Νέο Suzuki GSX-S 1000 στις 26 Απριλίου: Αποκλειστικές πληροφορίες για νέες εκδόσεις [VIDEO]

Στόχος η Kawasaki και η Yamaha και... όλοι οι άλλοι!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/4/2021

To GSX-S 1000 και GSX-S1000F είχαν θαυμάσια δυναμικά χαρακτηριστικά και με τον κινητήρα του GSX-R1000R K5 σου εκτόξευαν την αδρεναλίνη στα ύψη και αποτέλεσαν τη βάση για το νέο Katana, που για πολλούς είναι ουσιαστικά η πιο όμορφη έκδοσή τους. Στο εμπορικό κομμάτι όμως η κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών έχει χωριστεί αυτή τη στιγμή σε δύο μέρη. Από τη μία πλευρά είναι τα Kawasaki Z900, Yamaha MT-09, KTM 890 Duke και από την άλλη είναι τα ακραία και πανάκριβα streetfighter με τους 180+ ίππους. Για το 2021 η Suzuki θέλει να φέρει το GSX-S 1000 πιο κοντά στην premium κατηγορία των μεγάλων streetfighter, όμως την ίδια στιγμή ετοιμάζει μια νέα γυμνή μοτοσυκλέτα, που θα έχει τον ίδιο κινητήρα των 1000 κυβικών όμως θα ονομάζεται 950 και θα έχει ξεκάθαρο στόχο να πάρει πωλήσεις από το Kawasaki Z900 και το Yamaha MT-09. Αυτό σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να προσαρμόσουν αντίστοιχα προς τα κάτω και την τιμή του, κάτι που επιβεβαιώνουν οι αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε.

Έτσι ενώ το νέο GSX-S 1000 και το νέο GSX-S 950 θα έχουν τα ίδια κυβικά, θα διαφέρουν σε επίπεδο εξοπλισμού και απόδοσης ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη διαφορά τιμής ανάμεσά τους.

Αυτό σημαίνει πως το GSX-S 750 ίσως να μην συνεχίσει την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς μοιάζει παράλογο να πληρώσει η Suzuki το κόστος προσαρμογής του κινητήρα του στις προδιαγραφές Euro 5 για να έχει ταυτόχρονα το 750 και το 950 στην ίδια κατηγορία. Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της γυμνής έκδοσης GSX-S 1000, που όπως βλέπουμε στο teaser video έχει εντελώς νέα εμφάνιση, με 4 (!!!) full-led προβολείς….


 

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες