Νέα Honda CB1000R & CB125R 2021: Αλλαγές σε εμφάνιση, κινητήρα και αναρτήσεις!

Ανανέωση για την σειρά Neo Sports Café!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/11/2020

Η Honda ανανεώνει την σειρά Neo Sports Café στα δύο άκρα της: Την ναυαρχίδα CB1000R που έχει μικρές πινελιές εξωτερικά και νέο εξοπλισμό, και την μικρή CB125R που δεν αλλάζει εξωτερικά αλλά έχει νέο κινητήρα και γίνεται η πρώτη μοτοσυκλέτα σε αυτά τα κυβικά με BFF πιρούνι! Η Honda ξέρει πολύ καλά πως η κατηγορία 125 που γνωρίζει άνθηση σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της νομοθεσίας, πλην της Ελλάδας ακόμη, χρειάζεται προτάσεις που στοχεύουν στην οδική ασφάλεια. Η εμπρός ανάρτηση που στο νέο CB125R έγινε BFF είναι μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας με BFF πιρούνι! Ο νέος κινητήρας επίσης έχει τον ίδιο στόχο. Ταυτόχρονα οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να βλέπουν πως το μοντέλο 125 δεν ξεφεύγει σχεδιαστικά από το ταβάνι της κατηγορίας που είναι τα χίλια κυβικά, νιώθοντας πως ανήκουν σε μία συγκεκριμένη οικογένεια. Από αυτή την οπτική, οι αλλαγές στα άκρα της “Neo Sports Café” όπως ονομάζει η Honda τις γυμνές νεορετρό μοτοσυκλέτες της, έχουν στοχεύσει σωστά.

Το CB1000R δέχτηκε μικρές πινελιές στην εμφάνισή του που για να τις προσέξεις θα πρέπει να θυμάσαι το προηγούμενο μοντέλο ή να τα βάλεις δίπλα-δίπλα. Ωστόσο η Honda πέτυχε με τις αλλαγές αυτές να δώσει αυτό το στοιχείο που ήθελε, την εντύπωση δηλαδή πως η μοτοσυκλέτα γέρνει περισσότερο προς τα μπροστά και ο αναβάτης έχει μια πιο σκυφτή θέση οδήγησης. Να ενδυναμώσει δηλαδή την σπορ πλευρά της μοτοσυκλέτας. Στο μεταξύ η εμπρόσθια αυτή πορεία των σχεδιαστικών γραμμών υπήρχε από την πρώτη στιγμή στο 125, που σημαίνει πως δεν χρειαζόταν να αλλάξει κιόλας!

Έτσι λοιπόν το υποπλαίσιο στο CB1000R τονίστηκε αφήνοντας το αλουμίνιο εκτεθειμένο ενώ άλλαξε και σε σχεδιασμό και μαζί τα αλουμινένια καπάκια που αγκαλιάζουν το ψυγείο και κρύωουν τα ηλεκτρονικά. Μαζί του και ο εμπρός προβολέας που μπήκε σε διαφορετική γωνία και δημιούργησε έτσι χώρο για την καινούρια οθόνη, μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο CB1000R. Έχουμε λοιπόν λεπτομέρειες που κοιτώντας τες, λαμβάνεις την εντύπωση μίας μοτοσυκλέτας που φορτίζει περισσότερο τον εμπρός τροχό, που θα σε τοποθετήσει περισσότερο σκυμμένο μπροστά, χωρίς να υπάρχουν άλλες σημαντικές αλλαγές στην γεωμετρία.

Οι τροχοί έχουν επίσης αλλάξει με περισσότερα μπράτσα από πριν, είναι σαν να πήρες τις παλιές ζάντες και ανάμεσα στα μπράτσα που υπήρχαν ήδη να έφτιαξες ένα ζευγάρι νέων πιο λεπτών.

Το πλαίσιο λοιπόν αλλά και η κατανομή βάρους μαζί με την γεωμετρία παραμένουν όπως ήταν συντελώντας σε μία μοτοσυκλέτα που δεν θα διαφέρει οδηγικά από τον προκάτοχο. Ο κινητήρας όμως ήταν αναγκαίο να αλλάξει για να υποστηρίζει πλέον τις νέες προδιαγραφές. Και καθώς η Honda δεν τον είχε ζορίσει στραγγίζοντάς τον από άλογα, η αλλαγή ήταν επιφανειακή: Χαρτογράφηση και ρυθμίσεις στον ηλεκτρονικό PGM-Fi ψεκασμό! Δεν χρειαζόταν να ανέβει σε κυβικά για να διατηρήσει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, γεγονός που φανερώνει και το περιθώριο που υπήρχε…

Παρά την νεορετρό εμφάνιση το CB1000R είχε ήδη οθόνη από το 2018 και τώρα αυτή γίνεται και καλύτερη, μία έγχρωμη TFT που έχει και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο και θήρα USB. Η ύπαρξη των ηλεκτρονικών απαιτεί οθόνη για να μπορέσεις να τα ρυθμίσεις, οι λάτρεις των αναλογικών θα πρέπει για αυτό τον λόγο να ξεχάσουν τα αναλογικά όργανα. Άλλωστε ο συνδυασμός αναλογικών ενδείξεων και οθόνης ήταν το μεταβατικό στάδιο μέχρι να δεχτούν όλοι τις αλλαγές αυτές, με τις εταιρείες να βλέπουν πως οι πελάτες ζητούν διασύνδεση με κινητά και νέες λειτουργίες. Έτσι το νεορετρό CB1000R αποκτά μία εντελώς μοντέρνα TFT. Η σύνδεση με το παρελθόν γίνεται μέσα από τα γραφικά, που αντιγράφουν τις αναλογικές ενδείξεις…

Στην 5 ιντσών οθόνη βέβαια, η Honda σου δίνει τέσσερις επιλογές γραφικών για τις ενδείξεις αυτές ώστε να ξεφύγεις από την ρετρολαγνεία αν το θέλεις. Η οθόνη ενσωματώνει το HSVC (Honda Smartphone Voice Control) που συνδέει την ενδοεπικοινωνία του αναβάτη με το κινητό του τηλέφωνο ώστε να χειρίζεται τις κλίσεις με φωνητικές εντολές. Βέβαια αυτό ο αναβάτης το έχει έτσι κι αλλιώς, όλα τα κινητά τηλέφωνα δέχονται φωνητικές εντολές από Bluetooth μικρόφωνο, οπότε πρέπει να δούμε σε αυτό το σημείο ποιο είναι το νέο που φέρνει η Honda, πέρα από το να λειτουργεί ως ενδιάμεσος. Το πραγματικό όφελος είναι να μπορείς να χειρίζεσαι τις κλίσεις που λαμβάνεις από τα κουμπιά της μοτοσυκλέτας κι αυτό η Honda το έχει προβλέψει. Για ανθρώπους που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα καθημερινά και καλύπτουν αρκετές αποστάσεις, η δυνατότητα αυτή έχει γίνει πλέον προϋπόθεση, είναι κάτι που το ζητούν και το νέο CB1000R έρχεται έτοιμο να το προσφέρει.

Από πλευράς εξοπλισμού έχει προστεθεί το ESS (Emergency Stop Signal) όπου τα φλας αναβοσβήνουν στην απότομη επιβράδυνση, ενώ σβήνουν και αυτόματα μετά από λίγη ώρα ή όταν η μοτοσυκλέτα έχει σταματήσει να στρίβει. Αυτό η Honda το έχει εφαρμόσει εδώ και μερικά χρόνια πριν ακόμη ξεκινήσει η ευρεία εφαρμογή των IMU αισθητήρων που όχι απλά ξέρουν αν στρίβει η μοτοσυκλέτα αλλά παρακολουθούν την θέση της στον χώρο μέσα από έξι άξονες. Μετρώντας την σχετική ταχύτητα των τροχών και με δεδομένο πως όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει ο εμπρός τροχός διαγράφει διαφορετικό τόξο από τον πίσω, η Honda πήρε την σχέση αυτή και την χρησιμοποίησε ως μέτρηση. Όταν εξισώνονται οι ταχύτητες και αφού έχει ανάψει ο αναβάτης τα φλας, η ECU αντιλαμβάνεται πως η στροφή έχει ολοκληρωθεί και τα σβήνει.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κυβικών αποδίδει 143,4 ίππους στις 10.500 στροφές και 10,6Kg.m στις 8.250 στροφές με κόκκινο στις 11.500 στροφές και κόφτη στις 12.000. Όλα αυτά μένουν ως είχαν από το 2018 όταν και άλλαξε για πρώτη φορά το CB1000R αποκτώντας την νεορετρό εμφάνισή του και αποτινάσσοντάς τον streetfighter χαρακτήρα του. Η Honda λέει πως παραμένει η καμπύλη απόδοσης χωρίς αλλαγές, που έδινε ένα ωραίο σκαλοπάτι μετά τις 6.000 στροφές και με μέγεθος 2.000 στροφών. Τα σώματα ψεκασμού είναι 44mm με το άνοιγμα βαλβίδων να παραμένει στα 8.3mm για την εισαγωγή και 8.1mm για την εξαγωγή, ενεργώντας σε έναν θάλαμο καύσης που υπάρχουν σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια.

Παραμένει και η 4 σε 2 σε ένα εξάτμιση με το μεγάλο και άσχημο τελικό που τροφοδοτείται από τον μεγάλο συλλέκτη και τους καταλύτες. Η Honda λέει πως ο ήχος έχει ενισχυθεί αλλά παραμένει συμμορφωμένος με τις προδιαγραφές, μετά τις 5.500 στροφές και κοντά στο σκαλοπάτι απόδοσης δηλαδή, γίνεται πιο μπάσος και έντονος. Με στόχο να μην ενοχλείς μέσα στις πόλεις οδηγώντας φυσιολογικά, που είναι άλλο ένα πράγμα που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Για να γίνουν όλες οι ρυθμίσεις της νέας χαρτογράφησης σε πλήρη στοίχιση με τους Euro5 κανονισμούς, οι αισθητήρες λάμδα αντικαταστάθηκαν από LAF (Linear Air Flow) αισθητήρες που δίνουν πιο ακριβή μέτρηση κι άρα η ECU επεμβαίνει με καλύτερη ακρίβεια στην τροφοδοσία. Αυτό σημαίνει μειωμένους ρύπους και καλύτερη κατανάλωση, χωρίς να επέμβεις στην απόδοση, απλά μεγαλώνεις το κατασκευαστικό κόστος! Η Honda λέει πως η κατανάλωση θα είναι κοντά στα 5,8λ/100χμ, μένει να το μετρήσουμε λοιπόν.

Όπως και πριν, η Honda σου επιτρέπει να ρυθμίζεις το φρένο του κινητήρα, το traction control και φυσικά την απόδοση μέσα από τέσσερις καταστάσεις λειτουργίας με την τέταρτη να είναι εκείνη που αποθηκεύει ξεχωριστά ο αναβάτης. Έχουμε Rain / Standard / Sport και USER όπου στην RAIN η μείωση δύναμης και ροπής ισχύει μέχρι και την τρίτη σχέση στο κιβώτιο, μετά εξισορροπείται με την Standard.

Το μεταξόνιο παραμένει στα 1.455 που καθιστά το CB1000R μία ευέλικτη μοτοσυκλέτα, με το βάρος να είναι στα 212 κιλά, πάνω δηλαδή από αντίστοιχες “streetfighter” του λίτρου αλλά σε καλό επίπεδο παρόλο αυτά, με 51,5% κατανομή μπροστά και 48.5% κατανομή πίσω. Η σέλα είναι στα 830mm ύψος και μπροστά έχουμε ένα Showa SFF-BP πιρούνι, (Separate Function Fork Big Piston) και Showa πίσω αμορτισέρ. Δυστυχώς και το ABS παραμένει ίδιο. Το δικάναλο ABS δεν είχε κάποιο μειονέκτημα βέβαια, πέρα από το γεγονός πως δεν ήταν το καλύτερο εκεί έξω. Με δεδομένο πως το πλαίσιο τιμής του CB1000R είναι πάνω από τον μέσο όρο, περιμένεις να δεις και την καλύτερη μονάδα που υπάρχει σε ένα τέτοιο νευραλγικό σημείο. Θετικό είναι που οι πλευστοί δίσκοι με τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, δίνουν δυνατό και προοδευτικό φρενάρισμα.

 

Δείτε στο τέλος του άρθρου τεχνικά χαρακτηριστικά και περισσότερες από 170 φωτογραφίες σε μεγάλη ανάλυση για το νέο CB1000R!

 

CB125R – Ίδιο μόνο από έξω!

Τα πράγματα ήταν πιο σύνθετα στην περίπτωση του μικρού Neo Sports Café γιατί πολύ απλά δεν γινόταν να φέρεις αύξηση ιπποδύναμης χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις. Νέος κινητήρας και νέα ανάρτηση που αντίστοιχη δεν υπάρχει πουθενά στην μικρή αυτή κατηγορία και μία αλλαγή που δεν θα πρέπει να περάσει στα χαμηλά γιατί το ABS δουλεύει με δεδομένα IMU. Δηλαδή επεμβαίνει γνωρίζοντας την θέση της μοτοσυκλέτας στον χώρο, που σημαίνει πως ξέρει πότε να κόψει το “endo” ή να δώσει πιο ήπια ανάδραση όταν είναι σε κλίση. Μιλάμε για ενεργητική ασφάλεια που δεν υπάρχει σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες, καθιστώντας τις αλλαγές αυτές «φωτογραφικές» για νέους αναβάτες!

Το προηγούμενο CB125R είχε έναν μονοκύλινδρο κινητήρα με δύο βαλβίδες και έναν επικεφαλή εκκεντροφόρο. Τώρα έχει 4 βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους με μία σημαντική (για τα κυβικά αυτά) αύξηση ιπποδύναμης. Τώρα αποδίδει 14,75 άλογα στις 10.000 στροφές από 13.14 στις 8.000 που ήταν πριν. Αντίστοιχα η ροπή είναι στα 1.18Kg.m στις 8.000 στροφές από 1Kg.m στις ίδιες στροφές που ήταν πριν. Με το κιβώτιο έξι σχέσεων η απολύτως μεγαλύτερη τελική είναι στα 105 χιλιόμετρα και καλύπτει τα 0-200 μέτρα σε 11.3 δευτερόλεπτα.

Το CB125R ζυγίζει 129.8 κιλά σύμφωνα με την Honda, γεμάτο, με κατανομή 51.6% εμπρός και 48.4% πίσω. Έχει μεταξόνιο 1.345mm αλλά πάρα πολύ μεγάλο κόψιμο τιμονιού στις 40ο που σημαίνει πως μέσα στα αυτοκίνητα είναι τρομερά ευέλικτο με διάμετρο στροφής τα 2.3 μέτρα. Η σέλα βρίσκεται στα 816mm και με βάση το στενό πλάτος μπροστά, θα είναι άνετη και για ψιλότερους και για πιο κοντούς αναβάτες.

Τα όργανα είναι LCD με μία λεπτή οθόνη, 23.5mm σε πάχος και μόλις 230g σε βάρος με full LED προβολείς, μαζί με LED φλας. Το ρεζερβουάρ μπορεί να χωρά μόλις 10.1 λίτρα, όμως η Honda δίνει 455χμ αυτονομίας εξαιτίας της χαμηλής μέσης κατανάλωσης. Προφανώς και αυτό είναι θέμα μελλοντικής μέτρησης, αλλά μένουμε σε αυτό που δίνει η Honda για τώρα, μόλις 2.2λ για εκατό χιλιόμετρα!

