MV Agusta: Έτοιμα τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα, θα ακολουθήσουν και πατίνια!

ΑΜΟ θα πει… αγάπη!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/7/2021

Με το εμπορικό όνομα ΑΜΟ που στα ιταλικά σημαίνει “αγάπη” η MV Agusta μπαίνει στον κόσμο της “ηλεκτροκίνησης” παρουσιάζοντας δύο ηλεκτρικά ποδήλατα με κινητήρα 250W της γερμανικής Mahle και μπαταρία με αυτονομία 75 χιλιομέτρων της Panasonic. Η σχεδίαση και η εξέλιξή τους έγινει στην Ιταλία, ενώ η παραγωγή τους γίνεται (φυσικά) στην Κίνα. Τα ποδήλατα της MV Agusta στοχεύουν την hi-end κατηγορία και εξοπλίζονται με κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά με αποτέλεσμα το βάρος να είναι μόλις 15,5 κιλά.

Ταυτόχρονα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, η MV Agusta θα εμπλουτίσει τη σειρά ηλεκτρικών δίκυκλων στη γκάμα της με ηλεκτρικά πατίνια πολύ σύντομα, καθώς έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τα αντίστοιχα κινέζικα εργοστάσια για τον καθορισμό των προδιαγραφών τους.

EICMA: Zontes G552 2026 - Ο μεγάλος δικύλινδρος αδερφός του G368

Με 52 ίππους και 212 κιλά γεμάτο - Αναμένεται σε πολύ ανταγωνιστική τιμή
Zontes
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/11/2025

Οι Κινέζοι βλέποντας την τεράστια εμπορική επιτυχία του G368, ανεβάζουν τον πήχη με τον... μεγαλύτερο "αδελφό" του, ένα δικύλινδρο crossover σκούτερ που σίγουρα θα απασχολήσει το μοτοσυκλετιστικό κοινό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε πως το G368 ήταν πρώτο στις ταξινομήσεις των σκούτερ του Σεπτεμβρίου με 343 πωλήσεις!

Το δικύλινδρο crossover σκούτερ της Zontes φέρει έναν δικύλινδρο κινητήρα 531 cc που αποδίδει 52 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και 5,71  kg.m ροπής στις 5.500 στροφές.

Το βάρος του G552 ανακοινώνεται στα 212 κιλά γεμάτο, με το ντεπόζιτο να βρίσκεται στα 17 λίτρα. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 770 mm και το μεταξόνιο είναι στα 1.550 mm.

Ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 17 ιντσών και ο πίσω 15 ιντσών. Σχεδιαστικά είναι παρόμοιο με το G368, με επιθετική σχεδίαση και έντονες γωνίες, ακτινωτούς τροχούς, χούφτες και κάγκελα κινητήρα.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του νέου σκούτερ αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες, όμως φαίνεται να κινείται στα πρότυπα του G368 που περιλαμβάνει διαφορετικά riding modes, ρυθμιζόμενο Off-Road ABS, TCS με δυνατότητα απενεργοποίησης, σύστημα Keyless, TFT Οθόνη 8 ιντσών, Κάμερα Εμπρός/Πίσω, TPMS, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προβολάκια LED, ρυθμιζόμενο τιμόνι, μαρσπιέ όρθιας οδήγησης, θερμαινόμενα γκριπ και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Ετικέτες