Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MBP: Η νέα μάρκα της Keeway για την Ευρώπη

Μέλος του ομίλου QJ-Motor

Η MBP είναι μια νέα μάρκα μοτοσυκλετών που δημιουργήθηκε από τον όμιλο QJ-MOTOR (στον οποίο ανήκει και η Benelli και η Keeway) με στόχο να προσφέρει μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλα στο ευρωπαϊκό κοινό. Ουσιαστικά θέλει να αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή της Voge του ομίλου της Loncin.

Μπερδευτήκατε; Λογικό είναι να μην γίνεται κατανοητή η στρατηγική της QJ-Motor με την πρώτη ματιά και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα παρατηρώντας την πρώτη μοτοσυκλέτα που παρουσίασε η MBP για την ευρωπαϊκή αγορά, την M502 N.

Παρά το γεγονός πως ο όμιλος QJ-Motor έχει ήδη τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Benelli TRK 502, τον οποίο χρησιμοποιεί και στα αντίστοιχα μοντέλα της QJ για την κινέζικη αγορά, εν τούτοις, η μοτοσυκλέτα της MBP έχει έναν διαφορετικό κινητήρα, που βασίζεται σχεδιαστικά στους κινέζικους κλώνους του Honda CB500, αλλά με 486 κυβικά αντί των 471 κυβικών που έχει ο κινητήρας της Honda και των περισσότερων αντίγραφών του από την Κίνα. Έχει απόδοση 48 ονομαστικών ίππων και είναι φυσικά προδιαγραφών Euro5, ενώ η τιμή της στην Ιταλία ανακοινώθηκε στα 5.999€.

Η γυμνή M502 N έχει εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από κάθε άλλο γυμνό του ομίλου της QJ-Motor και τα περιφερειακά είναι αρκετά προσεγμένα ως προς την ποιότητά τους, καθώς διαθέτει φρένα της J.Juan που είναι πλέον θυγατρική της Brembo, ABS της Bosch, αναρτήσεις της KYB και έγχρωμη οθόνη TFT 4,2”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Keeway Γερμανίας, η δημιουργία της MBP θα δώσει τη δυνατότητα στους dealer της Keeway να επεκταθούν εμπορικά στις μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως είναι η Α2 κατηγορία διπλωμάτων.