CB1000R – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας
 
Τύπος
Υδρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους
Βαλβίδες ανά κύλινδρο
4
Χωρητιότητα (cm³)
998cc
Διάμετρος επί Διαδρομή (mm)
75mm x 56.5mm
Συμπίεση
11.6:1
Ιπποδύναμη
107kW (143,4hp) / 10,500rpm
Ροπή
104Nm (10,6kg.m) / 8,250rpm
Τροφοδοσία
 
Τύπος
PGM-FI
Ρεζερβουάρ
16.2 litres
Μέση κατανάλωση
17.1km/litre
Εκκίνηση
 
Μίζα
Electric
Μπαταρία
12V/8.6AH
Μετάδοση
 
Συμπλέκτης
Υγρός πολύδισκος
Κιβώτιο
6-speed
Τελική μετάδοση
Αλυσίδα
Πλαίσιο
 
Τύπος
Ατσάλινο μονής ραχοκοκαλιάς
Διαστάσεις
 
Μήκος / Πλάτος / Ύψος (LxWxH)
2120mm x 789mm x 1090mm
Μεταξόνιο
1455mm
Γωνία Κάστερ
25°
Ίχνος
100mm
Ύψος σέλας
830mm
Απόσταση από το έδαφος
135mm
Βάρος γεμάτη
212kg
Αναρτήσεις
 
Εμπρός
Showa SFF-BP USD fork
Πίσω
Showa monoshock (axle travel 131mm)
Τροχοί
 
Ζάντα εμπρός
Χυτές αλουμινίου
Ζάντα πίσω
Χυτές αλουμινίου
Ελαστικά εμπρός
120/70 ZR17
Ελαστικά πίσω
190/55 ZR17
Φρένα
 
ABS
2 channel
Εμπρός
310mm double disc
Πίσω
256mm single disc
Όργανα
 
Οθονη
5” TFT screen
Εμπρός προβολέας
LED
Φώτα Πίσω
LED
 
 
CB125R 2021- Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας
 
Τύπος
Υδρόψυκτος τετράχρονος μονοκύλινδρος με έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο
Βαλβίδες ανά κύλινδρο
4
Χωρητιότητα (cm³)
124.9cc
Διάμετρος επί Διαδρομή (mm)
57.3mm x 48.4mm
Συμπίεση
11.3:1
Ιπποδύναμη
11.0kW @ 10,000rpm
Ροπή
11.6Nm @ 8,000rpm
Τροφοδοσία
 
Τύπος
 PGM-FI electronic fuel injection
Ρεζερβουάρ
10.1L
Μέση κατανάλωση
45.5km/L (WMTC Mode)
Εκκίνηση
 
Μίζα
 Electric
Μπαταρία
YTZ6V 12V 5Ah MF
Μετάδοση
 
Συμπλέκτης
Υγρός, πολύδισκος με ελατήρια
Κιβώτιο
6-speed
Τελική μετάδοση
Αλυσίδα O-ring sealed
Πλαίσιο
 
Τύπος
Τύπου διαμάντι
Διαστάσεις
 
Μήκος / Πλάτος / Ύψος (LxWxH)
2015mm x 820mm x 1055mm
Μεταξόνιο
 1345mm
Γωνία Κάστερ
24.2°
Ίχνος
90.2mm
Ύψος σέλας
816mm
Απόσταση από το έδαφος
140mm
Βάρος γεμάτη
130kg
Αναρτήσεις
 
Εμπρός
41mm (SFF-BP) USD forks
Πίσω
Single-damper with preload adjustment
Τροχοί
 
Ζάντα εμπρός
17M/C x MT3.00
Ζάντα πίσω
17M/C x MT4.00
Ελαστικά εμπρός
110/70R17M/C 54H
Ελαστικά πίσω
150/60R17M/C 66H
Φρένα
 
ABS
Δικάναλο ABS με χρήση δεδομένων IMU
Εμπρός
296mm πλευστός δίσκος με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα Nissin
Πίσω
220mm δίσκος με δαγκάνα με ένα πιστόνι
Όργανα
 
Οθονη
LCD Οθόνη
Εμπρός προβολέας
LED
Φώτα Πίσω
LED

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες