Triumph Trident 2021: Με σάρκα και οστά

Βόλτες στο περίβολο των κεντρικών γραφείων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/9/2020

Η Triumph στο τέλος Αυγούστου έκανε στατική παρουσίαση μόνο για τους βρετανούς δημοσιογράφους στο Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου, του ολοκαίνουριου Trident. Για τον υπόλοιπο κόσμο αρκέστηκε σε ένα teaser video που έδειχνε τη γενική μορφή της μοτοσυκλέτας και ελάχιστα τεχνικά στοιχεία, τα περισσότερα σε επίπεδο που μπορεί να καταλάβει κάποιος απλώς κοιτώντας τη μοτοσυκλέτα. Έτσι το σημαντικό νέο που φέρνει η Trident το έμαθαν πρώτοι (και μόνο) οι βρετανοί δημοσιογράφοι και δεν είναι άλλο από την τιμή της, που λέγεται πως θα βρίσκεται πολύ κοντά στα Yamaha MT-07 και Kawasaki Z650. Αν όντως η Triumph πετύχει τέτοια τιμή, τότε δεχόμαστε χωρίς αντιρρήσεις τις συμβατικές δαγκάνες της Tokico με την μονοκόμματη τρόμπα στο τιμόνι, το ενιαίο, ανοιχτού τύπου πλαίσιο και την απουσία ρυθμίσεων στις αναρτήσεις. Γενικά η τιμή είναι αυτή που θα καθορίσει τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της μοτοσυκλέτας από το κοινό, καθώς ως ιδέα είναι πολύ καλή και ο τρικύλινδρος κινητήρας της είναι σαφέστατα σημαντικός λόγος για να την προτιμήσει κάποιος από τον δικύλινδρο ανταγωνισμό.

Στην παρουσίαση στο Λονδίνο είχαν πει πως είναι ρυθμισμένος για ομαλή απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, καθώς και στη μείωση της κατανάλωσης, αλλά όσο κι αν έχουν κόψει από την δύναμη του βρετανικού τρικύλινδρου, μένει πολύ γκάζι ακόμα για να προσφέρει χαμόγελο στα χείλη του ιδιοκτήτη της, είτε πάρει την έκδοση Α2 , είτε πάρει την open. Επίσης πολύ θετικό είναι πως δεν έπεσαν στην παγίδα του εντυπωσιακού και μοντέρνου σχεδιασμού, αλλά ακολούθησαν μια πιο συμβατική λογική, με επίπεδη σέλα, ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και γενικά ακολουθούν μια χρηστική εργονομία για δύο άτομα. Άλλωστε όποιος θέλει “αγριάδες” υπάρχει το Street Triple σε έκδοση Α2 αλλά και με 120 ίππους στην περίπτωση της R.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που βλέπουμε εδώ έχουν τραβηχτεί στον περιβάλλον χώρο των γραφείων και των εγκαταστάσεων R&D της Triumph στην Μ. Βρετανία, όπου μέχρι πέρσι υπήρχαν ακόμα κάποιες γραμμές παραγωγής. Τώρα πλέον όλα κατασκευάζονται στα νέα εργοστάσια (τρία ξεχωριστά) στην Ταϊλάνδη, κι αν κρίνουμε από τα μοντέλα της Triumph που έρχονται από εκεί, η ποιότητα υλικών και κατασκευής είναι κορυφαία.

Εκεί θα φτιάχνεται φυσικά και το νέο Trident. Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε εδώ, είναι πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ΔΕΝ είναι κατασκοπευτικές αλλά έχουν ξεκάθαρα τραβηχτεί από την ίδια την Triumph.

Μέχρι και εκείνη που ο αναβάτης περπατά προς τη μοτοσυκλέτα είναι πιο “ποζεράδικη” κι από διαφήμιση του Armani, για τα στατικά η μοτοσυκλέτα έχει στηθεί στο σωστό σημείο σε σχέση με τα κτήρια πίσω της και ο φωτογράφος έχει ξαπλώσει στην άσφαλτο για να φαίνεται η μοτοσυκλέτα πιο μεγάλη και ογκώδης.

Γενικά θα δούμε πολλά τέτοια φέτος που δεν υπάρχουν εκθέσεις και μέσα στο χάος των εκατομμυρίων πληροφοριών του διαδικτύου, οι εταιρείες θα προσπαθούν φιλότιμα να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου με διάφορα τεχνάσματα.

Μέχρι την άνοιξη του 2021 που θα φτάσει η νέα Trident στα καταστήματα, χωρίς διεθνείς εκθέσεις και χωρίς διεθνείς παρουσιάσεις, θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να κρατήσουν ζεστό τον κόσμο.

Η ουσιαστική πληροφορία είναι αποδειγμένα ο καλύτερος τρόπος, λέμε εμείς, και όχι τα βιντεάκια με στελέχη εταιρειών που μιλάνε μεταξύ τους φορώντας μάσκες και teaser video και φωτογραφίες που δεν λένε σε κανέναν απολύτως τίποτα. Η παρούσα κατάσταση βολεύει όσο δεν πάει ο νους σας... τους κινέζους!

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)