Νέο Suzuki GSX-S 1000 στις 26 Απριλίου: Αποκλειστικές πληροφορίες για νέες εκδόσεις [VIDEO]

Στόχος η Kawasaki και η Yamaha και... όλοι οι άλλοι!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/4/2021

To GSX-S 1000 και GSX-S1000F είχαν θαυμάσια δυναμικά χαρακτηριστικά και με τον κινητήρα του GSX-R1000R K5 σου εκτόξευαν την αδρεναλίνη στα ύψη και αποτέλεσαν τη βάση για το νέο Katana, που για πολλούς είναι ουσιαστικά η πιο όμορφη έκδοσή τους. Στο εμπορικό κομμάτι όμως η κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών έχει χωριστεί αυτή τη στιγμή σε δύο μέρη. Από τη μία πλευρά είναι τα Kawasaki Z900, Yamaha MT-09, KTM 890 Duke και από την άλλη είναι τα ακραία και πανάκριβα streetfighter με τους 180+ ίππους. Για το 2021 η Suzuki θέλει να φέρει το GSX-S 1000 πιο κοντά στην premium κατηγορία των μεγάλων streetfighter, όμως την ίδια στιγμή ετοιμάζει μια νέα γυμνή μοτοσυκλέτα, που θα έχει τον ίδιο κινητήρα των 1000 κυβικών όμως θα ονομάζεται 950 και θα έχει ξεκάθαρο στόχο να πάρει πωλήσεις από το Kawasaki Z900 και το Yamaha MT-09. Αυτό σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να προσαρμόσουν αντίστοιχα προς τα κάτω και την τιμή του, κάτι που επιβεβαιώνουν οι αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε.

Έτσι ενώ το νέο GSX-S 1000 και το νέο GSX-S 950 θα έχουν τα ίδια κυβικά, θα διαφέρουν σε επίπεδο εξοπλισμού και απόδοσης ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη διαφορά τιμής ανάμεσά τους.

Αυτό σημαίνει πως το GSX-S 750 ίσως να μην συνεχίσει την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς μοιάζει παράλογο να πληρώσει η Suzuki το κόστος προσαρμογής του κινητήρα του στις προδιαγραφές Euro 5 για να έχει ταυτόχρονα το 750 και το 950 στην ίδια κατηγορία. Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της γυμνής έκδοσης GSX-S 1000, που όπως βλέπουμε στο teaser video έχει εντελώς νέα εμφάνιση, με 4 (!!!) full-led προβολείς….


 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες