταγωνισμού, μάλλον γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Διότι αν και άψογο στο χώμα, η μεγάλη μεταβολή της γεωμετρίας στο δυνατό φρενάρισμα που σίγουρα κάνεις οδηγώντας γρήγορα στην άσφαλτο, χαρακτήριζε το προηγούμενο μοντέλο.

Με δεδομένο πως η Honda ανανέωσε φέτος το SH300 και λίγο αργότερα παρουσίασε το SH350 2021, δεν μπορείς να αποκλείσεις από τώρα την εξαγωγή του CRF300L και σε άλλες χώρες εκτός Ταϊλάνδης στην οποία μόλις ανακοινώθηκε. Περιμένουμε να δούμε λοιπόν, την επόμενη κίνηση…

Δείτε επίσης από το μακρινό 2015: H ιστορία πίσω από το Honda CRF250 RALLY (+ video)

Tags: