Νέο Honda SH350 2021: Αποκαλύπτεται σε 10 ημέρες! - teaser video

Προφανώς με τον κινητήρα του Forza 350
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/10/2020

Η Honda κάνει μία κίνηση που είναι ταυτόχρονα και λογική και ριψοκίνδυνη, καθώς εμπλουτίζει την σειρά SH με ένα νέο σκούτερ, το SH350 το οποίο και θα αποκαλύψει μαζί με το CB1000R (και άλλα μοντέλα) στις 10 Νοεμβρίου.

Η κίνηση είναι λογική γιατί ο κινητήρας υπάρχει ήδη, είναι τοποθετημένος στο νέο Forza 350 και έτσι κι αλλιώς τα δύο αυτά μοντέλα συμπλήρωναν το ένα το άλλο. Την κατηγορία τον μικρο-μεσαίων σκούτερ κάλυπτε το SH και των μεγαλο-μεσαίων το Forza. Το ριψοκίνδυνο της υπόθεσης είναι πως η Honda έχει ένα ολοκαίνουριο SH300 που δεν έχει προλάβει να γράψει τον κύκλο του ακόμη. Δεν έχει κανένα νόημα να αποσυρθεί τώρα για χάρη του SH350, οπότε θα υπάρχουν και τα δύο στην γκάμα.

Αυτό σημαίνει πως αρχίζει και γίνεται ασφυκτική η κατάσταση με τις επιλογές του υποψήφιου πελάτη, εκτός κι αν το SH350 διαφοροποιηθεί πολύ κι ανέβει ακόμη περισσότερο σε τιμή. Συνοδευόμενο και από ένα πακέτο εξοπλισμού που θα την δικαιολογεί… Οι δύο TFT οθόνες που αντικαθιστούν τον συνδυασμό αναλογικών ενδείξεων και LCD, με τους νέους προβολείς, αλλαγμένους «τόσο-όσο» χρειάζεται για να είναι λίγο πιο κοντά στα… τετράτροχα δεδομένα είναι αυτά που φαίνονται μέχρι στιγμής και που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη δύο μεγάλων μοντέλων της σειράς SH.

Υπομονή για άλλες δέκα ημέρες λοιπόν, όταν η Honda θα μας αποκαλύψει πλήρως το νέο SH350 του 2021!

Σχετικά με το Forza 350 που μοιράζεται τα μηχανικά μέρη, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

Triumph Bonneville 400 – Το έκτο μοντέλο της οικογένειας έρχεται με νέο πλαίσιο και δύο αμορτισέρ

Η Triumph ετοιμάζει τον άμεσο ανταγωνιστή του Royal Enfield Classic 350
triumph bonneville 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/4/2026

Μετά τα Speed 400, Scrambler 400 X και XC, Tracker 400 και Thruxton 400 η αγγλική εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει ένα έκτο μέλος στην οικογένεια με τον μονοκύλινδρο κινητήρα της σειράς TR 400 – ή έβδομο, αν συνυπολογίσουμε το Speed T4 που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ινδία ως φτηνότερη παραλλαγή του Speed 400.

Ο λόγος για ένα μοντέλο με ακόμη πιο κλασική σχεδίαση που παραπέμπει ευθέως στην οικογένεια Modern Classics των Bonneville, πηγαίνοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Speed 400 ένα βήμα πιο πίσω προς το παρελθόν.

triumph bonneville 400

Στο υποτιθέμενο Bonneville 400 η Triumph έχει κάνει τα προφανή: συμβατικό πιρούνι με φυσούνες, ακτινωτές ζάντες με λάστιχα που δείχνουν να είναι με αεροθάλαμο (σαμπρέλα), ένα φαινομενικά νέο στρογγυλό όργανο, αλλά και μια σημαντική αλλαγή στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας: δύο αμορτισέρ.

triumph bonneville 400

Αυτό το τελευταίο σημείο έχει σημασία, καθώς το υπό δοκιμή μοντέλο που βλέπουμε σήμερα είναι το πρώτο που φορά τέτοια διάταξη πίσω, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πέντε που έχουν ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ, διαφορά που πιθανότατα μεταφράζεται σε άλλο πλαίσιο και ψαλίδι για το Bonneville.

triumph bonneville 400

Οι αναφορές του ινδικού Τύπου μοιάζουν διχασμένες ανάμεσα στο ενδεχόμενο να φορά τον νέο κινητήρα των 349 cc ή τον τρέχοντα των 399 cc, γεγονός που συνδέεται με μια νέα συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο και η Triumph να διαθέτει διαφορετικά μοντέλα εντός και εκτός Ινδίας. Ως τώρα οι πληροφορίες που μας έρχονταν από τη Bajaj μιλούσαν για ειλημμένη απόφαση να κυκλοφορεί μια σειρά για όλον τον κόσμο και αυτή προφανώς θα είναι με τα καινούργια μικρότερα μοτέρ των 349 κυβικών, ωστόσο φαίνεται πως το ενδεχόμενο να ακολουθήσει μια πολιτική ανάλογη της ΚΤΜ (με 350 στην Ινδία και 400 στον υπόλοιπο κόσμο) δεν έχει απορριφθεί εντελώς ακόμη.

Ετικέτες