Yamaha Tricity 300: Τιμή και εξοπλισμός

Ένα scooter που το οδηγάς και με δίπλωμα αυτοκινήτου*
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2020

Η Yamaha ανακοίνωσε την τιμή και όλες τις λεπτομέρειες του εξοπλισμού και των αξεσουάρ του νέου Tricity 300. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε κυβισμό και το πρώτο μέλος της οικογένειας των Tricity που μπορεί να το οδηγήσουν νόμιμα και κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου (έκδοσης έως 30/1/2013). Η τιμή καθορίστηκε στα 8.290€ και υπάρχουν τρία διαθέσιμα χρώματα Nimbus Grey, Tech Kamo και Gunmetal Grey. Επίσης η Yamaha έχει σχεδιάσει τρία διαφορετικά πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού Sport Pack, Winter Pack και Urban Pack. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την παρουσίαση του νέου Tricity 300:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Yamaha ανακοινώνει την τιμή του νέου Tricity 300, καθώς και τρεις επιλογές Πακέτων Αξεσουάρ που θα διατίθενται από τον Ιούλιο

 

Urban Mobility, η πιο έξυπνη επιλογή

Η Yamaha αναβαθμίζει την κατηγορία Urban Mobility με το ολοκαίνουργιο Tricity 300 - ένα έξυπνο και σύγχρονο τρίτροχο μοντέλο με τις καλύτερες προδιαγραφές της κατηγορίας και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Το δυναμικό του στυλ φέρνει μια νέα, σπορ εμφάνιση στους δρόμους της πόλης και, επειδή είναι το πιο ελαφρύ μοντέλο στην κατηγορία του, είναι επίσης ιδανικό για αναβάτες χωρίς εμπειρία.

Εύκολο στην οδήγηση και προσιτό στους οδηγούς αυτοκινήτων με δίπλωμα κατηγορίας "Β"*

Το Tricity 300 μπορεί να οδηγηθεί από αναβάτες που κατέχουν δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας "Β". Το αποκλειστικό σύστημα συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) της Yamaha παρέχει σπορ, ευέλικτο και αξιόπιστο χειρισμό με φιλικό χαρακτήρα. Η ύπαρξη δύο μπροστινών τροχών σημαίνει ότι ο αναβάτης επωφελείται από την αυξημένη πρόσφυση του μπροστινού μέρους και από την επάρκεια ισχύος πέδησης χάρη στα δύο μπροστινά δισκόφρενα, πράγμα που ενισχύει την αίσθηση σταθερότητας.   

Το ελαφρύ πλαίσιο έχει κατανομή βάρους κατά περίπου 50:50 μπροστά και πίσω, με τον αναβάτη στη θέση οδήγησης και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη γεωμετρία του συστήματος διεύθυνσης, συμβάλλουν στη φυσική αίσθηση του τιμονιού και την εξαιρετική σταθερότητα του Tricity 300, καθιστώντας το ιδανικό για αναβάτες που δεν έχουν εμπειρία στους 2 ή στους 3 τροχούς.

Δυναμική, σπορ εμφάνιση

Συνδυάζοντας σχεδιαστικά στοιχεία από τα κορυφαία σε πωλήσεις scooter MAX Sport της Yamaha, καθώς και στοιχεία του DNA της φημισμένης μοτοσυκλέτας NIKEN Sport Touring, το Tricity 300 είναι ένα από τα πιο δυναμικά τρίτροχα μοντέλα στην κατηγορία του. Το κοντό και σχετικά στενό μπροστινό μέρος τονίζει τον ελαφρύ και ευέλικτο χαρακτήρα του, ενώ οι μεγάλοι μπροστινοί τροχοί 14 ιντσών και τα φαρδιά ελαστικά 120 χιλιοστών μεταδίδουν μια αίσθηση σταθερότητας και πρόσφυσης του μπροστινού μέρους.

Ισχυρός, ομαλός και οικονομικός κινητήρας BLUE CORE

Το νέο Tricity 300 κινείται με τον πιο σύγχρονο κινητήρα BLUE CORE της Yamaha - έναν από τους πιο εξελιγμένους σχεδιαστικά στην κατηγορία, που προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, οικονομίας και ευελιξίας. Ο υγρόψυκτος τετράχρονος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας των 300 κ.εκ. με έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής (1ΕΕΚ) βασίζεται στην εξελιγμένη σχεδίαση που χρησιμοποιείται στο κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ scooter XMAX 300 και παρέχει ισχυρή επιτάχυνση με ικανοποιητική οικονομία καυσίμου και φιλικότητα στο περιβάλλον.

Κορυφαίες προδιαγραφές

Το Tricity 300 δεν είναι μόνο το ελαφρύτερο μοντέλο στην κατηγορία του, αλλά οι υψηλές προδιαγραφές περιλαμβάνουν επίσης διάφορα κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως τα δισκόφρενα μεγάλης διαμέτρου με ενοποιημένο σύστημα πέδησης και ABS, για μεγαλύτερο έλεγχο σε κάθε ποιότητας οδόστρωμα. Ο μεγάλος χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα χωράει δύο κράνη full-face ή ένα κράνος full-face και έναν χαρτοφύλακα μεγέθους A4, ενώ ο χώρος διαθέτει και εσωτερικό φωτισμό LED. Τα χαρακτηριστικά στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνουν επίσης σύστημα λειτουργίας με έξυπνο κλειδί και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ευανάγνωστα όργανα LCD και φρένο στάθμευσης.

Σύστημα υποβοήθησης όρθιας θέσης για επιπλέον πρακτικότητα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου Tricity 300 είναι το σύστημα υποβοήθησης όρθιας θέσης που παρέχει επιπλέον πρακτικότητα βοηθώντας το scooter να μένει όρθιο όταν ακινητοποιείται. Μόλις ο αναβάτης ανοίξει το γκάζι, το σύστημα υποβοήθησης όρθιας θέσης απενεργοποιείται αυτόματα, επιτρέποντας την ομαλή και εύκολη εκκίνηση. Επειδή βοηθάει στο να μείνει το Tricity 300 σε όρθια θέση προσωρινά, το σύστημα υποβοήθησης όρθιας θέσης διευκολύνει επίσης την τοποθέτηση του οχήματος στον κεντρικό ορθοστάτη.

Νέα Πακέτα Αξεσουάρ και μεγάλη ποικιλία Γνήσιων Αξεσουάρ

Κάθε αναβάτης έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο ζωής με διαφορετικό σύνολο προτεραιοτήτων και η Yamaha έχει αναπτύξει τρία νέα Πακέτα Αξεσουάρ με μια γκάμα προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων, ώστε να ταιριάζουν με τις επιμέρους ανάγκες των χρηστών.

Με σπορ ανεμοθώρακα, πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας και μαρσπιέ αλουμινίου, το σπορ πακέτο Sports Pack προσφέρει ακόμα πιο δυναμική και ακόμα πιο σπορ εμφάνιση! Χάρη στην αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς, το Tricity 300 είναι ιδανικό για οδήγηση όλο το χρόνο, ενώ το χειμερινό πακέτο Winter Pack διαθέτει ποδιά, θερμαινόμενα γκριπ και προστατευτικές χούφτες για μεγαλύτερη άνεση σε χαμηλές θερμοκρασίες και κακές καιρικές συνθήκες. Για πρόσθετη πρακτικότητα και άνεση, το πακέτο Urban Pack περιλαμβάνει ψηλό ανεμοθώρακα, πίσω σχάρα και βαλίτσα 39 L, που κάνουν το Tricity 300 ακόμα πιο αποτελεσματικό για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Η ποικιλία μεμονωμένων αξεσουάρ της Yamaha για το Tricity 300 εξελίσσεται συνεχώς και η ολοκληρωμένη σειρά περιλαμβάνει πλέον πολλά νέα προϊόντα, όπως slip-on σιγαστήρες, καταλυτικό μετατροπέα και άνετη σέλα. Κάθε προϊόν που περιλαμβάνεται στα τρία νέα Πακέτα Αξεσουάρ μπορεί επίσης να αγοραστεί μεμονωμένα, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργήσουν το δικό τους Tricity 300 σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Η σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ και Ενδυμάτων εξελίσσεται διαρκώς και μπορείτε να βρείτε πλήρεις πληροφορίες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu/gr/el/

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Tricity 300 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: Nimbus Grey, Tech Kamo και Gunmetal Grey, και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2020 στην τιμή των 8.290 ευρώ.  

Tricity 300 - Βασικά χαρακτηριστικά

  • Δυναμικό νέο τρίτροχο μοντέλο Urban Mobility με ενισχυμένη αίσθηση σταθερότητας
  • Εύκολο στην οδήγηση, για αναβάτες χωρίς εμπειρία που διαθέτουν δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας "Β"*
  • Σύγχρονο, έξυπνο και δραστήριο στυλ με κορυφαία ποιότητα
  • Σύστημα υποβοήθησης όρθιας θέσης για μεγαλύτερη πρακτικότητα
  • Οικονομικός, ισχυρός και αθόρυβος κινητήρας BLUE CORE 300 κ.εκ.
  • Το χαμηλότερο βάρος στην κατηγορία για ευελιξία και εύκολη στάθμευση
  • Χώρος αποθήκευσης για 2 κράνη full-face - ή 1 κράνος full-face και έναν χαρτοφύλακα A4
  • Φώτα LED, όργανα LCD και πρακτική λειτουργία με έξυπνο κλειδί
  • TCS, ABS, ενοποιημένο σύστημα πέδησης και φρένο στάθμευσης

* Μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί σε κάθε χώρα βάσει της ισχύουσας τοπικής νομοθεσίας.

 

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για τα μοντέλα Urban Mobility, συμπεριλαμβανομένου του νέου Tricity 300. Η σειρά εξελίσσεται διαρκώς και περιλαμβάνει αξεσουάρ άνεσης όπως, θερμαινόμενα γκριπ, πλάτες για συνεπιβάτη και ποδιές, καθώς και αξεσουάρ που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα, όπως για αποσκευές, ψηλούς ανεμοθώρακες και βάσεις για GPS. Υπάρχει επίσης μια σειρά ενδυμάτων με το σήμα Yamaha, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, μπλούζες με κουκούλα και άλλα. Η σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ και Ενδυμάτων εξελίσσεται διαρκώς και μπορείτε να βρείτε πλήρεις πληροφορίες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu/gr/el/

Εφαρμογή MyGarage

Το νέο Tricity 300 απευθύνεται στην κατηγορία Urban Mobility, και πολλοί αναβάτες θα θέλουν να εξατομικεύσουν το όχημά τους με μια σειρά εξαρτημάτων που βελτιώνουν το στυλ, την άνεση και τη λειτουργικότητα. Η εφαρμογή MyGarage είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης Yamaha. Επιτρέπει στους αναβάτες να πειραματιστούν και να κάνουν συγκρίσεις με διάφορους συνδυασμούς Γνήσιων Αξεσουάρ και να δουν ποια εξαρτήματα τους ταιριάζουν καλύτερα. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά την έκδοση του Tricity 300 που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία με υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξαλείφει κάθε απορία κατά την επιλογή των σωστών εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha, ο οποίος θα σας προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που καλύπτεται. Οι αναβάτες των Tricity 300 μπορούν να συγκρίνουν χρόνους διαδρομών για κάθε μετακίνηση και να δουν ποια είναι η πιο γρήγορη χρονικά, η πιο μικρή σε απόσταση ή η πιο αποτελεσματική διαδρομή στην πόλη. Τα δεδομένα μπορούν να αποθηκεύονται στον λογαριασμό του αναβάτη, όπου μπορούν να προστεθούν και φωτογραφίες στα δεδομένα της διαδρομής και να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας άλλης διάστασης σε κάθε διαδρομή και επιτρέπει στους αναβάτες να αναλύσουν κάθε μετακίνηση και να δουν ποια διαδρομή τούς εξυπηρετεί καλύτερα.


 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες