KTM Adventure 390 και 250 σε τελική μορφή

Ετοιμάζονται για να μπουν στην παραγωγή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/7/2019

Σε αυτές τις πρόσφατες φωτογραφίες είναι πλέον εύκολο να διακρίνουμε την τελική μορφή που θα έχουν τα KTM Adventure 390 και 250, τα οποία όπως σας έχουμε πει θα δούμε στις διεθνείς εκθέσεις στο τέλος της χρονιάς. Ναι, η μικρή on-off της KTM θα έχει και έκδοση 250 κυβικών, όμως δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα εισαχθεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό θα εξαρτηθεί από την τιμή και κατά πόσο κοντά θα είναι σε εκείνη του 390. Για τις ασιατικές χώρες όμως είναι βέβαιο πως θα υπάρξει έκδοση 250 κυβικών (όπως άλλωστε υπάρχει και για το Duke) καθώς σε κάποιες χώρες το φορολογικό καθεστώς βάζει όριο τα 250 κυβικά για την πλειοψηφία των κατοίκων τους. Άλλωστε και όλα τα ιαπωνικά εργοστάσια έχουν εκδόσεις 250 κυβικών και μάλιστα η Honda έφτιαξε το δικύλινδρο CBR 250 RR αποκλειστικά για τις χώρες αυτές και δεν το πουλά πουθενά αλλού. Επίσης πολύ πιθανό – έστω κι αν δεν έχουμε κάποια πληροφορία προς το παρόν – είναι να δούμε και μια έκδοση στα 125 κυβικά, που για την ευρωπαϊκή αγορά είναι σημαντική καθώς αφορά όσους έχουν διπλώματα Α1.  

Πίσω στις νέες φωτογραφίες του μικρού Adventure, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες (δείτε ΕΔΩ) είναι οι χυτές ζάντες αντί για τις ακτινωτές που είχαν τα προηγούμενα πρωτότυπα τα οποία είχαν φωτογραφηθεί έως σήμερα. Πράγματι οι πληροφορίες που είχαμε έλεγαν πως το Adventure 390 θα έχει χυτές ζάντες αλουμινίου με την εμπρός να έχει διάμετρο 19 ιντσών και την πίσω στις 17 ίντσες. Η εξάτμιση είναι κάτω, ενώ τα όργανα είναι η έγχρωμη οθόνη TFT με bleutooth από το Duke 390 και το ίδιο αφορά τους διακόπτες με τα τριγωνικά κουμπιά για τον χειρισμό των menu. Η δίπατη σέλα και οι μεγάλες χειρολαβές υπόσχονται καλή άνεση για δύο άτομα (θυμίζουμε πως η σέλα του Duke 390 μας είχε εντυπωσιάσει με την άνεσή της στο αυθημερόν ταξίδι των 420 χιλιομέτρων που είχαμε κάνει μαζί του στην Λίμνη Πλαστήρα). Εμφανισιακά ακολουθεί πιστά την σχεδιαστική ταυτότητα του 790 Adventure, όμως εδώ το ρεζερβουάρ βρίσκεται στη παραδοσιακή του θέση πάνω από τον κινητήρα και όχι χαμηλά κάτω. Τα προστατευτικά κάγκελα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι στο βασικό εξοπλισμό, αλλά σίγουρα θα ήταν καλοδεχούμενα. Εκείνο που λείπει από τις φωτογραφίες είναι μια μεγάλη και πρακτική σχάρα. Ελπίζουμε η KTM να την προσφέρει, έστω κι ως έξτρα.  

Honda: Νέα χρώματα 2027 για X-ADV, NC750X και Forza 750

Φρεσκάρισμα χωρίς αλλαγές και ακόμη περισσότερο οικολογικό πλαστικό Durabio στα τρία αυτά μοντέλα
X-ADV_Forza_750_NC750X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/7/2026

Η Honda ξεκινά να αποκαλύπτει τις αλλαγές στη γκάμα του 2027, αρχίζοντας με τα μοντέλα εκείνα που δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά του χρόνου. Η πρώτη τριάδα στο επίκεντρο της επικαιρότητας μοιράζεται την κοινή πλατφόρμα 745 cc του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα NC750 και φυσικά μιλάμε για τα X-ADV, Forza 750 και NC750X.

Εκτός του νέου χρωματολογίου στη γκάμα του 2027, τα τρία αυτά μοντέλα χρησιμοποιούν νέας κατασκευής πλαστικά κουστούμια και ανεμοθώρακες. Δεν πρόκειται για νέα σχεδίαση, αλλά για ένα νέο υλικό και συγκεκριμένα για το Durabio που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά και βιομάζα, το οποίο εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη γκάμα της Honda προκειμένου να υπηρετήσει τον στόχο της 100% οικολογικής παραγωγής που θέλει να έχει πετύχει ως το 2050.

Η πρώτη φορά που συναντήσαμε το Durabio ήταν το 2024 στον ανεμοθώρακα της Africa Twin, ενώ η NC750X έγινε η πρώτη μοτοσυκλέτα του κόσμου που χρησιμοποιεί αυτό το υλικό χρωματισμένο στα πλαστικά κουστούμια της.

Η χρωματική παλέτα των τριών δικύλινδρων 750 της Honda για το 2027 θα διαμορφωθεί ως εξής:

X-ADV

X-ADV – Τέσσερα νέα χρώματα: Γκρίζο (Mat Warm Ash Metallic), Γκρίζο (Pearl Deep Mud Gray), Κόκκινο (Grand Prix Red) και Μαύρο (Mat Ballistic Black Metallic).

Forza_750

Forza 750 – Δύο νέα χρώματα, Μαύρο (Gunmetal Black Metallic) και Γκρίζο (Mat Iridium Gray Metallic), ενώ το ανοικτότερο Γκρίζο (Mat Warm Ash Metallic) συνεχίζει από τη φετινή σοδειά.

NC750X

NC750X – Δύο νέα χρώματα, Μπλε (Glint Wave Blue Metallic) και Γκρίζο (Mat Deep Mud Gray), καθώς και δύο που συνεχίζουν, τα Μαύρο (Earth Black) και Χακί (Earth Khaki).

Ετικέτες