MV Agusta: Ημιαυτόματα κιβώτια και για τα Brutale & Dragster RR

Επέκταση της γκάμας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/7/2020

Τα πλεονεκτήματα του φυγοκεντρικού “SCS” που απολαμβάνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι ιδιοκτήτες των MV Agusta Tourismo, θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν και όσοι ήθελαν ένα Brutale RR ή ένα Dragster RR. Σε συνδυασμό με το quick-shifter Up/Down, ο συμπλέκτης “Smart Clutch System” που εξέλιξε η MV Agusta σε συνεργασία με την Rekluse σε βγάζει από τη σωματική κόπωση της χρήσης της μανέτας του συμπλέκτη όταν σταματά, όταν περιμένεις και όταν ξεκινάς από το φανάρι.

Υπάρχει κανονικά μανέτα συμπλέκτη και λεβιές ταχυτήτων και οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με τον κλασσικό τρόπο από το αριστερό σου πόδι, όμως δεν χρειάζεται ποτέ να πιάσεις την μανέτα του συμπλέκτη, παρά μόνο αν το θέλεις εσύ (π.χ. για να κάνεις σούζα). Το πλεονέκτημα του SCS σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων σε μοτοσυκλέτες είναι πως ζυγίζει μόλις 30gr παραπάνω από έναν συμβατικό συμπλέκτη. Τόσο το Brutale 800 RR SCS, όσο και το Dragster 800 RR SCS, μπορούν να εξοπλιστούν με τα προαιρετικά πακέτα του αγωνιστικού τμήματος Reparto Corse, ενώ θα κατασκευαστούν 350 αριθμημένα αντίτυπα της Dragster 800 SCS στην κορυφαία έκδοσης RC.

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες