Νέο Yamaha YZF-R3 - 2019

Όπως θα το θέλαμε!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/8/2018

Το τελευταίο διάστημα οι φήμες για την ανανέωση του μοντέλου της Yamaha εντείνονταν όλο και περισσότερο, όμως τα σκίτσα που είχαν κυκλοφορήσει δεν ήταν ιδιαίτερα ρεαλιστικά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ίδιο είχε συμβεί και στο παρελθόν με τη Honda και το CB250RR που τελικά βγήκε στη παραγωγή αλλά κυκλοφόρησε μόνο στις Ασιατικές αγορές, καθώς το κόστος αγοράς του στην Ευρώπη θα ήταν πολύ υψηλό και δεν θα είχε μεγάλη απήχηση.

Όμως η εμφάνιση ενός R25 στην Ινδονησία με αλλαγμένο φαίρινγκ και ανεστραμμένο πιρούνι, ήταν αρκετά ηχηρή για να επιβεβαιώσει τις φήμες. Η χώρα που εμφανίστηκε έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα μοντέλα που κυκλοφορούν εκεί είναι τα ίδια με τα ευρωπαϊκά. Η μόνη διαφορά που τα ξεχωρίζει βρίσκεται στα κυβικά του κινητήρα και αυτό λόγω των ειδικών κατηγοριών διπλωμάτων οδήγησης μοτοσυκλετών. Συνεπώς αυτό προμηνύει έγκυρα την ανανέωση του R25 και ίσως κατ’ επέκταση και της ευρωπαϊκής έκδοσης.

Το ίσως αυτό έχει μεγάλη σημασία καθώς το R3, μετά την ανανέωση του μοντέλου της Kawasaki από Ninja 300 σε Ninja 400 και την KTM με το RC390 να είναι αρκετά ανταγωνιστική απέναντι στη Yamaha, είχε ως αποτέλεσμα να μένει πίσω συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Ο έντονος αυτός ανταγωνισμός μπορεί να ωθήσει τη Yamaha στον μεγαλύτερο διαχωρισμό των δύο μοντέλων της, προχωρώντας σε πιο δραστικές ανανεώσεις του ευρωπαϊκού μοντέλου ανεβάζοντας τα κυβικά στα 400 ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τη Kawasaki. Τα μόνο που μένει να κάνουμε είναι να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Yamaha σε κάποιο από τα μεγάλα σαλόνια, πιθανότατα στην AIMExpo στην Αμερική, εκεί που είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το R3.

πηγή φωτογραφίας: macantua.com

Ετικέτες

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες