Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Ducati Hypermotard 950 RVE

Η έκδοση που θέλαμε

Στην τελευταία γενιά του Hypermotard 950 η Ducati είχε κάνει το σωστό διαχωρισμό ανάμεσα στη βασική έκδοση και την ακριβότερη έκδοση SP, σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα των δύο μοτοσυκλετών. Η βασική έκδοση είχε σχεδιαστεί για καθημερινή οδήγηση, με πιο χαμηλή και άνετη σέλα, πιο ξεκούραστη εργονομία, καλύτερη θέση για τον συνεπιβάτη, αλλά και ρυθμίσεις αναρτήσεων που πρόσφεραν άνεση και μηχανικό κράτημα σε κάθε είδους δρόμο.

Αντιθέτως η έκδοση SP ακολουθεί τη σκληροπυρηνική άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα supermoto, με semi-slick ελαστικά, ίσια σκληρή σέλα και αναρτήσεις ρυθμισμένες για πίστα. Όλες οι πλευρές χαρούμενες δηλαδή, αλλά φαίνεται πως κάποιοι ήθελαν λίγη από την αγριάδα του SP, αλλά χωρίς να χάσουν τα πλεονεκτήματα της βασικής έκδοση. Το κενό αυτό συμπληρώνεται με την άφιξη της έκδοσης RVE, που είναι εμπνευσμένη εμφανισιακά από το πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η Ducati στη Villa d’Este το 2019. Μάλιστα για να επιτύχουν την ίδια ποιότητα στην εμφάνιση με την χειροποίητη αερογραφία εκείνου του πρωτότυπου, το RVE έχει ένα ειδικό, πολύ λεπτό αυτοκόλλητο, το οποίο απαιτεί ειδική τεχνική και διαδικασίας επικόλλησης.

Την επιθετική αισθητική συμπληρώνουν οι δίχρωμες ζάντες και το κόκκινο σιρίτι στο κάλυμμα των οργάνων πάνω από τον προβολέα, που θυμίζει πλεόν αγωνιστικό number-plate. Όμως η σημαντικότερη διαφορά του RVE από το βασικό μοντέλο, είναι η προσθήκη του quick-shifter Up/Down, που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μόνο της έκδοσης SP.