Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Kymco CV3 2021: Σφήνα στον ανταγωνισμό [VIDEO]

Μπαίνει εκεί που άφησαν κενό η Piaggio και η Yamaha

Τον Νοέμβριο του 2019 ήμασταν στην EICMA, όταν ανάμεσα στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της η Kymco παρουσίασε και ένα πρωτότυπο τρίροδο scooter, βασισμένο στα μηχανικά μέρη του AK550 με την ονομασία CV3. Σε εκείνη την έκθεση η Kymco είχε δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Revonex, με τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας να την οδηγεί επί σκηνής.

Όμως το 2021 είναι η χρονιά που το CV3 θα μπει στην παραγωγή και θα σηματοδοτήσει την άφιξη της Kymco σε μια κατηγορία που μονοπωλούν αυτή τη στιγμή η Piaggio με τα MP3 και τα τελευταία τρία χρόνια έχει βάλει δυνατά το πόδι της και η Yamaha. Παρ' όλα αυτά, αν συνδυάσουμε τις γκάμες των τρίροδων μοντέλων της Piaggio και της Yamaha, θα δούμε πως υπάρχουν μοντέλα από τα 125 έως τα 500 κυβικά και μετά “εκτοξευόμαστε” στο Niken! Το Kymco CV3 με τον δικύλινδρο κινητήρα των 550 κυβικών θα “βουλώσει” αυτή την τρύπα και έχοντας οδηγήσει εδώ στο ΜΟΤΟ όλα τα τρίροδα που πωλούνται στην Ελλάδα, μπορούμε να πούμε πως το CV3 έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης. Με το επιπλέον βάρος που έχουν τα τρίροδα, οι μονοκύλινδροι κινητήρες ζορίζονται αρκετά και αυτό έχει επίπτωση στην κατανάλωση, αλλά και την διάρκεια ζωής της αυτόματης μετάδοσης με ιμάντα.

Το Niken από την άλλη μεριά είναι ένα “hi-tech play-bike” που ξεφεύγει από τα στενά όρια της πρακτικότητας των scooter (βασικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα scooter). Έτσι το CV3 που θα έχει τον κινητήρα, την αρχιτεκτονική πλαισίου και την μετάδοση του AK 550, θα συνδυάζει την πρακτική πλευρά των μονοκύλινδρων τρίροδων, με τα μηχανολογικά πλεονεκτήματα που έχει αυτή τη στιγμή μόνο το Niken. Στο επίσημο teaser της Kymco φαίνεται ξεκάθαρο η μορφή του CV3 παραγωγής, η οποία δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με το πρωτότυπο της EICMA και το μόνο που λείπει είναι οι δύο μεγάλες πλαϊνές βαλίτσες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να κουμπώνουν στο πίσω μέρος του CV3. Επίσης η Kymco έχει ετοιμάσει και άλλες δύο εκδόσεις με βάση του CV3, όπου η μία θα έχει οροφή και η άλλη πιο... off-road χαρακτήρα.