Γράφτηκε από: 
τον Βασίλη Καραχάλιο

Video δοκιμών και λεπτομέρειες του νέου Honda CRF1000L Africa Twin!

Το video αυτό έχει τραβηχτεί στις 18 Μαρτίου, σε δοκιμές των τελικών πρωτότυπων του νέου Africa Twin, σε ευρωπαϊκό έδαφος. Έτσι, για πρώτη φορά βλέπουμε το νέο Africa εν δράσει, με την μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής, με ελάχιστο καμουφλάζ.  
Πρόκειται για δύο μοτοσυκλέτες, με την μία να έχει on-off λάστιχα και την άλλη με χωματερά. Ενδιαφέρον είναι πως αυτή με τα χωματερά έχει το σύστημα DCT με το ηλεκτρονικά (αλλά και χειροκίνητα) ελεγχόμενο κιβώτιο, που έχει εξελιχθεί ειδικά για χρήση στο χώμα. Για όσους αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ένα αυτόματο κιβώτιο ταιριάζει σε χωμάτινη χρήση, ας υπενθυμίσουμε πως η Honda ασχολείται με το θέμα από πολύ παλιά, έχοντας μάλιστα κερδίσει το πρωτάθλημα motocross All Japan με την εργοστασιακή RC250MA του 1991 (δίχρονη φυσικά...). 
 
 

Και ιδού οι πρώτες μας παρατηρήσεις με βάση αυτό το video, καθώς η Honda δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά ή άλλες φωτογραφίες:

 
- Οι ζάντες, όπως και στο πρωτότυπο True Adventure, δεν είναι tubeless
- To γωνιώδες τελικό της εξάτμισης μοιάζει ανοξείδωτο, έχει ενδιαφέροντα ήχο και δύο εξόδους διαφορετικής διαμέτρου, κάτι που μάλλον μαρτυρά την ύπαρξη βαλβίδας    εξαγωγής που ανοίγει την δεύτερη (την κάτω, μικρότερης διαμέτρου) πάνω από συγκεκριμένες στροφές
- Υπάρχουν ανακλαστικά στο πλάι του εμπρός φτερού, όπως ορίζει η νομοθεσία για το 2016 κι έπειτα (αφαιρούνται εύκολα...)
- Οι δίσκοι εμπρός είναι wave
- Οι βάσεις των μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι αφαιρούμενες, όπως πρέπει
- Υπάρχει αλουμινένια ποδιά, με τις εξατμίσεις να βγαίνουν στα δεξιά της
- Η πίσω σχάρα μοιάζει με του Africa 750
- H σέλα φαίνεται να είναι σε δύο κομμάτια, ξεχωριστά για αναβάτη και συνεπιβάτη. Μακάρι αυτό να σημαίνει πως του αναβάτη είναι ρυθμιζόμενη
- Τα φώτα είναι LED, όπως και τα φλας
- Οι διακόπτες είναι εντελώς νέοι
 

Η εργοστασιακή Honda RC250MA του 1991, με αυτόματο κιβώτιο, πρωταθλήτρια All Japan!