ΗΡΘΕ Η VESPA PRIMAVERA SEAN WOTHERSPOON

ΓΕΜΙΖΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ VESPA
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/7/2020

Η νέα ειδική έκδοση της Vespa Primavera έφτασε στα καταστήματα των αντιπροσώπων της Piaggio. Στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί θα βρείτε την ιστορία και όλες τις λεπτομέρειες από τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής έκδοσης:

 

O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΚΔΟΣΗ VESPA.

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΥΛ WOTHERSPOON, ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚAI ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ.

Η Vespa Primavera Sean Wotherspoon  είναι πλέον διαθέσιμη στα σημεία πώλησης. Γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία της Vespa με έναν πολύ νέο και ιδιαίτερο καλλιτέχνη, ένα ανερχόμενο αστέρι της νεανικής μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναν φανατικό της street κουλτούρας. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί τη Vespa σε ένα νέο, τολμηρό, ατίθασο και διασκεδαστικό στυλ.

Η Vespa Primavera Sean Wotherspoon είναι μία ειδική και περιορισμένη έκδοση, έκφραση της δημιουργικής ενέργειας της Vespa και του Sean. Σημείο εκκίνησης αποτέλεσε το κοινό τους πάθος για το χρώμα και τον πειραματισμό στην καινοτομία, που καθορίζει τις μελλοντικές τάσεις και γοητεύει όσους αγαπούν να παίζουν με τη μόδα και να μετακινούνται με στυλ.

Η συλλογή του Wotherspoon ολοκληρώνεται με ένα κράνος και μία συλλογή ρούχων που περιλαμβάνει δύο μοντέρνα t-shirts. Η συλλογή συνδυάζει τα έντονα χρώματα της Vespa Primavera Sean Wotherspoon, με τις στυλιστικές ιδιαιτερότητες του κόσμου της Vespa, εισάγοντας μία νέα ερμηνεία του διάσημου λογοτύπου που πλαισιώνεται από την υπογραφή του Sean.

Το σώμα της Vespa Primavera Sean Wotherspoon αντιπροσωπεύει τέλεια την αγάπη του καλλιτέχνη για τα χρώματα και το στυλ των δεκαετιών ’80 και ’90 και χαρακτηρίζεται από μία χρωματική έκρηξη,  που επιδεικνύεται με αυθάδεια. Κίτρινο, κόκκινο, σκούρο πράσινο και γαλαζοπράσινο, περιβάλλουν ολόκληρο το σώμα, που τονίζεται με λευκές λεπτομέρειες  όπως οι γρίλιες της διακοσμητικής «γραβάτας», το σιρίτι της ποδιάς και οι ζάντες, στις οποίες είναι τυπωμένο το λογότυπο Vespa. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με φινιρίσματα χρωμίου στην περίμετρο του προβολέα, τις σχάρες και τη λαβή συνεπιβάτη, και μαύρες λεπτομέρειες όπως οι χειρολαβές και το κάλυμμα της εξάτμισης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον συνδυασμό υλικών όπως μέταλλο, πλαστικό, βελούδο και καουτσούκ. Σύμφωνα με την αυθεντική παράδοση της Vespa, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, χαρακτηριστικό που διακρίνει τη Vespa από την ίδρυσή της. Το πλαστικό κόκκινο δάπεδο (στο ίδιο χρώμα με το αμορτισέρ), με μπλε λαστιχένια ένθετα, ξεχωρίζει από το μεταλλικό σώμα.

Για τη σέλα ο Wotherspoon διάλεξε ένα ανοικτό καφέ βελουτέ-κοτλέ, με λευκό φινίρισμα στην μπορντούρα και το διακριτικό λογότυπό του, η «ετικέτα» του street artist, που έχει προστεθεί και στο μπροστινό μέρος μαζί με το κλασσικό λογότυπο Vespa. Το πίσω μέρος του σώματος φέρει ειδικά γραφικά, όπου με μία πρωτότυπη οπτική προοπτική αναπαράγεται σε σειρά το λογότυπο Vespa Primavera.

Η Vespa Primavera Sean Wotherspoon διατίθεται με τους νέας γενιάς i-get κινητήρες, 4-χρονους μονοκύλινδρους, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, κυβισμού 50, 125 ή 150 κ.εκ. Όλοι οι κινητήρες σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και προσφέρουν επιδόσεις στην κορυφή της κατηγορίας τους με μειωμένες καταναλώσεις καυσίμου.

Ανακαλύψτε τη Vespa Primavera Sean Wotherspoon στο Vespa.com ή στα σημεία πώλησης Vespa.


 

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες