Νέο Kawasaki ZX-6R 636 - 2019!

Παράθυρο για επιστροφή στην Ευρώπη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/7/2018

Η είδηση έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η Kawasaki έτσι κι αλλιώς συνεχίζει να πουλά κανονικά το ZX-6R, τόσο με 600cc για αγωνιστική χρήση όσο και με 636cc για όσους θέλουν λίγη παραπάνω ροπή για τα ανηφορικά στροφιλίκια. Στην Ευρώπη όμως δεν υπάρχει επισήμως στους καταλόγους της μετά την εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4 και όσες καινούριες ZX-6R υπάρχουν, είναι προταξινομημένα μοντέλα του 2016. Γενικά η κατηγορία των supersport 600 έχει μοναδικό εκπρόσωπο το Yamaha R6, καθώς η μοτοσυκλέτα αυτή είχε ψεκασμό ride by wire από την πρώτη της εμφάνιση το 2010 και ήταν εύκολο για την Yamaha να την προσαρμόσει στις αυστηρές προδιαγραφές Euro 4.

Για τους τρεις υπόλοιπους Ιάπωνες κατασκευαστές το κόστος προσαρμογής ήταν ασύμφορο, δεδομένων των ασθενικών πωλήσεων αυτής της κατηγορίας μοτοσυκλετών. Όμως η κατάθεση ενός εγγράφου της Kawasaki USA στην αρμόδια υπηρεσία έγκρισης τύπου της πολιτείας της Καλιφόρνια, το οποίο αφορά το ZX-6R 636 της επόμενης χρονιάς μας ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το νέο μοντέλο θα έχει μειωμένους ρύπους σχεδόν 50% χάρη στον νέο τριοδικό καταλύτη και θα είναι πιο ήσυχο χάρη στη μεγαλύτερη σε μέγεθος εξάτμιση, που με τη σειρά της αυξάνει το βάρος κατά 2 κιλά και μειώνει την ιπποδύναμη κατά 1 ίππο, δηλαδή θα έχει 128Hp στις 13.500 αντί για 129 του προηγούμενου μοντέλου στις ίδιες στροφές. Μικρές διαφορές υπάρχουν και στο εξωτερικό μέγεθος της μοτοσυκλέτας, όπως και στο μεταξόνιο, οπότε πιθανότατα θα έχει νέο πλαίσιο και διαφορετική εξωτερική εμφάνιση.

Ετικέτες

Beta RR X-PRO – Βελτιώσεις παντού για την ενδιάμεση enduro οικογένεια

Η σειρά RR X-PRO τοποθετείται ανάμεσα στα Xtrainer και τα αγωνιστικά RR Race μοντέλα και έρχεται ανανεωμένη με οκτώ μοντέλα, τέσσερα δίχρονα και τέσσερα τετράχρονα
beta-rr-x-pro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η Beta φρεσκάρει τη γκάμα των RR X-PRO μοντέλων, η οποία περιλαμβάνει τα δίχρονα 125, 200, 250 και 300, καθώς και τα τετράχρονα 350, 390, 430 και 480.

Οι αλλαγές που επηρεάζουν όλη τη γκάμα ξεκινούν από την επανασχεδιασμένη μάσκα για πιο επιθετική εμφάνιση και νέο LED προβολέα που υπόσχεται καλύτερη απόδοση με μικρότερη επιβάρυνση στη μπαταρία της μοτοσυκλέτα, ενώ περιλαμβάνουν ακόμη νέο ψηφιακό όργανο Trailtech, καθώς και νέα γκριπς με μαλακότερο υλικό για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

beta rr x-pro

Αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις όλης της γκάμας, με πιρούνι SHC (Separate Hydraulic Chamber) με νέες ρυθμίσεις και μείωση στο βάρος του κατά 250 γραμμάρια, ενώ πίσω το αμορτισέρ είναι νέο με ρύθμιση αργής/γρήγορης απόσβεσης συμπίεσης.

beta rr x-pro

Στα τετράχρονα μοντέλα η σημαντικότερη είδηση αφορά την ενίσχυση των ηλεκτρονικών με ρυθμιζόμενο Launch Control (σε πέντε επίπεδα) και Quick Shift για γρήγορες αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα Traction Control και οι δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις κινητήρα διατηρούνται ως είχαν και στην περσινή γκάμα RR X-PRO.

 

beta rr x-pro

Τα δίχρονα μοντέλα της οικογένειας έχουν δεχτεί στοχευμένες επεμβάσεις στους κινητήρες τους με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους, καθώς και νέα μπροστινή διπίστονη δαγκάνα της Nissin, προερχόμενη από τα ΜΧ μοντέλα της Beta προσφέροντας μικρότερο βάρος.

 

beta rr x-pro

Η νέα οικογένεια Beta RR X-PRO θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εντός του Ιουνίου.

Ετικέτες