Νέο Honda SH350 2021: Αποκαλύπτεται σε 10 ημέρες! - teaser video

Προφανώς με τον κινητήρα του Forza 350
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/10/2020

Η Honda κάνει μία κίνηση που είναι ταυτόχρονα και λογική και ριψοκίνδυνη, καθώς εμπλουτίζει την σειρά SH με ένα νέο σκούτερ, το SH350 το οποίο και θα αποκαλύψει μαζί με το CB1000R (και άλλα μοντέλα) στις 10 Νοεμβρίου.

Η κίνηση είναι λογική γιατί ο κινητήρας υπάρχει ήδη, είναι τοποθετημένος στο νέο Forza 350 και έτσι κι αλλιώς τα δύο αυτά μοντέλα συμπλήρωναν το ένα το άλλο. Την κατηγορία τον μικρο-μεσαίων σκούτερ κάλυπτε το SH και των μεγαλο-μεσαίων το Forza. Το ριψοκίνδυνο της υπόθεσης είναι πως η Honda έχει ένα ολοκαίνουριο SH300 που δεν έχει προλάβει να γράψει τον κύκλο του ακόμη. Δεν έχει κανένα νόημα να αποσυρθεί τώρα για χάρη του SH350, οπότε θα υπάρχουν και τα δύο στην γκάμα.

Αυτό σημαίνει πως αρχίζει και γίνεται ασφυκτική η κατάσταση με τις επιλογές του υποψήφιου πελάτη, εκτός κι αν το SH350 διαφοροποιηθεί πολύ κι ανέβει ακόμη περισσότερο σε τιμή. Συνοδευόμενο και από ένα πακέτο εξοπλισμού που θα την δικαιολογεί… Οι δύο TFT οθόνες που αντικαθιστούν τον συνδυασμό αναλογικών ενδείξεων και LCD, με τους νέους προβολείς, αλλαγμένους «τόσο-όσο» χρειάζεται για να είναι λίγο πιο κοντά στα… τετράτροχα δεδομένα είναι αυτά που φαίνονται μέχρι στιγμής και που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη δύο μεγάλων μοντέλων της σειράς SH.

Υπομονή για άλλες δέκα ημέρες λοιπόν, όταν η Honda θα μας αποκαλύψει πλήρως το νέο SH350 του 2021!

Σχετικά με το Forza 350 που μοιράζεται τα μηχανικά μέρη, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

ZXMOTO 820R: Παρουσιάζεται στην Κίνα - Μόνο εξωτερικώς διαφέρει από τη supersport 820RR των 134 hp και 270 km/h!

Στις 26 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η γυμνή τρικύλινδρη 820R στην πατρίδα της
zxmoto 820r
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/6/2026

Η ΖΧΜΟΤΟ έχει καταφέρει ένα μοναδικό επίτευγμα: όλος ο κόσμος συζητά γι’ αυτήν παρότι ουδείς έχει καβαλήσει μοτοσυκλέτα της, τουλάχιστον εκτός Κίνας. Η εταιρεία του Zhang Xue, πρώην διευθυντή της Kove, δεν έχει καν συμπληρώσει δύο χρόνια ζωής, έχει όμως καταθέσει τα διαπιστευτήριά της με τον καλύτερο τρόπο, νικώντας μέσα στις πίστες. Και όχι όποιες κι όποιες πίστες.

Η τρικύλινδρη supersport 820RR είναι εδώ και καιρό το κεντρικό θέμα συζήτησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, καθώς ο Valentin Debise έχει ήδη καταφέρει να πάρει έξι νίκες σε σύνολο 14 αγώνων στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Γάλλο αναβάτη να είναι δεύτερος τη βαθμολογία και πλέον διεκδικητής του τίτλου, ενώ η ΖΧΜΟΤΟ είναι τρίτη στην κατάταξη των κατασκευαστών, μπροστά από Triumph, Kawasaki, Honda και MV Agusta! Μιλάμε για το πρωτάθλημα που προαλειφόταν ως μια μονομαχία μεταξύ Yamaha R9 και Ducati Panigale V2 πριν εμφανιστεί ο μπαλαντέρ-έκπληξη.

ZXMOTO 820R

Μοιραία λοιπόν, ενόσω περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα – όπου δίνεται μια μάχη αυτή τη στιγμή με αρκετούς ενδιαφερόμενους και δύο φαβορί – το ενδιαφέρον του κοινού έχει πέσει πάνω στην 820RR, μοτοσυκλέτα που ωστόσο ακόμη δεν έχει φτάσει στην Ευρώπη, ενώ άρχισε να πωλείται στην Κίνα τον περασμένο Απρίλιο.

Στο μεταξύ η ΖΧΜΟΤΟ είχε δείξει στο Μιλάνο και την EICMA και τη γυμνή παραλλαγή, 820R, η οποία είναι η επόμενη που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής της Chongqing, ως προέβλεπε το αρχικό πλάνο. Η εταιρεία του Xue θα παρουσιάσει τη μοτοσυκλέτα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Κίνα, όπου εκεί θα επιβεβαιωθούν τα τελικά της χαρακτηριστικά, θα ανακαλύψουμε την κινέζικη τιμή της και ό,τι άλλο ενδιαφέρον τυχόν αποκαλυφθεί, όπως λ.χ. το χρονοδιάγραμμα εξαγωγών.

ZXMOTO 820R

Επί του παρόντος η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται να είναι απλά η γυμνή παραλλαγή της 820RR με την ιταλική λογική, όπως δηλαδή νοούν τα streetfighters εταιρείες όπως οι Aprilia (Tuono) και Ducati (Streetfighter): όλη η δύναμη, όλος ο εξοπλισμός, μείον τα φέρινγκ.

Έτσι η 820R αναμένεται με το φουλ πακέτο 134 ίππων και 8,2 χιλιογραμμόμετρων, με αδρανειακή κεντρική μονάδα ελέγχου έξι αξόνων (IMU), ηλεκτρονική γκαζιέρα με διάφορες ride modes, Cornering ABS Bosch με ρυθμιζόμενο Cornering traction control, keyless κεντρικό διακόπτη και τελική ταχύτητα 270 km/h!

Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να αναμένουμε ως την Παρασκευή 26/6.

 

Ετικέτες