Kawasaki Ninja ZX-10R / RR 2021: Πρώτες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά!

Εμπνευσμένο από την σειρά Η2
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/11/2020

Η Kawasaki επίσημα θα παρουσιάσει το νέο ZX-10R και την RR έκδοσή του στις 23 Νοεμβρίου και με την επικείμενη παρουσίασή του τα νέα μοντέλα ταξιδεύουν ήδη προς τις κεντρικές αποθήκες. Για την Ευρώπη αυτές είναι στην Ολλανδία όπου και περνούν από εκεί όλες τις εγκρίσεις, για την Αυστραλία οι διαδικασίες γίνονται στην Canberra, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Μιας και οι μοτοσυκλέτες δεν είναι κινητά τηλέφωνα να ταξιδέψουν όλα μαζί το ταξίδι τους, και κάθε νέο μοντέλο απαιτεί εγκρίσεις τύπου, οι διαρροές είναι εύκολο να γίνουν από την στιγμή που οι μοτοσυκλέτες έχουν φύγει από τα εργοστάσια και ταξιδεύουν στις δημόσιες υπηρεσίες. Με τον ίδιο τρόπο που διέρρευσαν οι φωτογραφίες της Ducati Multistrada V4 λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή της, έτσι εμφανίστηκε και το νέο Kawasaki ZX-10R, σε ένα πάρκινγκ περιμένοντας τις διαδικασίες για να εγκριθεί στην Αυστραλία.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τις πρώτες τεχνικές πληροφορίες είναι δυστυχώς χαμηλής ανάλυσης, ωστόσο ξεκάθαρα φαίνεται μία σημαντική αλλαγή που ξέρουμε από τώρα πως θα διχάσει τον κόσμο. Η μούρη του είναι πλέον τελείως διαφορετική και απευθείας εμπνευσμένη από την σειρά Η2!

Το ZX-10R χρειαζόταν επειγόντως μία ανανέωση παρόλο που στο MOTUL WSBK δεν έχει αντίπαλο και οι εξαιρετικά δυνατές Ducati Panigale δεν μπορούν να το κρατήσουν πίσω. Εμπορικά όμως, στις πολιτικές του εκδόσεις, έχει διαφορά από τον ανταγωνισμό, μία διαφορά που έπρεπε να καλυφθεί και να τονιστεί και εμφανησιακά. Από τις νέες φωτογραφίες αυτό το τελευταίο είναι το πλέον σίγουρο!

Οι νέες εκδόσεις έχουν την ίδια απόδοση αλλά διαφέρουν στον εξοπλισμό και η μέγιστη ιπποδύναμη έρχεται στα ίδια επίπεδα με τα υπάρχοντα μοντέλα, με την διαφορά πως τώρα υπάρχουν οι προδιαγραφές Euro5. Έχουμε έτσι μία ονομαστική ιπποδύναμη 200 ίππων στις 13.200 στροφές, δηλαδή 300 στροφές χαμηλότερα από το υπάρχον μοντέλο.

Η έκδοση RR

Οι αναρτήσεις φαίνονται ίδιες με Showa BFF (Balance Free Fork) και δαγκάνες Brembo που είναι λογικό μιας και δεν χρειαζόντουσαν πολλά να γίνουν στο τομέα αυτό. Αλλαγές περιμένουμε όμως στα ηλεκτρονικά και θέλουμε να δούμε την έκδοση RR να επιτρέπει τις παρεμβάσεις ώστε να είναι κατάλληλη για αγωνιστική χρήση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα των σημερινών superbike και θα θέλαμε από την Kawasaki να κάνει ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με μία έκδοση που θα επιτρέπει τις παρεμβάσεις.

Το βάρος που φαίνεται στις λεπτομέρειες που έχουν διαρρεύσει, είναι 194 κιλά, στα πλαίσια δηλαδή των τωρινών μοντέλων και θεωρούμε πως και το πραγματικό νούμερο δεν θα ξεφεύγει. Σε αναμονή λοιπόν, άλλες 20 περίπου μέρες, για την πλήρη αποκάλυψη!

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες