Νέο Kawasaki ZX-6R 636 - 2019!

Παράθυρο για επιστροφή στην Ευρώπη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/7/2018

Η είδηση έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η Kawasaki έτσι κι αλλιώς συνεχίζει να πουλά κανονικά το ZX-6R, τόσο με 600cc για αγωνιστική χρήση όσο και με 636cc για όσους θέλουν λίγη παραπάνω ροπή για τα ανηφορικά στροφιλίκια. Στην Ευρώπη όμως δεν υπάρχει επισήμως στους καταλόγους της μετά την εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4 και όσες καινούριες ZX-6R υπάρχουν, είναι προταξινομημένα μοντέλα του 2016. Γενικά η κατηγορία των supersport 600 έχει μοναδικό εκπρόσωπο το Yamaha R6, καθώς η μοτοσυκλέτα αυτή είχε ψεκασμό ride by wire από την πρώτη της εμφάνιση το 2010 και ήταν εύκολο για την Yamaha να την προσαρμόσει στις αυστηρές προδιαγραφές Euro 4.

Για τους τρεις υπόλοιπους Ιάπωνες κατασκευαστές το κόστος προσαρμογής ήταν ασύμφορο, δεδομένων των ασθενικών πωλήσεων αυτής της κατηγορίας μοτοσυκλετών. Όμως η κατάθεση ενός εγγράφου της Kawasaki USA στην αρμόδια υπηρεσία έγκρισης τύπου της πολιτείας της Καλιφόρνια, το οποίο αφορά το ZX-6R 636 της επόμενης χρονιάς μας ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το νέο μοντέλο θα έχει μειωμένους ρύπους σχεδόν 50% χάρη στον νέο τριοδικό καταλύτη και θα είναι πιο ήσυχο χάρη στη μεγαλύτερη σε μέγεθος εξάτμιση, που με τη σειρά της αυξάνει το βάρος κατά 2 κιλά και μειώνει την ιπποδύναμη κατά 1 ίππο, δηλαδή θα έχει 128Hp στις 13.500 αντί για 129 του προηγούμενου μοντέλου στις ίδιες στροφές. Μικρές διαφορές υπάρχουν και στο εξωτερικό μέγεθος της μοτοσυκλέτας, όπως και στο μεταξόνιο, οπότε πιθανότατα θα έχει νέο πλαίσιο και διαφορετική εξωτερική εμφάνιση.

Ετικέτες

Yamaha: Το YZF-R2 αποκαλύπτεται στην Ινδία στις 27 Αυγούστου [Video]

Και βίντεο-έκπληξη με ήχο από μεγάλο τετρακύλινδρο!
yamaha r2
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/8/2026

Η 27η Αυγούστου είναι μια ημερομηνία κλεισμένη από τη Yamaha Motor India εδώ και μήνες για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου. Ο ινδικός Τύπος το έχει ήδη δέσει πως πρόκειται για το πολυθρύλητο R2, δηλαδή το ενδιάμεσο βήμα από το R125 ως το R3, με μονοκύλινδρο κινητήρα 200 κυβικών – όνομα που πέρυσι η Yamaha είχε κατοχυρώσει στην Ινδία.

Μάλιστα μαθαίνουμε πως αυτή η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Yamaha στην πόλη Chennai στην Ινδία, γεγονός που ανεβάζει περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού της χώρας και φυσικά εξηγεί γιατί η επικοινωνιακή καμπάνια καθοδηγείται από την ινδική Yamaha.

Όλα λοιπόν δείχνουν όμορφα και τακτοποιημένα, μόνο που υπάρχει αυτό  το τελευταίο teaser βίντεο που στα 10 δευτερόλεπτά του καταφέρνει να μας μπερδέψει αρκετά, καθώς ο ήχος που ακούγεται προέρχεται σαφέστατα από πολυκύλινδρη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Ποιο R2;

Το γεγονός πως η Yamaha σε όλη της την επικοινωνία χρησιμοποιεί το R χωρίς κανέναν αριθμό δίπλα του μοιάζει ν’ αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αν και χωρίς πολλή φαντασία το R εξαπλώνεται προς τα δεξιά σε μια σιλουέτα που μοιάζει με 2.

Αλλά πίσω απ’ όλα, το γεγονός πως όλο το θέμα επικεντρώνει στην Ινδία μάλλον ξεδιαλύνει τις αμφιβολίες και μας πείθει πως πρόκειται όντως για το R2, με ένα συνοδευτικό βίντεο που, ελαφρά τη καρδία, καλλωπίζεται με τον ήχο μιας superbike.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η Yamaha έχει ανοίξει φόρμα για προπαραγγελίες όπου, με μια προκαταβολή 10.000 ρουπιών (περίπου 90 ευρώ) καπαρώνεις μια μοτοσυκλέτα που, όχι απλώς δεν ξέρεις κυβισμό ή τιμή, αλλά δεν ξέρεις καν ποια είναι!

Σε κάθε περίπτωση όλα θα αποκαλυφθούν την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 9:30 πμ ώρα Ελλάδας. Μείνετε ενήμεροι μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της Yamaha Motor India.

 

Ετικέτες