Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

KTM 890 Adventure R 2023 - Πρώτες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής

Θα παρουσιαστεί επίσημα στο KTM Adventure Rally στο Κολοράντο τον Σεπτέμβριο
Σε φωτογραφίες που διέρρευσαν από συνέδριο των dealer της KTM, βλέπουμε το επερχόμενο 890 Adventure R του 2023, που όπως σας είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο του 2022, είχε φωτογραφηθεί σε δοκιμές στον δρόμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 σε τρεις εκδόσεις, τη βασική, την R και μια ασφάλτινη με χυτούς τροχούς 17 ιντσών όπως το παλαιότερο SMT 990.
Η ιδιαίτερη σχεδίαση του ρεζερβουάρ δεν αλλάζει ούτε για το 2023, με τη βενζίνη να βρίσκεται χαμηλά κοντά στα κάρτερ, όμως τώρα τα πλαστικά καλύμματα του ψυγείου ενώνονται με τη μάσκα, βελτιώνοντας αισθητικά την όψη της μοτοσυκλέτας σε σχέση με το μοντέλο του 2022 (φωτό άνω).
Η ζελατίνα είναι μεγαλύτερη και διαφορετικού σχήματος, ενώ ελαφρώς διαφορετική, ενώ δίχρωμη και ελαφρώς διαφορετική είναι η ποδιά.
Νέα είναι η οθόνη οργάνων, που μπορεί να μην είναι μεγαλύτερη από πριν αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι bezel-less, έχει δηλαδή μικρότερη στεφάνη (περιθώριο) γύρω από την οθόνη, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια στον ίδιο χώρο.
Το διαφορετικό χρώμα στις “πεταλούδες” ρύθμισης στο πάνω μέρος του πιρουνιού, μαζί με πληροφορίες που έχουμε πως η μοτοσυκλέτα θα είναι σαφώς βελτιωμένη οδηγικά για το 2023 μας κάνει να αναμένουμε διαφορές στις αναρτήσεις, αλλά και σε άλλα σημεία, εκεί όπου οι αλλαγές δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά, με το 890 Adventure R να αποκτά ακόμα πιο δυναμικό Travel Enduro χαρακτήρα.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε και μια USB θύρα τοποθετημένη σε σωστή θέση, στο πλάι της οθόνης οργάνων.
Σημειώστε πως στις φωτογραφίες της διαρροής δεν βλέπουμε ούτε την έκδοση “SMT 990”, ούτε όμως και το αναμενόμενο RC 990, μια έκδοση δρόμου που θα ακολουθήσει το RC8C περιορισμένης παραγωγής που ξεπούλησε μόλις κυκλοφόρησε. Από ότι γνωρίζουμε μάλιστα, το RC θα καθυστερήσει να παρουσιαστεί, με τα καλύτερα σενάρια να μιλούν για το 2024.