Yamaha ΜΤ 125 & ΜΤ-03 2020 EICMA: Έρχονται αγριεμένα

Για τους ενήλικους Ασιάτες και τους πιτσιρικάδες Ευρωπαίους
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/11/2019

Τόσο το MT 125, όσο και το MT-03 είναι δύο μικρές μοτοσυκλέτες που σχεδιάστηκαν κυρίως για τις τεράστιες ασιατικές αγορές και πράγματι εκεί γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα νέα μοντέλα του 2020 έχουν ήδη παρουσιαστεί στους Ασιάτες δημοσιογράφους πολλές εβδομάδες πριν και οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τις ευρωπαϊκές εκδόσεις τους που απευθύνονται σε κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας Α1 και Α2.

Το MT 125 έχει το μεγαλύτερο τεχνολογικό ενδιαφέρον από τα δύο, διότι όπως ήδη σας έχουμε πει, ο νέος κινητήρας είναι ο μοναδικός σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και από τους ελάχιστους που έχουν μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση! Η τιμή του φυσικά δεν πρόκειται να είναι στα επίπεδα του αερόψυκτου YBR 125, όμως δικαιολογεί τον premium χαρακτήρα του με το στιβαρό Upside Down πιρούνι των 41mm, το τεράστιο δίσκο των 292mm, το νέο πλαίσιο δύο δοκών, το χοντρό πίσω ελαστικό των 140mm και φυσικά τα full-led φώτα και τα ψηφιακά όργανα  LCD.

Το νέο MT-03 δεν εντυπωσιάζει τόσο στα χαρτιά, όμως έχει έναν υπέροχο σε απόδοση και ποιότητα λειτουργίας δικύλινδρο κινητήρα και νέες αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Εμφανισιακά δεν μοιάζει πια με το MT-07, αλλά ακολουθεί την σαφώς πιο επιθετική σχεδίαση του MT-09 με τα νέα Full-Led φώτα για έχουν μια αγριεμένη έκφραση.

Όλες οι φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Yamaha

Η σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας

Με την κυκλοφορία της εμβληματικής MT-09 το 2013, η Yamaha ξεκίνησε μια εντελώς νέα εποχή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ορισμένα από τα μοντέλα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη ανήκουν στην κατηγορία Hyper Naked και η φιλοσοφία της Σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας, είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένη και αποτελεί τον πυρήνα μιας κοινότητας αναβατών που μεγαλώνει διαρκώς. Συμβολίζει την ισχυρή σχέση με τις Ιαπωνικές ρίζες της Yamaha, αντιπροσωπεύει τις εσωτερικές αξίες της εταιρείας για την έξαψη και τη συγκίνηση που προκαλούν οι εξαιρετικές επιδόσεις και τιμά την αντισυμβατική νοοτροπία των αναβατών των μοντέλων MT, που τους κάνει πραγματικούς άρχοντες της ροπής (Masters of Torque από όπου προέρχεται το όνομα MT).

Τα μοντέλα Hyper Naked και η σειρά MT

Με την κυκλοφορία της σειράς MT, η Yamaha έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να δημιουργήσει έναν νέο τύπο μοτοσυκλέτας, ο οποίος απευθύνεται σε αναβάτες που αναζητούν έναν νέο τρόπο έκφρασης.
Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς η κατηγορία μοτοσυκλετών Hyper Naked αναπτύχθηκε γρήγορα σε μια γκάμα μοντέλων από 125 κ.εκ. έως 1000 κ.εκ., προσφέροντας στους αναβάτες την ευκαιρία να αναβαθμίσουν την εμπειρία και τις επιδόσεις τους μέσω της ολοκληρωμένης σειράς MT.
Τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως οι σπορ εκδόσεις SP των MT-09 και MT-10, και η MT-10 Tourer Edition, καλύπτουν συγκεκριμένες, εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών και παρέχουν επιπλέον δυνατότητες δημιουργίας εμπειριών στον κόσμο των MT. Συνολικά, οι πωλήσεις των μοντέλων της σειράς MT έχουν φτάσει τις 240.000 μονάδες στη Ευρώπη τα 6 τελευταία χρόνια.
Η σχεδίαση των Hyper Naked μοντέλων εξελίσσεται διαρκώς και αυτό είναι εμφανές στις καινούργιες MT-03 και MT-125. Με τη ριζοσπαστική και επιθετική νέα τους εμφάνιση, τα πλεονεκτήματα της νέας προηγμένης τεχνολογίας και τις υψηλότερες συνολικές προδιαγραφές, είναι "πιο MT" από ποτέ!

Νέες MT-03 και MT-125

Η κατηγορία Hyper Naked ενισχύθηκε με δύο νέα μοντέλα για το 2020. Η νέα MT-03 διαθέτει επιθετική μπροστινή όψη με διπλά φώτα και είναι εξοπλισμένη με νέο ανεστραμμένο πιρούνι και ανασχεδιασμένο φαρδύ ρεζερβουάρ καυσίμου. Η συναρπαστική νέα MT-125 είναι μοναδική και διαθέτει νέο κινητήρα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και εμπροσθοβαρές πλαίσιο μικρών διαστάσεων και επιθετική MT εμφάνιση νέας γενιάς.

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-03
•    Προηγμένος δικύλινδρος κινητήρας 321 κ.εκ.
•    Διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, προβολέας LED
•    Επιθετική σχεδίαση MT νέας γενιάς
•    Νέο ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ.
•    Νέα οθόνη οργάνων LCD υψηλής τεχνολογίας
•    Νέα ελαφριά φλας LED
•    Νέα, δυναμική, εμπροσθοβαρής σχεδίαση πλαισίου
•    Εργονομική θέση οδήγησης
•    Εμφάνιση και αίσθηση μεγάλης μοτοσυκλέτας υψηλής ποιότητας
•    Μακρύ ψαλίδι με νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ
•    Ελαφρύ πλαίσιο τύπου διαμάντι

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-125
•    Νέος κινητήρας 125 κ.εκ. με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων
•    Μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση
•    Σύγχρονη και δυναμική νέα σχεδίαση πλαισίου
•    Διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, προβολέας LED
•    Ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. υψηλών προδιαγραφών
•    Νέο πλαίσιο Deltabox και ψαλίδι αλουμινίου
•    Ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. υψηλών προδιαγραφών
•    Μεγάλο πίσω ελαστικό διατομής 140 χλστ.
•    Ισχυρή ακτινικά τοποθετημένη μπροστινή δαγκάνα φρένου
•    Μπροστινό φρένο μεγάλης διαμέτρου 292 χλστ.
•    Εξελιγμένα όργανα και οθόνη LCD με λευκές ενδείξεις

Χρώματα της Hyper Naked 2020

Για το 2020 τα μοντέλα MT θα διατίθενται σε μια γκάμα έντονων και στυλάτων χρωμάτων που τονίζουν τον δυναμικό και ευέλικτο χαρακτήρα τους. Η σειρά διαθέτει πολλά νέα και ανανεωμένα χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Icon Blue, Midnight Black και Ice Fluo.

MT-03

•    Ice Fluo
•    Midnight Black
•    Icon Blue

MT-125

•    Ice Fluo
•    Midnight Black
•    Icon Blue

Γνήσια αξεσουάρ και είδη ένδυσης της Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα Hyper Naked, η οποία περιλαμβάνει εξαρτήματα που ενισχύουν τις επιδόσεις, την άνεση και το στυλ και επιτρέπουν σε κάθε κάτοχο να δημιουργήσει μια αποκλειστικά δική του MT. Οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν κάθε εξάρτημα ξεχωριστά ή να εξοικονομούν χρόνο και χρήματα επιλέγοντας ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα πακέτα αξεσουάρ της Yamaha, τα οποία δημιουργήθηκαν για να καλύψουν διάφορες απαιτήσεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων ένδυσης με λογότυπο MT, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, φούτερ με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και προϊόντων ένδυσης εξελίσσεται διαρκώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργεί άμεσα τη μοτοσυκλέτα Hyper Naked των ονείρων του και να τη βλέπει από οποιαδήποτε οπτική γωνία σε υψηλή ανάλυση. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργεί άμεσα τη μοτοσυκλέτα Hyper Naked των ονείρων του και να τη βλέπει από οποιαδήποτε οπτική γωνία σε υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξασφαλίζει την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που έχει καλυφθεί. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας νέας διάστασης στην οδήγηση και επιτρέπει στους αναβάτες να εξερευνήσουν για μια ακόμη φορά τις αγαπημένες τους διαδρομές. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας άλλης διάστασης σε κάθε διαδρομή και επιτρέπει στους αναβάτες να ανακαλύψουν από την αρχή τις αγαπημένες τους διαδρομές.

 

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες