Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

KTM 890/990 Adventure και SMT 2023: Σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις

Στο τελικό στάδιο δοκιμών

Πριν μερικές εβδομάδες είδαμε φωτογραφίες από τις δοκιμές στο δρόμο του 990 Duke / 990 Duke R. Ακολούθησαν λίγες ημέρες και στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες από τις δοκιμές του RC8 που επίσης θα έχει τον γνωστό μας δικύλινδρο εν σειρά του Duke στα 990cc και θα είναι η πρώτη supersport της KTM μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Τώρα ήταν η σειρά των δοκιμαστών να βγουν στους δρόμους της Αυστρίας με τα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς των 890/990 Adventure όπου πέρα από τις δύο εκδόσεις “απλή” και την “R” είχαν μαζί τους και μια έκδοση με χυτούς τροχούς 17” στα πρότυπα του SMT 990. Οι μοτοσυκλέτες είναι στο τελικό στάδιο δομικών και οι φωτογραφίες είναι άκρως αποκαλυπτικές.

Το ρεζερβουάρ ακολουθεί την ίδια σχεδίαση με την βενζίνη να βρίσκεται χαμηλά, δίπλα στα κάρτερ του κινητήρα, όμως τώρα υπάρχει ένα επιπλέον κάλυμμα μεταξύ προβολέα και σέλας, το οποίο έχει ενσωματωμένους δύο προβολείς και δίνει (επιτέλους…) μια πιο εύπεπτη εμφάνιση.

Η διάφανη ζελατίνα έχει πολύ μεγαλύτερο εμβαδόν και προσφέρει πολύ πιο ολοκληρομένη κάλυψη.

Από την άλλη μεριά, το πρωτότυπο με τους τροχούς των 17” δεν έχει ζελατίνα και προβολάκια, όμως σίγουρα θα διαθέτει μια πιο μικρή και “σπορ” αφού η βάση της είναι εκεί και περιμένει.

 

Πηγή: Cycle World